NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 11:27

NRK - 13 nov. 16 kl. 14:06

I alt 8 skjelv på New Zealand

Åtte jordskjelv har rammet New Zealand søndag, det kraftigste med styrke 7,8, melder det amerikanske jordksjelvsenteret USGC. Øyenvitner forteller at noen hus har rast sammen i Christchurch. Tsunamibølger kan ramme Nordøya, Sørøya og Chatham-øyene..
Les mer på NRK


Les mer om:
New Zealand, USGC, Christchurch, Nordøya, Chatham

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: I alt8 , skjelv, New, Zealand
NRK - 05 mars 21 kl. 01:01

Flere nye skjelv ved New Zealand

Jordskjelvene ved Kermadec-øyane nord for New Zealand fortsetter med nye kraftige skjelv i natt. Det siste døgnet er det registrert 22 større jordskjelv i området. På New Zealand er det ikke observert store bølger, melder avisa Dominion Post..

NRK - 05 mars 21 kl. 01:01

Fleire nye skjelv ved New Zealand

Jordskjelva ved Kermadec-øyane nord for New Zealand fortsetter med nye kraftige skjelv i natt. Det siste døgnet er 22 større jordskjelv registrert i området. På New Zealand er det ikkje observert store bølgjer, melder avisa Dominion Post..

NRK - 14 nov. 16 kl. 08:31

Flere etterskjelv på New Zealand

Flere kraftige etterskjelv med en styrke på opptil 6,2 har rammet New Zealand mandag. De siste timene har det vært flere titalls skjelv, det siste målt med 5.8 på Richters skala, ifølge den nasjonale oversikten for jordskjelv på New Zealand..

NRK - 05 mars 21 kl. 01:51

New Zealand avlyser tsunamivarsel

New Zealand har nedgradert tsunamivarselet og trekkjer evakueringsordren som blei send ut etter jordskjelvet i Stillehavet. Varselet blei sendt ut torsdag etter eit svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

P4 - 07 juli 20 kl. 07:39

New Zealand slipper ikke inn sine egne

New Zealand vil ikke slippe alle sine egne borgere inn i landet. Det er ikke registrert koronasmitte på New Zealand på over to måneder, og slik vil myndighetene at det skal fortsette. Derfor har de satt et tak på hvor mange som får lov til å komme hjem.

NRK - 13 nov. 16 kl. 14:58

I alt 13 skjelv, to i havet på NZ

Sivilforsvaret på New Zealand har sendt ut detaljerte kart over evakueringssoner og ber at alle som befinner seg på østkysten av Sørøya om å trekke bort fra lavereliggende kystområder. I alt er det registert 13 skjelv, to av dem utenfor kysten..

NRK - 28 sep. 16 kl. 10:07

Tre jordskjelv i Hellas

Det siste døgnet er det registert tre større jordskjelv i Hellas. Klokka 9.17 norsk tid ble det registert et skjelv med styrke 5,0 ved Peloponnes.

NRK - 19 juli 19 kl. 14:31

Nytt skjelv i Aten

Et nytt skjelv har gått i Aten, omtrent 40 minutter etter skjelvet som ble målt til 5.1 tidligere i dag. Det melder Reuters.

NRK - 07 mars 18 kl. 13:47

Nye skjelv på Papua Ny-Guinea

Et nytt kraftig jordskjelv på 6,7 rammet Guinea Ny-Guinea onsdag morgen, opplyser myndighetene på New Zealand. Myndigheten på Ny-Guinea frykter at dødstallene etter de siste ukenes mange kraftige skjelv og etterskjelv skal passere 100..

NRK - 13 nov. 16 kl. 12:25

Jordskjelv på New Zealand

Et kraftig jordksjelv med styrke 7,4 rammet søndag New Zealand, melder det amerkanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet hadde sentrum nord for Christchurch som også ble rammet av et stort skjelv i 2011..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

EU-kommisjonen ut mot lov i Ungarn

Lederen for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, går ut mot Ungarns nye LGBT-lov. Det melder blant andre AFP. Den nye loven har bannlyst utdanningsmateriale om homofili og andre seksuelle legninger som retter seg mot barn.

NRK - 15 minutter siden

Ungarn dropper Munchen-besøk

Flere tyske medier, blant annet DPA og Zeit online, melder at Ungarns statsminister Victor Orban dropper tur til München i kveld. Egentlig skulle Orban sitte på tribunen når Tyskland og Ungarn møtes i EM-gruppespillet onsdag kveld..

NRK - 30 minutter siden

Smitte i Arendal tilknytt Grimstad

Det er registrert åtte nye smittede i Arendal kommune. Tilfellene knyttes til et større utbrudd blant ungdom i Grimstad. De fleste smittede er ungdommer mellom 16 og 19 år, og utbruddet kobles til utbruddet i Grimstad, ifølge Agderposten..

NRK - 30 minutter siden

Høyesterett: Kan avvise utbetaling

Et forsikringsselskap kan nekte å utbetale pengar til en kunde om han ikke vil gjennomføre et kirurgisk inngrep. Det slår Høyesterett fast i en ny avgjørelse. Avgjørelsen er knyttet til en Widerøe-flyger som var plaget med gallestein..

NRK - 30 minutter siden

Dyster ny klimarapport

En stadig varmere planet vil få dystre følger for langt flere mennesker innen få tiår, ifølge et utkast til FNs nye klimarapport. FNs rådgivende klimapanel IPCC beskriver en planet der menneskene er i fare som følge av global oppvarming. Sult, tørke og sykdom kommer først og fremst til å ramme fattige land, men også de mer velstående vil merke konsekvensene.

NRK - 45 minutter siden

Kvinne funnet omkommet i Lakselv

Politiet i Finnmark skriver på Twitter at de har funnet en kvinne omkommet i Lakselv onsdag morgen. Det ble startet en leteaksjon etter kvinnen som ble meldt til politiet 08.19.

NRK - 45 minutter siden

Bergström-utredning avsluttes

Sveriges justisombudsmann stanser en utredning av «e-post-affæren», melder Aftonbladet. Aftonbladet har tidligere skrevet at Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström skal ha håndtert sikkerhetsklassifisert informasjon på på en privat e-post-server. Det var ekspertene kritiske til, ifølge den svenske avisen.

NRK - 1 time siden

«Free Britney»-markering i Oslo

«Free Britney»-bevegelsen i Norge varsler på Instagram at de skal demonstrere foran den amerikanske ambassaden i Oslo onsdag kveld. Den amerikanske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, skriver VG. Det skjer i forbindelse med at Britney Spears for første gang skal uttale seg om rettstvisten med faren sin.

NRK - 1 time siden

Oppgang på Oslo Børs

Rundt en time etter åpning peker pilene på Oslo børs oppover. Klokka 10.08 er hovedindeksen oppe 0,66 prosent.

NRK - 1 time siden

WHO-ekspert: Kommer flere varianter

WHO-ekspert David Nabarro sier til Sky News at det kommer til å komme flere varianter av koronaviruset framover. – Vi kommer til å gå fra delta til lambda og så til andre greske bokstaver. Det er uungåelig.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt