NRK > Nyheter

Lørdag, 24 Juli, 23:38

NRK - 03 april 21 kl. 06:06

Hurtigtester gir usikre svar

Annenhver koronasmittet som har tatt hurtigtest i Danmark, har fått negativt svar, viser tall fra landets folkehelsetilsyn. Dermed er det ikke bare stor risiko for falskt positivt svar, som tidligere er omtalt, men også for falskt negativt svar, skriver Politiken, som viser til statistikk fra Statens Serum Institut (SSI). 117.670. personer fikk både hurtigtest og den ordinære koronatesten i perioden fra 1.
Les mer på NRK


Les mer om:
Danmark, Politiken, Statens Serum Institut, SSI, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hurtigtester, gir, usikre, svar
NRK - 21 jan. 21 kl. 20:04

EU vil bruke hurtigtester

EU-lendene er enige om felles rammer for bruk av hurtigtester for koronaviruset og gjensidig anerkjennelse av resultatet fra slike tester. Dette legge til rette for ferdsel, smittesporing og behandling på tvers av grensene..

NRK - 26 jan. 21 kl. 09:55

Nye funn om korona-hurtigtester

Ifølge ny dansk forskning klarer såkalte hurtigtester for koronavirus å fange opp 70 prosent av tilfellene som fanges opp av vanlige koronatester. Det er langt bedre enn tidligere funn, som konkluderte med 55 prosent..

Aftenposten - 12 feb. 21 kl. 13:18

Slik vil hockeyen få igang idretten: Har kjøpt inn corona-hurtigtester

Norges Ishockeyforbund har gått til innkjøp av 15.000 hurtigtester for coronaviruset..

VG - 12 feb. 21 kl. 13:18

Slik vil hockeyen få igang idretten: Har kjøpt inn corona-hurtigtester

Norges Ishockeyforbund har gått til innkjøp av 15.000 hurtigtester for coronaviruset. Det jobbes på spreng for å finne løsninger gode nok for helsemyndighetene..

NRK - 05 april 21 kl. 02:33

Johnson:– gratis tester til alle

nnbyggere i England skal testes for covid-19 to ganger i uken uten kostnad, og hurtigtestene tilbys ved lokale testsentre, skoler og arbeidsplasser. Mer testing trengs for å ikke ødelegge for framskrittet som er gjort i vaksinearbeidet mens restriksjonene i landet gradvis lempes på, sier statsminister Boris Johnson. – Det er derfor vi nå lanserer gratis hurtigtester til alle i hele England.

NRK - 10 april 21 kl. 09:02

Mener hurtigtestene er for dårlige

Bergen og flere andre kommuner på Vestlandet protesterer til Helsedirektoratet mot at hurtigtester er det eneste som skal brukes på grensa, skriver Bergens Tidende. Denne testen er ikke like sikker som såkalt PCR-test, skriver kommunene i brevet. Dermed risikerer man å ikke finne alle som er syke, slik at de ikke blir satt i isolasjon, sier overlege Trond Inselseth ved Bergen legevakt til avisa.

NRK - 21 mai 21 kl. 06:02

Massetesting i Oslo-skolen gir håp

Resultatene av massetestingen i Oslo-skolen gir håp om at alle elever kan gå på skolen fram til ferien. Bare tre elever har testet positivt. I mai er det så langt gjennomført over 6000 hurtigtester på videregående skoler i Oslo, melder Aftenposten..

NRK - 14 juni 21 kl. 21:15

Rødt-gruppeleder: Ikke svar i kveld

En post lagt ut av Rødts gruppeleder Eivor Evenrud på Facebook tyder at hun ikke vil komme med noe svar om mistillit i kveld: «Eit stalltips til alle som kontaktar meg no; kos dykk med fotball, ei bok eller noko anna triveleg Eg forstår at de vil ha svar, men de får ikkje noko svar av meg i kveld,» lyder meldinga. Rødts bystyregruppe har diskutert saken på sitt møte i kveld. Deres stemmer vil avgjøre om det blir misitllit mot Lan Marie Berg..

Dagbladet - 22 april 21 kl. 06:19

FHI usikre på om de treffer

I disse dager gransker FHI effekten av vaksinasjonstiltakene. Vaksinesjef Geir Bukholm forteller til Dagbladet at de er usikre på om de har truffet innvandrerbefolkningen..

Aftenposten - 12 mai 21 kl. 07:00

Mange barn er blitt usikre på seg selv under pandemien. Her er psykologenes beste råd.

Barn og unge er blitt usikre på egne evner under pandemien. Slik kan du hjelpe dem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Presidentkandidat arrestert

Nok en gang er en presidentkandidat arrestert i Nicaragua, opplyser politiet. Noel Vidaurre er den sjuende presidentkandidaten som er pågrepet før høstens valg. Vidaurre er satt i husarrest, anklaget for å undergrave landets suverenitet, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Kontroll på alle etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Brannvesenet rykker ut med båt og dykkarar, skriv 110 Agder.

NRK - 1 time siden

Fleire i vatnet etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Alle naudetatar er på veg til staden.

NRK - 1 time siden

Båt støytt på grunn i Kristiansand

Naudetatane og redningsskøyta rykker ut til melding om ein grunnstøytt båt med personar om bord. Det skal ikkje vere personar i vatnet. – Vi er på staden med mykje ressursar, skriv politiet i Agder på Twitter..

NRK - 1 time siden

Ny flaum i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet..

NRK - 2 timer siden

Ti personar involvert i slagsmål

Politiet fekk klokka 20.11 laurdag melding om eit slagsmål med rundt ti personar involvert i Hagemannsparken i Holmestrand. Politiet er på staden med fleire patruljar for å undersøke kva som har skjedd og snakke med involverte, skriv dei på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Politiet rykte ut til insekt

Ein bebuar i Industrigata i Oslo ringde til politiet om det dei meinte var ein reptil som skjulte seg bak ein TV. Berre halen var synleg. – Oppdraget gjekk til nokon av våre tøffaste frå beredskapstroppen.

NRK - 3 timer siden

Bil krasja med høgspentmast

Ein bil med tre personar har køyrt inn i ei høgspentmast på Kongsvingervegen i Vormsund, melder Aust politidistrikt på Twitter. Det er uvisst skadeomfang. Naudetatane er på veg..

NRK - 3 timer siden

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - 3 timer siden

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt