NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:28

NRK - 10 aug 22 kl. 11:35

Hvithvalen i Seinen avlivet under redningsaksjon

Hvithvalen som ble fraktet vekk fra elven Seinen i Frankrike måtte avlives under redningsaksjonen onsdag, skriver nyhetsbyrået AFP. – Til tross for en enestående redningsaksjon for hvithvalen, er vi triste over å kunngjøre hvalens død, skriver myndighetene i regionen Calvados på Twitter. Hvalen skal ha fått pusteproblemer da den ble fraktet tilbake til kysten. – Under reisen merket veterinærene en forverring av hvithvalens helsetilstand, blant annet at den fikk pustebesvær. Lidelsene ble så store at vi bestemte at det ikke var forsvarlig å slippe hvalen ut i havet igjen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Seinen, Frankrike, AFP, Calvados, Twitter, Ollivet Courtois, Le Havre, Rouen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hvithvaleni , Seinen, avlivetunder , redningsaksjon
NRK - 09 jul 23 kl. 19:39

Om to år blir det tillatt å bade i Seinen

Fra 2025 kan innbyggere og turister i Paris få lov til å bade i Seinen for første gang på hundre år, sier ordfører Anne Hildago søndag. Tre steder langs Paris' berømte elv vil om to år bli åpnet for publikum som ønsker å ta en dukkert. Det ene er et badeanlegg som allerede delvis er i bruk, de to andre skal etableres ikke langt fra Eiffeltårnet.

NRK - 10 aug 22 kl. 04:37

Strandet hvithval fjernet fra Seinen

Hvithvalen som har vært strandet i den franske elva Seinen, er blitt fjernet. Hvalen skal nå fraktes til havet i en lastebil med kjølerom. – Det er en lang og veldig teknisk redningsaksjon som forutsetter mange ferdigheter, sier Isabelle Dorliat-Pouzet, generalsekretær i Eure-departementet i Normandie.

NRK - 10 aug 22 kl. 11:35

Hvithval døde under redningsaksjonen fra Seinen

Hvithvalen som ble fraktet vekk fra elven Seinen i Frankrike døde under redningsaksjonen onsdag, skriver nyhetsbyrået AFP. – Til tross for en enestående redningsaksjon for hvithvalen, er vi triste over å kunngjøre hvalens død, skriver administrasjonen i regionen på Twitter..

NRK - 06 aug 22 kl. 23:24

Strandet hval i Seinen vil ikke spise

En hvithval som har forvillet seg inn i elven Seinen i Frankrike skal få tilført vitaminer av franske myndigheter. Hvalen er underernært, og vil ikke spise. Hvalen ble først observert tirsdag i elven som renner fra Paris til Den engelske kanal.

NRK - 07 aug 22 kl. 18:49

Lite håp om å redde strandet hvithval i Seinen

Håpet om å redde den underernærte hvithvalen som har forskanset seg i elva Seinen i Frankrike minker. Redningsarbeiderne sier de står i en kamp mot klokka. Hvalen ble først observert tirsdag i elva som renner gjennom Paris til Den engelske kanal.

Aftenposten - 07 aug 22 kl. 19:13

Håpet svinner for hvithval i Seinen. Redningsarbeiderne kjemper mot klokken

Håpet om å redde den underernærte hvithvalen som har forskanset seg i elven Seinen i Frankrike minker..

NRK - 19 maj 23 kl. 13:52

Frykter at Hvladimir ikke skal overleve

Marinbiolog Sebastian Strand i organisasjonen One Whale frykter at hvithvalen Hvladimir ikke skal klare å overleve så langt sør. I går ble hvithvalen sett ved Håøya i Porsgrunn, skriver Østlands-Posten. Det er lite mat og feil temperatur i vannet for den arten her, sier Strand.

NRK - 19 maj 23 kl. 13:52

Frykter at Hvaldimir ikke skal overleve

Marinbiolog Sebastian Strand i organisasjonen One Whale frykter at hvithvalen Hvaldimir ikke skal klare å overleve så langt sør. I går ble hvithvalen sett ved Håøya i Porsgrunn, skriver Østlands-Posten. Det er lite mat og feil temperatur i vannet for den arten her, sier Strand.

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 12:06

Hvithval døde under redningsaksjon i Frankrike

Hvithvalen som forvillet seg opp i den franske elva Seinen, overlevde ikke redningsaksjonen, opplyser franske….

NRK - 04 aug 22 kl. 13:00

Hval på villspor i Seinen

En hval har blitt sett langs elven i Normandie i Frankrike den siste tiden. Myndighetene oppfordrer skuelystne til å holde avstand for å unngå å plage dyret. Lokale myndigheter i Normandie sa onsdag at bilder antyder at det snakk om en hvithval som har blitt skilt fra flokken sin.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com