Klartale > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:30

Klartale - 23 jun 22 kl. 19:15

I kveld kan du se markeringen av skeivt kulturår

I år er det 50 år siden det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det blir markert med at det i 2022 skal være Skeivt kulturår.Paragraf 213 i Straffeloven ble fjernet i 1972. Det var den som forbød homofili.Det blir offisielt markert 23.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Norge, Skeivt, Straffeloven, Oslo Rådhus, Oslo, Kultur, Lovlig Skeivt, NRK, Klar Tale, Fagottkoret, Freedom, Point, Sibeko, Ånnevik, Ved, Bech, Jeg, Bjarte Hjemland, For Me, Gerd Brantenberg, Gahr Støre, Pride, Schrøder, Great Garlic, Trans, Klaveness, Johansen, Inger Kristin Haugsevje, Oslo Pride, Anette Trettebergstuen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: I kveldkan du se , markeringenav , skeivt, kulturår
NRK - 18 jun 22 kl. 10:24

Posten gir ut skeivt frimerke

Posten gir ut et skeivt frimerke for å markere at det er 50 år siden homoseksuelle handlinger ble avkriminalisert i Norge. – Mangfold og likeverd på alle områder har lenge vært viktige verdier for Posten. Vi er derfor glade for å kunne være en del av Pride-markeringen og i dag utgi dette symboltunge frimerket i forbindelse med Skeivt kulturår i 2022, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

NRK - 20 maj 22 kl. 10:40

5 millioner ekstra til Skeivt kulturår

Skeivt kulturår får 5 millioner kroner fra Norsk kulturråd. Dette kommer i tillegg til de 5 millionene de allerede er tildelt. I alt 31 prosjekter får støtte fra Kulturrådet.

NRK - 18 jun 22 kl. 09:53

Stortinget heiste regnbueflagget

I dag, lørdag, heises regnbueflagget til topps på Stortinget. I ti dager skal Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold finne sted i Oslo. – Vi gjør et unntak i år, det er ganske restriktiv praksis når det gjelder å flagge her på Stortinget, men regnbueflagget representerer mangfold.

Klartale - 27 jun 22 kl. 15:27

Politiet: – Dropp kveldens Pride-markering

Oslo Pride har invitert skevie til en solidaritets-markering. Det skjedde etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag. Markeringen var planlagt på Rådhusplassen mandag kveld klokken 19.

VG - 26 jul 22 kl. 20:54

Vekter kalte DJ for «jævla soper» på skeivt arrangement: – Sjokkerende

I en konfrontasjon mellom vektere og en DJ på et skeivt arrangement i Oslo kalte en vekter DJ-en for «jævla soper». Vaktselskapet beklager..

NRK - 09 maj 23 kl. 01:47

Wall Street Journal: Tiktok sporet brukere som så på skeivt innhold

Videoappen Tiktok førte i minst et år oversikt over brukere som så på videoer med LHBT+-innhold, sier tidligere ansatte til Wall Street Journal. Appen ber ikke brukere om å oppgi legning ved registrering, men den kategoriserer internt videoer under emner som LHBT+, sier de tidligere ansatte til avisa. Den innsamlede informasjonen, som enkelte ansatte kunne få innsyn i, omfattet en oversikt over brukere som så på disse videoene og deres informasjon.

VG - 25 apr 22 kl. 18:31

TV-anmeldelse «Drag Me Out»: Dragqueens for en dag

TVNorge markerer skeivt kulturår 2022 med å sette heterofile kjendiser i søkelyset..

NRK - 23 jun 22 kl. 21:00

Statsministeren med på feiring av Oslo Pride

I dag hadde Oslo kommune og regjeringa offisiell markering av skeivt kulturår og feiring av Oslo Pride i Oslo Rådhus. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) var til stade under markeringa. Trettebergstuen hadde tidlegare i dag lagt fram regjeringa sitt lovforslag om forbod mot konverteringsterapi.

NRK - 20 nov 22 kl. 19:24

Markering mot rasisme

Rundt 100 personer er samlet på Eidsvolls plass søndag kveld, i en markering mot rasisme. Markeringen skjer etter hendelsen der Atle Antonsen ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd mot Sumaya Jirde Ali. – Skildringene vi alle har vært vitne til og blitt rystet av den siste uken viser hvor viktig det er at vi tar et oppgjør med rasisme i utelivet og i samfunnet for øvrig, skriver arrangøren Oslo SV på Facebook.

Klartale - 15 sep 22 kl. 06:30

Derfor valgte Serbia å forby marsj under Europride

– Serbisk politi har i dag forbudt Europride-marsjen i år. Det skrev arrangøren Belgrade Pride på sosiale medier tirsdag. Europride er den største festivalen for skeive i Europa.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Trusler avlyser festival – ordføreren er rasende

Søndag skulle barn være med på en festival i Bergen. Den skulle feire skeiv kjærlighet. Men Redd Barna avlyser.

Klartale - Igår: 15:03

Klar Tales valgordbok

11. september er det valgdag. Denne datoen skal det velges hvem som får styre i din kommune og i fylket ditt.

Klartale - 2 timer siden

Valgfunksjonær

Når du skal stemme, vil du møte valg-funksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg.

Klartale - 2 timer siden

Valgurne

Skal du stemme i lokalvalget? Da ender stemmen din i en valgurne.Valg-urnen er en boks.

Klartale - 2 timer siden

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag).

Klartale - 2 timer siden

Grønland i Oslo får eget politi for nabolaget

Politiet i Oslo skal få et eget politi på Grønland. Det blir kalt et nabolags-politi. Politifolkene der skal kun patruljere til fots.

Klartale - 5 timer siden

Derfor sjekket Elena seg for kreft

Sykdommen kreft setter livet på hodet. Årlig får 350 kvinner i Norge den skumle beskjeden: «Du har kreft i livmorhalsen». Men en enkel prøve fra underlivet kan oppdage kreft tidlig.

Klartale - 19 timer siden

Slik blir været til helgen

Unni Nilssen er meteorolog. Hun sier det blir store forskjeller på været til helgen. – Det blir varmt og tørt i sør og øst, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 20 timer siden

Hvordan påvirker økonomi deg?

Flere føler på en indre uro som følge av å ha for lite penger. Det viser en ny undersøkelse. Det er Respons Analyse som har utført undersøkelsen for Frelsesarmeen.

Klartale - 22 timer siden

Derfor er det demonstrasjoner

Kosovo og Serbia har lenge hatt en konflikt. Serbia ønsker at Kosovo skal bli en del av Serbia, slik var det fram til 1999, ifølge FN. Da sa flertallet fra Kosovo at de ville være et eget land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com