NRK > Nyheter

Mandag, 10 Mai, 07:43

NRK - 30 mars 21 kl. 20:08

IMF venter større vekst

Det internasjonale pengefondet IMF legger fram sin prognose for verdensøkonomien i neste uke, men varsler allerede nå en oppjustering. I januar spådde IMF en vekst på 5,5 prosent i 2021 og 4,2 prosent i 2022. Dette blir nå ytterligere oppjustert..
Les mer på NRK


Les mer om:
IMF

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IMF, venter, større, vekst
NRK - 26 april 21 kl. 14:18

IMF: Økonomien vil vokse 3,2%

Innen året vil Norges BNP ha økt med 3,2 prosent og være større enn før koronaen, men pandemien er fortsatt en risikofaktor, mener IMF, ifølge NTB. Det internasjonale pengefondets vekstprognose for Fastlands-Norge er basert på økt aktivitet og sysselsetting etter hvert som de fleste voksne blir vaksinert i løpet av sommeren, skriver IMF i en rapport. I tillegg til usikkerhet rundt vaksinasjonstakten og hvordan pandemien utvikler seg, kan også ytre faktorer påvirke gjenreisingen.

NRK - 06 april 21 kl. 14:40

IMF tror på høyere vekst

Det internasjonale pengefondet (IMF) tror på en økonomisk vekst på 6 prosent i verden i år. Det er et halvt prosentpoeng mer enn anslaget deres i januar. For Norge er IMFs nye prognose 3,9 prosents vekst i løpet av 2021..

NRK - 26 jan. 21 kl. 14:10

IMF tror på økt vekst i 2021

Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår at verdensøkonomien vil vokse 5,5 prosent i år. Det er 0,3 prosentpoeng høyere enn fondets anslag i oktober. Samtidig advarer IMF mot økte forskjeller fordi gjenreisingen etter pandemien vil slå ulikt ut..

E24 - 06 april 21 kl. 14:30

IMF venter sterkere vekst i Norge

IMF oppjusterer vekstanslagene for verden og Norge i ny rapport..

E24 - 26 jan. 21 kl. 14:00

IMF maner rike land til å gjøre mer: – Pandemien ikke er over før den er over i alle land

IMF ser litt lysere på verdensøkonomien, og spår 5,5 prosent vekst i år. Samtidig anslår de nå at pandemien vil koste 189.000 milliarder kroner bare i tapt produksjon, og at 90 millioner mennesker er på vei ut i ekstrem fattigdom..

NRK - 07 april 21 kl. 20:18

IMF foreslår skatteøkninger

Midlertidig økt skatt for selskaper og rike personer kan bidra til å finansiere tiltak for å sikre økonomisk vekst etter koronakrisen, mener IMF i en ny rapport. Land som velger å øke skattetrykket for selskaper og velstående befolkningsgrupper, kan bruke de ekstra midlene på tiltak med positive effekter både for økonomien og samfunnet mer generelt, heter det..

E24 - 06 april 21 kl. 17:48

NHO: – Vi går ikke til IMF for å hente anslag for norsk økonomi

NHO vil ikke legge vekt på IMFs anslag om økonomisk vekst her i landet. Pengefondet anslår en vekst i Norges bruttonasjonalprodukt på 3,9 prosent i år..

NRK - 03 april 21 kl. 05:13

Kenya får milliardbeløp fra IMF

Det internasjonale pengefondet (IMF) har godkjent en hjelpepakke på nær 20 milliarder kroner til å håndtere landets sårbare økonomiske situasjon. – Hjelpen er et sterkt signal om støtte og tillit, sier IMFs nestleder Antoinette Sayeh..

NRK - 08 april 21 kl. 05:32

Ministre lover mer penger til IMF

Finansministrene i G20 vil øke støtten til Det internasjonale pengefondet (IMF) med 650 milliarder dollar for å hjelpe fattige land som sliter med pandemien. I en felles uttalelse fra G20-landene heter det at tilskuddet skal gi økt hjelp til de fattigste av de koronarammede landene..

E24 - 08 april 21 kl. 05:46

G20-ministre lover 650 mrd. dollar til IMF

Finansministrene i G20 vil øke støtten til Det internasjonale pengefondet (IMF) med 650 milliarder dollar for å hjelpe fattige land som sliter med pandemien..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Avlyser feiring på Gaustatoppen

Årets 17. mai-feiring på Gaustatoppen er avlyst på grunn av koronapandemien. 17.

NRK - 15 minutter siden

115 russ koronasmittet

I løpet av helgen har ytterligere 31 russ testet positivt for covid-19 i smitteutbruddet etter russefeiringer sist helg. Ti nærkontakter har også fått påvist koronasmitte. Dermed er 115 russ blitt koronasmittet, og 16 nærkontakter av russ..

NRK - 15 minutter siden

Mistenkt for drapsforsøk

Ein person er pågripen, mistenkt for mordbrann og drapsforsøk i Göteborg, melder Aftonbladet. Ein annan person er også mistenkt i saka, men er framleis på frifot. Ein mann var vitne til at to menn forsøkte å setja fyr på ein bil i bustadområdet i byen.

NRK - 30 minutter siden

T-banen stenger i helga

Mens Sporveien utfører vedlikeholdstiltak fra torsdag 13. mai til søndag 16. mai, stenges T-banen mellom Stortinget og Majorstuen T-banestasjoner i Oslo.

NRK - 45 minutter siden

Flere tilrettelagte arbeidsplasser

I revidert nasjonalbudsjett foreslås ytterligere 300 varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). Samtidig går regjeringspartiene til valg med løfte om flere. Ifølge Dagbladet er dette det første felles valgløftet fra Høyre, KrF og Venstre.

NRK - 45 minutter siden

Flere tilrettelagte arbiedsplasser

I revidert nasjonalbudsjett foreslås ytterligere 300 varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). Samtidig går regjeringspartiene til valg med løfte om flere. Ifølge Dagbladet er dette det første felles valgløftet fra Høyre, KrF og Venstre.

NRK - 1 time siden

11 drept av veibombe i Afghanistan

En buss kjørte mandag på en veibombe i Zabul-provinsen sør i Afghanistan, opplyser landets innenriksdepartement. Minst elleve personer ble drept. I tillegg er minst 28 personer såret, opplyser en talsmann for departementet.

NRK - 1 time siden

Langtidsledigheten har eksplodert

33.600 personer var langtidsledige ved utgangen av mars. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter at de skal falle utenfor for godt.

NRK - 1 time siden

Sperringar på Mount Everest

Kinesiske myndigheiter har sett opp sperringar som skal halda klatrarar åtskilde, då fleire klatrarar dei siste vekene har blitt koronasjuke på veg opp til Mount Everest. Over 30 klatrarar har dei siste vekene blitt evakuerte frå basecampen. Det er frykta at koronaviruset vil øydeleggja klatresesongen..

NRK - 2 timer siden

63 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 63 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Smittetrykket er høyest i bydel Grünerløkka og lavest i bydel Ullern, viser tall fra Oslo kommune. Dette er tre færre smittetilfeller enn samme dag forrige uke.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt