NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:27

NRK - 22 jul 23 kl. 19:21

Hundretusener i prideparade i Berlin

Hundretusener av mennesker danset gjennom gatene i Berlins fargerike prideparade lørdag. Paraden med 75 lastebiler beveget seg langsomt langs en over 7 kilometer lang rute gjennom byens sentrum, med deltakere kledd i neonfargede kostymer, dansende på lasteplanene og langs toget. Berlins konservative ordfører Kai Wegener, som åpnet paraden sammen med presidenten i den tyske forbundsdagen, Bärbel Bas, kom med en appell om å få slutt på diskriminering av skeive. Han sa også at han vil gå inn for en endring i Tysklands grunnlov der paragraf 3 mot diskriminering også må inkludere diskriminering på basis av seksuell identitet. I dagens lov er diskriminering på basis av kjønn, etnisk bakgrunn, rase, språk, hjemland og opprinnelse, tro, religion eller politisk syn ikke lov.
Les mer på NRK


Les mer om:
Berlins, Kai Wegener, Bas, Tysklands, Lhbtq, Wegener, Berlin, Christopher Street, Brandenburger Tor, Tokio Hotel, Street, Greenwich Village, New York, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hundretuseneri , prideparadei , Berlin
NRK - 30 maj 23 kl. 10:02

Svensk politi vil gå uniformert i pride

Sverige gjør ikke som i Norge og tillater uniformerte politibetjenter under pride. Det var 12. mai at beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet fortalte at norske politibetjenter ikke fikk gå i uniform under årets prideparade i Oslo.

NRK - 24 apr 23 kl. 09:54

Flystreik i Berlin – fly letter uten passasjerer

Flystreik på Berlin-Brandenburg flyplass i Tysklands hovedstad skaper utfordringer for reisende. Flere fly tar av uten passasjerer. Rundt 70 av totalt 240 flyginger er mandag kansellert i Berlin, ifølge flyplassen.

NRK - 04 maj 23 kl. 15:04

Tysk politi undersøker Zelenskyj-lekkasje

Detaljer om et mulig Tyskland-besøk av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er lekket til pressen. Tysk politi etterforsker lekkasjen. Den tyske avisen BZ skrev onsdag at politiet i Berlin forberedte et besøk av Zelenskyj i midten av mai.

NRK - 20 jul 23 kl. 10:03

Løvinne på rømmen i Berlin

Politiet i Berlin har advart innbyggerne om at et stort rovdyr, muligens en løvinne, er på frifot i de sørlige forstedene til Berlin. Beboere advares mot å forlate hjemmene sine og holde kjæledyr innendørs. – Vi vet ikke hvor det kom fra, sier en talsmann for det lokale politiet torsdag morgen.

NRK - 21 jul 23 kl. 14:06

Løvejakten avblåst i Berlin, er trolig villsvin

Tysk politi har avblåst jakten på det man trodde var en hunnløve på frifot i Berlin. Teorien er nå at det er snakk om et villsvin. Dyret ble først filmet onsdag kveld, og myndighetene mente at det var snakk om en løvinne.

Aftenposten - 25 okt 23 kl. 12:42

Amerikansk plan: Hundretusener kan bli evakuert fra Midtøsten

USA legger planer for en mulig masseevakuering fra Midtøsten. Hundretusener kan bli evakuert dersom Gaza-krigen….

NRK - 05 nov 23 kl. 16:52

Hundretusener i Gaza-protest i Indonesia

Hundretusener av propalestinske demonstranter har samlet seg i sentrum av Indonesias hovedstad Jakarta for å kreve en våpenhvile på Gazastripen. Demonstrantene, som har på seg røde, hvite og grønne Palestina-skjerf – et symbol på palestinsk solidaritet – er samlet ved en hovedscene ved nasjonalmonumentet overfor presidentpalasset i Jakarta. Høytstående indonesiske embetsmenn, inkludert speaker Puan Maharani, utenriksminister Retno Marsudi og religionsminister Yaqut Cholil Qoumas, samt presidentkandidat Anies Baswedan er blant dem som har møtt opp for å tale.

NRK - 12 maj 23 kl. 07:09

Politiforum: Politifolk får ikkje gå i uniform i prideparade

Politifolk i prideparaden under Oslo pride får ikkje gå i uniform. Det melder Politiforum. Beredskapsdirektør Tone Vangen seier omsyn til tryggleik ligg bak.

NRK - 12 maj 23 kl. 07:09

Politifolk får ikkje gå i uniform i prideparade

Politifolk i prideparaden under årets Oslo pride får ikkje gå i uniform. Det melder Politiforum. Beredskapsdirektør Tone Vangen seier omsyn til tryggleik ligg bak.

NRK - 18 jun 23 kl. 19:18

Tyrkisk politi grep inn mot prideparade

Tyrkisk politi har slått hardt ned på en pridefeiring i Istanbul, melder svenske Aftonbladet. Flere personer skal være pågrepet og det er satt opp barrikader for å stoppe paraden. – Grupper som demonstrerer uten tillatelse kommer aldri til å tillates, sier Istanbuls guvernør Davut Gul.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 30 minutter siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 2 timer siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com