NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 10:09

NRK - 16 mai 21 kl. 02:37

IS hevder å stå bak moskéangrep

IS påtar seg ansvaret for fredagens angrep mot en moské i Afghanistans hovedstad Kabul, der tolv mennesker ble drept. Det opplyser IS via gruppens nyhetsbyrå Nasheer på Telegram-appen lørdag, melder Reuters. En bombe var plassert inne i moskeen, der troende var samlet til fredagsbønn. Moskeens imam var blant de tolv drepte. 15 andre ble såret, ifølge politiet i Kabul.
Les mer på NRK


Les mer om:
Afghanistans, Kabul, IS, Nasheer, Telegram, Reuters, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IS hevderå , ståbak , moskéangrep
NRK - 19 april 21 kl. 19:39

Knivangrep mot moské i Albania

Fem personer ble såret da en mann med kniv gikk til angrep i en moské i Albanias hovedstad Tirana mandag, melder AFP. Ingen skal ha fått livstruende skader, opplyser politiet. Det er trolig første gang at en moské blir utsatt for et slikt angrep i Albania, der over halvparten av befolkningen regner seg som muslimer.

NRK - 14 mai 21 kl. 12:18

Bombeangrep mot moské i Kabul

Minst fire mennesker er drept i et bombeangrep mot en moské i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser afghansk politi. Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet. Torsdag inngikk afghanske myndigheter og Taliban en våpenhvile i forbindelse med feiringen av id al-fitr..

NRK - 18 april 21 kl. 08:35

Åtte drept i moské i Afghanistan

Minst åtte personer ble drept da væpnede menn tok seg inn i en moské i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan søndag. Provinsguvernør Ziaulhaq Amarkhail sier at hendelsen antakeligvis skjedde som følge av en strid om eiendom..

Nyhetspressen - 25 feb. 21 kl. 17:51

Den norske gamingbransjen - Et sjansespill?

Norge er kjent for å opprettholde et strengt spillemonopol. Dette betyr at det kun er statligeide selskaper, som Norsk Tipping, som kan tilby pengespill i landet. Dette har ikke hindret andre aktører i å lansere nettcasinoer, som også norske borgere kan være spillere på.

NRK - 12 mars 21 kl. 12:20

Sju drept i antatt IS-angrep i Irak

Sju personer fra samme familie er drept nord i Irak i et angrep som det antas at ekstremistgruppa IS står bak. Det melder nyhetsbyrådet DPA. I 2017 erklærte den irakiske regjeringen at de hadde overvunnet IS.

NRK - 14 mai 21 kl. 18:11

EU-ledere fordømmer angrep

EU-ledere sier de er svært bekymret over den økende volden i Israel og Gaza. De fordømmer angrep fra Hamas, og understreker at alle sivile tap må unngås. Flere EU-ledere uttrykker støtte til Israels sikkerhet.

NRK - 11 mai 21 kl. 21:28

Israelsk avis: Nytt høyhus angrepet

Avisa The Times of Israel hevder at det israelske forsvaret har angrepet og ødelagt nok et høyhus på Gazastripen. Det skal være Al-Jawhara-bygningen i Gaza som er angrepet, hevder den israelske avisen. Meldingene om angrepet er ikke bekreftet.

NRK - 07 mars 21 kl. 04:19

Angrep kvinne etter utforkjøring

I Bærum ble en kvinne angrepet og lettere skadd da to menn angrep henne etter at hun meldte fra til politiet om en utforkjøring på Grindaberget i natt. De to løp fra bilen gikk til angrep på henne med spark og slag, opplyser politiet..

Aftenposten - 10 mars 21 kl. 15:20

IT-angrep mot Stortinget: – Et angrep på vårt demokrati

Stortinget er igjen rammet av et IT-angrep. – Stortinget kunne ikke avverget angrepet, sier stortingspresidenten..

VG - 10 mars 21 kl. 15:18

Stortinget utsatt for nytt IT-angrep: - Et angrep på vårt demokrati

Stortinget er igjen rammet av et IT-angrep. Angrepet er knyttet til sårbarheter hos Microsoft Exchange, som flere virksomheter er rammet av..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eriksen med beskjed fra sykehuset

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 30 minutter siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 2 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 45 minutter siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 1 time siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.

NRK - 1 time siden

Tolv korsangere smittet

Færder kommune registrerte lørdag 18 nye koronasmittede. Tolv av dem er sangere i et kor. Ifølge Tønsbergs Blad ble de smittet under en konsert denne uka.

NRK - 1 time siden

Droner skal begrense smitte i Kina

En flåte med 60 droner er satt ut i den sørlige byen Guangzhou i Kina for å sørge for at folk holder seg innendørs og minne folk på å bruke munnbind. Politiet styrer dronene som er utstyrt med kamera og kringkaster beskjeder til folk som beveger seg utendørs, om at de er best beskyttet ved å bli innendørs..

NRK - 1 time siden

Over 500 i karantene i Arendal

Lørdag er det registrert ni nye smittetilfeller i Arendal kommune, opplyser kommuneoverlege Helene Rakeie til Agderposten ved 22-tiden lørdag. Det er det høyeste døgntallet som er registrert i Arendal på over tre uker. Åtte av de nye smittede var allerede i karantene.

NRK - 2 timer siden

Fisker funnet omkommet i Berlevåg

En mann i 60-årene som var ute på isfiske i et vann i Berlevåg i Finnmark, ble meldt lørdag kveld meldt savnet. Søndag morgen opplyser politiet at mannen er funnet omkommet. De pårørende er varslet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt