NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:21

NRK - 28 mar 22 kl. 10:00

IS hevdar å stå bak drap på israelske politifolk

Ekstremistgruppa IS hevdar at dei står bak drapa på to politibetjentar i Hadera i Israel søndag. – To medlemmer av politistyrken til den jødiske staten vart drepne og andre vart såra i eit angrep, heitte det i uttalen frå IS måndag. Dei to angriparane som drap dei to politifolka, vart sjølv skotne og drepne kort tid etter, opplyser israelsk politi. Tre andre personar vart såra, opplyser helsevesenet. Angrepet skjedde kort tid før eit møte der utanriksministrane i fire arabiske land skulle samlast i Israel i tillegg til USAs utanriksminister Antony Blinken.
Les mer på NRK


Les mer om:
IS, Hadera, Israel, USAs, Antony Blinken, NPK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IS hevdarå , ståbak , drap, israelske, politifolk
NRK - 21 apr 22 kl. 09:06

Russland: Hevdar russiske styrkar har kontroll over stålverk i Mariupol

Den russiske forsvarsministeren seier at russiske styrkar har kontroll over stålverket Azovstal i hamnebyen Mariupol, melder nyheitsbyrået Reuters. Nyheitsbyrået AFP melder at russiske styrkar hevar å ha teke kontroll over heile Mariupol, med unntak av Azovstal. Ifølge den russiske forsvarsministeren er meir enn 2000 ukrainske soldatar i stålverket, og at 1478 allereie har overgjeve seg, skriv Reuters.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

NRK - 21 apr 22 kl. 09:06

Russland: Hevdar russiske styrkar har teke kontroll over stålverk i Mariupol

Den russiske forsvarsministeren hevdar at russiske styrkar har teke kontroll over stålverket Azovstal i hamnebyen Mariupol, melder nyheitsbyrået Reuters. Ifølge forsvarsminister er meir enn 2000 ukrainske soldatar i stålverket, og at 1478 allereie har overgjeve seg. Ukrainske myndigheiter hevdar at 1000 sivile har søkt tilflukt der..

NRK - 02 jun 22 kl. 17:01

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En palestinsk tenåring er skutt og drept av israelske soldater. Det melder AFP. Det er den fjerde palestineren som blir drept av israelske soldater på to dager.

NRK - 28 mar 22 kl. 06:57

Ukraina hevdar russiske styrkar trekkjer seg frå Kyiv-regionen

Russland er blitt tvinga til å trekkje tilbake styrkar frå Kyiv-regionen som følgje av store tap, hevdar den ukrainske generalstaben. To bataljonar med taktiske grupper frå den russiske hæren er trekte tilbake frå Kyiv-regionen og inn i Kviterussland, noko som er typisk for militæreiningar som har vorte påført betydelege tap, står det i ei oppdatering frå generalstaben i Ukraina ifølgje BBC. I tillegg er det stor reduksjon i talet på einingar som blir flytta frå Russland og inn i Ukraina, hevdar generalstaben.

NRK - 06 maj 22 kl. 14:26

Ukrainske medier hevdar Russisk fregatt skal vere treft av ukrainsk missil

Fredag har det kome fleire meldingar om at den russiske fregatten «Admiral Makarov» skal ha blitt treft av missil i Svartehavet. Det er blant anna fleire ukrainske nettaviser som hevdar dette. Det har ikkje vorte stadfesta av uavhengige kjelder.

NRK - 28 feb 22 kl. 08:16

Hevdar å ha tatt over området rundt atomkraftverk

Russiske styrkar hevdar å ha tatt over området rundt atomkraftverket i Zaporizjzja. Det skriv Reuters som siterer det russiske nyheitsbyrået Interfax. Det russiske forsvarsdepartementet hevdar også at dei har tatt kontroll over dei russiske byane Berdjansk og Enerhodar..

NRK - 11 mar 22 kl. 20:53

Ukraina hevdar Russland har bortført ordførar

Ukraina hevdar at russiske styrker har brote folkeretten og bortført ordføraren i Melitopol, Ivan Fedorov. Byen ligg søraust i Ukraina og vart tatt under russisk kontroll under invasjonen, skriv nyheitsbyrået Reuters. Russland har ikkje kommentert dette enno.

NRK - 24 mar 22 kl. 19:57

Ukraina hevdar at over 400.000 innbyggjarar er tvangsflytta til Russland

Ukrainas menneskerettskommissær Ljudmyla Denisova hevdar at 402.000 menneske, blant dei 84.000 barn, har vorte tekne med til Russland mot si vilje.

NRK - 26 mar 22 kl. 09:48

Hevdar at russiske styrkar har omringa Slavutych

Ordførar i Kiev-regionen, Oleksandr Pavlyuk, hevdar at russiske styrkar har tatt over byen Slavutych. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Han hevdar også at dei har okkupert sjukehuset i byen og kidnappa ordførarar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 30 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 30 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 3 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com