Klartale > Nyheter

Sunday, 19 May, 04:20

Klartale - 25 feb 24 kl. 06:00

Hva hadde vi gjort uten antibiotika?

– Antibiotika-resistens er en av de største truslene mot helsa vår. Det skriver Verdens helse-organisasjon (WHO).Antibiotika er en type medisiner. Det brukes mot mange sykdommer, og har reddet mange liv.De siste årene har det kommet et problem.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Verdens, WHO, Jenkins, Antibiotika, Andrew Jenkins, Universitetet, Sørøst-Norge, Zosurabalpin, Summary Box, Toggle, Disclaimer, +sans, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hva, haddevi gjort , uten, antibiotika
NRK - 08 nov 23 kl. 12:09

FHI bekymret over antibiotikaresistent bakterie

Antibiotikaresistensen er fortsatt lav i bakterier blant mennesker og dyr i Norge, men en gruppe tarm- og miljøbakterier skaper bekymring hos Folkehelseinstituttet (FHI). FHI har sett en økende forekomst av karbapenemaseproduserende bakterier. Denne egenskapen gjør at bakteriene blir motstandsdyktige mot flere typer antibiotika.

NRK - 03 feb 24 kl. 20:04

Minst 16.700 husstander har vært uten strøm lørdag – flere mister strømmen over natta

Minst 16.747 husstander har vært uten strøm lørdag. Det viser tall NRK har hentet inn fra ulike strømleverandører i løpet av dagen.

Klartale - 24 apr 24 kl. 12:26

Flere blir smittet av farlig bakterie

Flere blir smittet av bakterier som ikke lar seg stoppe av antibiotika. Det viser en rapport fra Folkehelse-instituttet (FHI).Spesielt en bakterier er ekstra farlig, ifølge Miriam Sare.

Klartale - 11 dec 23 kl. 13:10

Dette googlet nordmenn mest i 2023

Google viser oss hva nordmenn har søkt mest på i løpet av året. Årets trender er påvirket av nyhetene i 2023. Folk har søkt etter temaer som krig, økonomi, helse og politikk.

Klartale - 07 apr 24 kl. 06:00

– Jeg husker fortsatt den gode følelsen av å være med på noe så stort

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 17 nov 23 kl. 07:14

Bruken av antibiotika øker

Under pandemien nådde myndighetene målet om å redusere antibiotikabruken i Norge med 30 prosent. Etter 2021 har bruken økt kraftig. Antibiotikabruken i Norge ble kuttet med hele 33 prosent fra 2012 til 2021, men i fjor snudde pilene igjen, viser tall fra Farmaloggs legemiddelstatistikk.

Klartale - 10 apr 24 kl. 14:48

Flere blir smittet av gonoré

Flere blir smittet av gonoré. Det sier Folkehelse-instituttet (FHI). Slike infeksjoner er et problem og treffer ofte unge.

NRK - 26 apr 24 kl. 12:35

WHO: Overforbruk av antibiotika under pandemien

Ny dokumentasjon frå Verdas helseorganisasjon (WHO) viser at det var eit overforbruk av antibiotika hos innlagde pasientar under koronapandemien, melder NTB. Overforbruket er registrert over heile verda, men varierer sterkt. I den vestlege Stillehavs-regionen var overforbruket 33 prosent, medan det i aust i Middelhavet og Afrika var eit overforbruk på 83 prosent..

Klartale - 14 mar 24 kl. 06:24

Fra mobbeoffer til Norges-mester

– Jeg trodde, dypt inni sjela mi, at jeg ikke var verdt noe. Ingen ville noen gang elske meg. Jeg var ikke pen nok eller tynn nok.

Klartale - 11 maj 24 kl. 06:00

Luna skal lære seg å finne ulovlig bagasje

– Vi vet at det kommer narkotika inn til landet jevnt og trutt, hele tiden.Det sier Lars Orning til Klar Tale. Han er hundeinstruktør i Tolletaten.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 22 timer siden

– Jeg lurte på om jeg hadde blitt gal

– Du har egentlig ganske mye ting du kan ganske mye om. Og det du kan, har verdi for dem rundt deg. Det sier Kari Opsal når hun møter Klar Tales journalist.

Klartale - Igår: 06:00

Fem ting du ikke visste om flagget

17. mai er kanskje dagen de fleste tar frem flagget. Men vet du hvor gammelt flagget er?

Klartale - I førrgår: 16:00

– Folk må ta bedre vare på tingene sine

Seks av ti har hatt uhell med telefonen sin i Oslo. Blant folk under 29 år har to av tre opplevd det samme. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring.

Klartale - I førrgår: 13:29

– Vi demonstrerer ikke bare mot loven

– Det er mange som protesterer mot loven. Særlig unge mennesker, sier Zura Chichua til Klar Tale.Chichua er 28 år gammel.

Klartale - I førrgår: 12:50

Staten og bøndene er enige

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har forhandlet lønn med staten. Bondelagene krevde først 3,9 milliarder kroner. Statens tilbud var på 2,62 milliarder kroner.

Klartale - I førrgår: 10:45

Norske jøder opplever mer hets

Krigen mellom Israel og Hamas påvirker hverdagen til norske jøder. Politiet får inn flere saker om jødehets i år enn i fjor.Avisa Vårt Land har hentet ut tall fra januar til april i år og i fjor.

Klartale - I førrgår: 09:52

Hva er Ozempic og hvorfor bryr regjeringen seg om den?

Staten har brukt mer penger på legemiddelet Ozempic de siste årene. Staten kjøper medisiner. De bruker penger på dette gjennom folketrygden.

Klartale - I førrgår: 08:52

Unormalt mange smittet med kikhoste

I april ble 534 nordmenn smittet med kikhoste. Det er mange flere enn normalt. Vi må tilbake til 2012 for å finne like mange tilfeller.

Klartale - I førrgår: 08:33

Drepte fem av sine egne soldater på Gaza

Det er harde kamper nord på Gaza. Fem soldater fra Israel er drept. De ble drept av sine egne.

Klartale - I førrgår: 08:35

Prøvde å drepe Slovakias statsminister

Robert Fico ble skutt på nært hold onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Den slovakiske statsministeren hilste på tilhengere da det skjedde.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com