NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 11:36

NRK - 22 aug 21 kl. 14:29

Hytteeiere anker karanteneplikt

Hytteeierne som saksøkte staten for karantenekrav for Sverige-reisende, har nå levert anken sin til Høyesterett, skriver NTB. I en pressemelding opplyser Heidi Furustøl og Einar Rudaa, som er talspersoner for administrasjonsgruppen for søksmålet, at over 1.200 hytteeiere og andre personer støtter søksmålet økonomisk. – Engasjementet og giverviljen har vært imponerende, også blant de uten eiendom i Sverige. Det sier noe om hvor prinsipielt viktig denne saken er blitt for mange, sier de i pressemeldingen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, Høyesterett, NTB, Heidi Furustøl, Einar Rudaa, Borgarting, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hytteeiere, anker, karanteneplikt
E24 - 22 aug 21 kl. 14:24

Tapte sak om innreisekarantene: Hytteeiere anker til Høyesterett

Hytteeiere med hytter i Sverige anker saken om innreisekarantene etter å ha tapt mot staten i juni..

NRK - 26 mar 22 kl. 21:56

Hytteforbundet ber om strømstøtte til 500.000 hytteeiere

I et brev til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ber Norges Hytteforbund om at det innføres strømstøtte til hytter på lik linje som til privatboliger. Etter en undersøkelse om de svært høye strømprisene blant 2000 av sine medlemmer har Norges Hytteforbund sendt brev til Vedum hvor de spør om landets 500.000 hytteeiere er oversett eller bare glemt.

E24 - 03 maj 22 kl. 18:03

27 hytteeiere ved Oslofjorden må rive ulovlige oppførte bygg

Asker kommune og hytteeiere på Brønnøya i Oslofjorden har i flere år kranglet om det kommunen mener er ulovlig oppførte bygg. Nå må 27 hytteeiere rive..

NRK - 17 dec 22 kl. 11:04

Norsk Kennel Klub anker dommen om avl på cavalier king charles spaniel for Høyesterett

Norsk Kennel Klub (NKK) anker Borgarting lagmannsretts dom om at avl på cavalier king charles spaniel skjer i strid med dyrevelferdsloven inn for Høyesterett. I lagmannsrettens dom slås det fast at videre oppdrett av rasen cavalier king charles spaniel etter dagens praksis, vil være i strid med dyrevelferdsloven. Lørdag opplyser NKK at de anker dommen inn for Høyesterett.

NRK - 26 okt 21 kl. 12:16

Anker egen påstand om frifinnelse

Statsadvokaten i Oslo har valgt å anke dommen, etter at en 52 år gammel mann ble frikjent for å ha kidnappet sin egen datter fra moren på Kypros. Dette til tross for at aktor i saken, politiadvokat Håvard Tafjord, selv la ned påstand om å frinnene mannen etter å ha konferert med statsadvokat Jeanette Westlund Hegna, skriver TV 2. – Vi anker fordi vi mener at dommens premisser og dommens slutning er feil.

NRK - 15 feb 24 kl. 16:06

Dømt for overgrep mot 21 jenter - anker forvaringsdom

En mann i 20-årene fra Østerdalen, som nylig ble dømt til 15 års forvaring for en rekke seksuelle overgrep, anker saken til lagmannsretten. Det melder avisa Østlendingen. Mannen kom i kontakt med jentene via Snapchat og Instagram.

E24 - 09 maj 21 kl. 10:43

Gjenåpningen endrer ingenting for norske hytteeiere i Sverige

Mandag kommer karantenestriden mellom norske hytteeiere i Sverige og staten opp for lagmannsretten. At gjenåpningen her hjemme er i full gang, endrer ingenting..

NRK - 07 jun 21 kl. 12:01

Hytteeierne vant ikke mot staten

Norske hytteeiere med hytte i Sverige vant ikke fram i Borgarting lagmannsrett i søksmålet mot staten. Seks hytteeiere saksøkte staten fordi ønsket å kunne overnatte på fritidseiendommen i Sverige uten å måtte gå i karantene når de kom tilbake til Norge. Hytteeierne vant fram i Oslo tingrett, men staten anket saken..

Aftenposten - 07 jun 21 kl. 12:02

Norske hytteeiere i Sverige tapte ankesak mot staten

Norske hytteeiere i Sverige har tapt ankesaken mot staten i Borgarting lagmannsrett. Dommen er enstemmig..

NRK - 07 jun 21 kl. 12:01

Hytteeierne tapte mot staten

Norske hytteeiere med hytte i Sverige vant ikke fram i Borgarting lagmannsrett i søksmålet mot staten. Seks hytteeiere saksøkte staten fordi ønsket å kunne overnatte på fritidseiendommen i Sverige uten å måtte gå i karantene når de kom tilbake til Norge. Hytteeierne vant fram i Oslo tingrett, men staten anket saken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Dømt for rasistiske ytringar på ferjetur

Ein mann i 30-åra er dømd til 21 dagars fengsel etter å ha uttrykt rasistiske ytringar mot ein medpassasjer på ei ferje frå Moss til Horten. Hendinga skjedde i februar i fjor, og mannen var rusa under hendinga. Mannen skal ha gått bort til ein gut og uttrykt rasistiske ytringar i kafeen ombord.

NRK - 30 minutter siden

– Så dødsangsten i blikket til folk

Bjarne Finsrud, som mottok medalje for edel dåd i gull i februar, står nå i vitneboksen i rettssaken mot Zaniar Matapour. Natt til 25. juni 2022 var han den første som taklet Matapour, og var med på å legge ham i bakken.

NRK - 15 minutter siden

Erling Folkvord bisettes tirsdag

Tirsdag bisettes tidligere Rødt-politiker Erling Folkvord i en åpen seremoni fra Arbeidersamfunnet i Oslo. Han døde fredag 1. mars.

NRK - 45 minutter siden

Redningshelikopter på tur til arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 45 minutter siden

Elleve studenter døde i bussulykke

Elleve studenter fra et universitet i Kenya omkom da bussen de satt i kolliderte med en lastebil på en trafikkert motorvei. I tillegg ble 42 studenter alvorlig skadd i ulykken, ifølge politiet. Ulykken skjedde mandag ettermiddag i Maungu, 360 kilometer fra hovedstaden Nairobi, da studentene fra Kenyatta-universitetet var på vei til kystbyen Mombasa.

NRK - 1 time siden

Noreg gir 70 millionar til flyktningar og migrantar

Noreg gir 70 millionar kroner til arbeidet til FNs migrasjonsorganisasjon, IOM, kunngjer utanriksminister Espen Barth Eide. Tysdag hadde han møte med IOMs nye leiar, Amy E. Pope.

NRK - 1 time siden

Russisk guvernør: Rundt 9000 barn evakueres fra Belgorod-regionen 

I Belgorod-regionen skal om lag 9000 barn evakueres som følge av ukrainske artilleriangrep, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Både i byen Belgorod og andre distrikter skal barn angivelig evakueres. Den første gruppen skal forlate sine hjem 22.

NRK - 1 time siden

Seks personer drept etter lastebil-påkjørsel

Seks personer er drept i Spania, deriblant to polititjenestemenn, etter at en lastebil kjørte inn i en politisperring tirsdag. Tre andre personer ble skadet i det som beskrives som en ulykke. Ulykken skjedde på en motorvei nær byen Los Palacios i provinsen Sevilla, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa.

NRK - 1 time siden

Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

Neste vitne er Mats Riskild Åsberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Åsberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com