Klartale > Nyheter

Sunday, 04 December, 21:46

Klartale - 16 maj 22 kl. 06:00

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.Det er nå 30 år siden. Nå er folk redd for at det kan skje igjen.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Schmidt, Daytona, Bosnia-Hercegovina, FN, Bosnia, Hercegovina, EU, Russland, Dodik

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hva, skjermed , Bosnia-Hercegovina
NRK - 15 jun 22 kl. 15:54

Tyskland sender styrker til Bosnia

Tyskland vil igjen sende styrker til Bosnia som del av et stabiliserende EU-oppdrag. EU-styrkene har vært aktive i Bosnia siden 2004. EU trådte inn som en erstatter for Natos styrker, som da trakk seg ut etter å ha vært der på fredsbevarende oppdrag siden krigen på 1990-tallet.

Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

NRK - 03 okt 22 kl. 03:17

Becirovic leder presidentvalget i Bosnia

Den moderate bosniske kandidaten Denis Becirovic leder kampen om å sikre seg en plass i Bosnia-Hercegovinas tredelte presidentskap. Dette ifølge de foreløpige resultatene, som er basert på delvis opptelte stemmer natt til mandag, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Becirovic, som er fra det sosialdemokratiske partiet, har støtte fra 11 opposisjonspartier.

NRK - 12 okt 22 kl. 14:58

EU-kommisjonen tilrår Bosnia.mdlemskap

Bosnia-Hercegovina bør få status som kandidatland til EU, sier EUs utvidelseskommissær Oliver Varhelyi. Kunngjøringen ble offentliggjort på Twitter onsdag etter at Varhelyi hadde informert en komité i EU-parlamentet om anbefalingen, melder NTB. Det er EU-landene som tar beslutningen om hvorvidt Bosnia skal få status som kandidatland..

NRK - 12 okt 22 kl. 14:58

EU-kommisjonen tilrår Bosnia som kandidatland

Bosnia-Hercegovina bør få status som kandidatland til EU, sier EUs utvidelseskommissær Oliver Varhelyi. Kunngjøringen ble offentliggjort på Twitter onsdag etter at Varhelyi hadde informert en komité i EU-parlamentet om anbefalingen, melder NTB. Det er EU-landene som tar beslutningen om hvorvidt Bosnia skal få status som kandidatland.

NRK - 08 feb 22 kl. 09:38

Frifunne for dobbeltdrap

Den norske statsborgaren og ekssoldaten Zikrija Krkic (47) er frifunne for dobbeltdrap i Bosnia, melder Borgarting lagmannsrett i ei pressemelding. I august i fjor blei han dømt til 21 års forvaring. Bosnisk påtalemyndigheit tiltalte mannen for drapet på to personar på ein kafé i ein landsby i Bosnia-Hercegovina 28.

NRK - 02 okt 22 kl. 08:50

Valglokalene åpnet i Bosnia

Søndag er det valg i Bosnia-Hercegovina. Landet står overfor skarpere etniske skillelinjer enn ved tidligere valg, mener analytikere. – De etniske skillelinjene er så dype at de nå er en reell trussel for Bosnias integritet og overlevelse som stat, sier den politiske kommentatoren Ranko Mavrak til AFP.

E24 - 12 okt 22 kl. 14:44

EU-kommisjonen anbefaler at Bosnia får status som kandidatland

Bosnia-Hercegovina bør få status som kandidatland til EU, sier EUs utvidelseskommissær Oliver Varhelyi..

Klartale - 04 okt 22 kl. 14:32

Snart får du varsel om kriser og ulykker på mobilen

Visste du at vi snart får varsel om kriser og ulykker på mobilen? Det har Direktoratet for samfunns-sikkerhet og beredskap (DSB) bestemt at vi skal. Fra nyttår kommer det et nytt system som varsler om kriser.

NRK - 29 apr 22 kl. 03:45

General dømt for krigsforbrytelser

En pensjonert bosnisk general er dømt til åtte års fengsel for krigsforbrytelser begått av utenlandske jihadister mot slutten av Bosnia-krigen i 1995. Den i dag 69 år gamle Sakib Mahmuljin ble stilt for retten for sin rolle som øverstkommanderende for utenlandske krigere. De drepte over 50 bosnisk-serbiske krigsfanger i Vozuca og Zavidovici nordøst i Bosnia.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 15 timer siden

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

Klartale - 16 timer siden

Dag 4: Pepperkaker

4. desember.Svært få bruker pepper når de lager pepperkaker.

Klartale - Igår: 06:00

Restauranter skriker etter folk til å jobbe

– Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange slutter. Bransjen sliter med å skaffe folk. Det skrev avisa Nationen i en leder.

Klartale - Igår: 05:00

Dag 3: Julemarked

3. desember.For mange er det en nødvendighet å få dratt på julemarked før jul.

Klartale - I førrgår: 16:00

Hvordan gikk egentlig Black Week?

Årets julegavehandel er fullt i gang. Forrige uke var det en stor handledag på Black Friday. Mange butikker kjørte Black Week hele uka.

Klartale - I førrgår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

Klartale - I førrgår: 13:05

Vil ta vare på informasjonen du legger ut på nett

Justis- og beredskaps-minister Emilie Enger Mehl holder pressekonferanse fredag. Hun skal snakke om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Hedvig Moe er også tilstede.

Klartale - I førrgår: 12:03

Undersøker hvorfor bro kollapset

15. august raste Tretten bru i Øyer kommune. Statens havarikommisjon har sjekket hvordan det skjedde.

Klartale - I førrgår: 11:00

Er kritikken mot Qatar rasistisk?

Lise Klaveness Norges er president i Norges Fotball-forbund (NFF). Klaveness og NFF har fått meldinger fra norske minoritets-ungdommer. Det fortalte Klaveness i et intervju med nyhetsbyrået NTB forrige uke.

Klartale - I førrgår: 10:49

Silo har eksplodert

– Nødetatene på vei til Tretjerndalsveien etter at en silo har eksplodert. Personskader kjent, men ukjent skadegrad, skriver Øst politidistrikt på Twitter.– Vi ble ringt klokken 10.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com