NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 07:28

NRK - 07 sep 21 kl. 06:01

IS-kvinne mistenkt for folkemord

En av IS-kvinnene som kom til Sverige i går med sine barn, er arrestert og mistenkt for folkemord, melder SVT. Ifølge SVT er kvinnen mistenkt for krigsforbrytelse, folkmord og brudd mot menneskeheten. Svensk politi har igangsatt etterforskning mot kvinnene som har vendt tilbake fra de IS-kontrollerte områdene i Syria..
Les mer på NRK


Les mer om:
IS, Sverige, SVT, Syria

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IS-kvinne, mistenkt, for, folkemord
Klartale - 13 apr 22 kl. 08:55

Biden kaller krigen for folkemord – et ord få våger å bruke

Russland begår folkemord i Ukraina. Det sier USAs president Joe Biden.Vladimir Putin prøver å ta bort selve ideen om en ukrainsk identitet, hevder Biden.

NRK - 20 aug 21 kl. 19:43

Ekspresident tiltalt for folkemord

Bolivias påtalemyndighet har tiltalt tidligere president Jeanine Áñez for blant annet folkemord i forbindelse med dødsfall under demonstrasjoner i 2019. 53-åringen ble fengslet tidligere i år og anklaget for å ha ledet et statskupp mot sin forgjenger, Evo Morales, i 2019. Pågripelsen er blitt kraftig kritisert som politisk motivert.

NRK - 27 feb 22 kl. 23:33

Ukraina anklager Russland for å planlegge folkemord

Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale straffedomstolen i Haag, og anklager landet for å planlegge folkemord og for å komme med falske anklager om at Ukraina driver med folkemord. «Russland må holdes ansvarlig for å manipulere med begrepet folkemord for å rettferdiggjøre aggresjon.» skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Twitter.

NRK - 12 apr 22 kl. 23:29

Biden omtaler Russlands invasjon av Ukraina for et folkemord

USAs president Joe Biden omtalte tirsdag for første gang den russiske invasjonen av Ukraina som et folkemord. Uttalelsen kom på et folkemøte i delstaten Iowa der presidenten snakket om grep administrasjonen hans tar for å stagge de økende drivstoffprisene som har fulgt krigen. – Familiebudsjettet ditt, muligheten din til å fylle tanken, ingenting av dette burde stå og falle på hvorvidt en diktator går til krig og begår folkemord på den andre siden av kloden, sa han.

NRK - 27 maj 22 kl. 19:55

Ny rapport: Russland har fremprovosert folkemord i Ukraina

Russland er skyldig i å ha fremprovosert og planlagt folkemord i Ukraina, finner en ny rapport The Guardian omtaler. Bak rapporten står 30 jusforskere og to internasjonale tenketanker. De finner at det er en stor risiko for folkemord i Ukraina, og at alle land er juridisk ansvarlige for å stanse folkemord..

NRK - 13 apr 22 kl. 00:53

Biden anklager Russland for folkemord i Ukraina

President Joe Biden fastholder sin uttalelse om folkemord om Russlands handlinger i Ukraina. – Jeg kaller det for folkemord fordi det har blitt tydeligere og tydeligere at Vladimir Putin prøver å utslette selve ideen om å få være ukrainsk og bevisene for det øker, sier president Joe Biden..

NRK - 28 apr 22 kl. 04:53

Canada: Krigen i Ukraina er et folkemord

Nasjonalforsamlingen i Canada har vedtatt en resolusjon som sier at Russlands invasjon i Ukraina er et folkemord, skriver The Guardian. Flere mente at det var en overflod av bevis på at russiske styrker står bak «systematiske og omfattende forbrytelser mot menneskeheten». Ifølge Reuters ble det vist til tvangsforflytning, voldtekter, likskjending, tortur og omfattende fysiske og psykiske skader på sivilbefolkningen.

NRK - 20 maj 21 kl. 18:39

Skuldar Israel for folkemord

Palestinarane sin utanriksminister Riad Al-Malki skulda Israel for folkemord mot palestinarane då han talte i FNs hovudforsamling. Han oppfordra forsamlinga til å sikre at Israel blei stilt til ansvar for drap på uskuldige sivile og sørge for at landet ikkje fekk våpen. Israel seier dei handlar i sjølvforsvar, og fleire vestlege land seier at dei har rett til det..

NRK - 28 maj 21 kl. 06:37

Tyskland erkjenner folkemord

Tyskland erkjenner at landets handlinger som kolonimakt i dagens Namibia på starten av 1900-tallet var et folkemord. Mer enn 100 år etter at handlingene ble begått, sier den tyske regjeringen at den vil støtte etterkommerne av ofrene med 1,1 milliarder euro i bistand. Summen, som tilsvarer drøyt 11 milliarder norske kroner, skal utbetales over 30 år, og hovedsakelig gå til etterkommere av urfolksgruppene Herero- og Nama-folket..

NRK - 28 maj 21 kl. 06:37

Erkjenner folkemord i Namibia

Tyskland erkjenner at landets handlinger som kolonimakt i dagens Namibia på starten av 1900-tallet var et folkemord. Mer enn 100 år etter at handlingene ble begått, sier den tyske regjeringen at den vil støtte etterkommerne av ofrene med 1,1 milliarder euro i bistand. Summen, som tilsvarer drøyt 11 milliarder norske kroner, skal utbetales over 30 år, og hovedsakelig gå til etterkommere av urfolksgruppene Herero- og Nama-folket..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 45 minutter siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 45 minutter siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 1 time siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).

NRK - 1 time siden

Zelenskyj ber belarusere ikke involvere seg i krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber belaruserne ikke la seg bli dratt inn i russernes krig mot Ukraina. I en tale søndag henvendte han seg til folket i nabolandet Belarus og sa de ikke trenger å bli slaver og kanonføde, selv om Russland har lagt opp til det. – Dere trenger ikke å dø, sa han og la til at belaruserne ikke må la andre ta beslutninger for Belarus..

NRK - 2 timer siden

Seks politifolk drept i Mexico

Seks politifolk ble drept av antatte narkokarteller da patruljen deres falt i et bakhold i Nord-Mexico søndag morgen. Gjengen som overfalt patruljen, var utstyrt med ti hjemmelagde pansrede kjøretøy og tunge våpen. Politiet sier at patruljen ble overfalt på en vei som går til en grenseovergang ved Nuevo Laredo i delstaten Nuevo León.

NRK - 2 timer siden

Minst 123 avlyste flygninger mandag

Allerede før flytrafikken startet mandag, var det meldt inn 123 kanselleringer, skriver VG. Natt til søndag ble konflikten mellom NHO og Luftfart og Norsk Flyteknikerorganisasjon trappet opp med lockout, og 450 flyteknikere får ikke gå på jobb. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Putin på første utenlandstur siden invasjonen

Russlands president Vladimir Putin reiser denne uka på sitt før statsbesøk utenlands siden invasjonen av Ukraina i februar. Det er den statlige TV-kanalen Rossija 1 som søndag meldte at Putin reiser til Aserbajdsjan og Tadsjikistan. Putin planlegger også en reise til Belarus i månedsskiftet juni/juli.

NRK - 2 timer siden

Skeptisk til terrorkategorisering

Ekstremismeforsker Lars Gule reagerer på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk tidlig ut og sa de vurderte masseskytingen som en terrorhandling. Uttalelsen Gule reagerer på, kom fra konstituert PST-sjef Roger Berg lørdag, som la til: – Dette er bakteppet for vår del, og så etterforsker politiet om det kan være sykdom, helse eller andre forhold som setter saken i et dårlig lys. Gule mener dette kan påvirke hvordan politiet etterforsker saken, skriver Dagbladet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com