NRK > Nyheter

Monday, 15 July, 17:29

NRK - 22 jul 23 kl. 19:21

Hundretusener i prideparade i Berlin

Hundretusener av mennesker danset gjennom gatene i Berlins fargerike prideparade lørdag. Paraden med 75 lastebiler beveget seg langsomt langs en over 7 kilometer lang rute gjennom byens sentrum, med deltakere kledd i neonfargede kostymer, dansende på lasteplanene og langs toget. Berlins konservative ordfører Kai Wegener, som åpnet paraden sammen med presidenten i den tyske forbundsdagen, Bärbel Bas, kom med en appell om å få slutt på diskriminering av skeive. Han sa også at han vil gå inn for en endring i Tysklands grunnlov der paragraf 3 mot diskriminering også må inkludere diskriminering på basis av seksuell identitet. I dagens lov er diskriminering på basis av kjønn, etnisk bakgrunn, rase, språk, hjemland og opprinnelse, tro, religion eller politisk syn ikke lov.
Les mer på NRK


Les mer om:
Berlins, Kai Wegener, Bas, Tysklands, Lhbtq, Wegener, Berlin, Christopher Street, Brandenburger Tor, Tokio Hotel, Street, Greenwich Village, New York, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hundretuseneri , prideparadei , Berlin
NRK - 30 maj 23 kl. 10:02

Svensk politi vil gå uniformert i pride

Sverige gjør ikke som i Norge og tillater uniformerte politibetjenter under pride. Det var 12. mai at beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet fortalte at norske politibetjenter ikke fikk gå i uniform under årets prideparade i Oslo.

VG - 27 feb 24 kl. 03:22

Politiet ikke velkommen i Sydneys prideparade

Arrangøren av Sydneys årlige prideparade ber politiet la være å delta i år etter at et homofilt par trolig ble drept av en politimann forrige uke..

NRK - 27 feb 24 kl. 06:16

Politiet ikke velkommen i Sydneys prideparade

Arrangøren av Sydneys årlige prideparade ber politiet la være å delta i år etter at et homofilt par trolig ble drept av en politimann forrige uke. Politimester Karen Webb, som selv har deltatt siden 2006, sier hun vil møte arrangøren og be dem ombestemme seg, melder NTB..

NRK - 30 jun 24 kl. 18:40

Tyrkisk politi arresterte 15 personar i prideparade

I Tyrkia har politiet arrestert minst 15 personar som gjekk i ein prideparade som styresmaktene i Istanbul hadde lagt ned forbod mot, melder nyheitsbyrået Reuters. Myndigheitene i Tyrkias største by seier området ved Taksimplassen er stengt fordi det dei kallar «ulovlege grupper» har oppfordra til ein protestmarsj utan å ha løyve til det. Homofile forhold er lov i landet, men president Recep Tayyip Erdogan har ved fleire høve kalla homofile for «perverse» og regjeringa har i fleire år forsøkt å hindre prideparaden i Istanbul..

NRK - 15 jun 24 kl. 02:49

Biden vil gi hundretusener av innvandrere lovlig opphold i USA, melder CBS News

Biden-administrasjonen planlegger et historisk skifte i innvandringspolitikken, nemlig opphold til hundretusener som i dag er i USA ulovlig, ifølge CBS News. Det dreier seg om lovbeskyttelse for hundretusener av papirløse innvandrere som i dag er i USA, sier fire personer med kjennskap til planene til CBS News. Kildene utdyper at innvandrere som bor ulovlig i USA, er gift med amerikanske statsborgere, og som har bodd i USA i minst ti år, kan få arbeidstillatelse og utvisningsbeskyttelse.

NRK - 24 apr 23 kl. 09:54

Flystreik i Berlin – fly letter uten passasjerer

Flystreik på Berlin-Brandenburg flyplass i Tysklands hovedstad skaper utfordringer for reisende. Flere fly tar av uten passasjerer. Rundt 70 av totalt 240 flyginger er mandag kansellert i Berlin, ifølge flyplassen.

NRK - 04 maj 23 kl. 15:04

Tysk politi undersøker Zelenskyj-lekkasje

Detaljer om et mulig Tyskland-besøk av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er lekket til pressen. Tysk politi etterforsker lekkasjen. Den tyske avisen BZ skrev onsdag at politiet i Berlin forberedte et besøk av Zelenskyj i midten av mai.

NRK - 20 jul 23 kl. 10:03

Løvinne på rømmen i Berlin

Politiet i Berlin har advart innbyggerne om at et stort rovdyr, muligens en løvinne, er på frifot i de sørlige forstedene til Berlin. Beboere advares mot å forlate hjemmene sine og holde kjæledyr innendørs. – Vi vet ikke hvor det kom fra, sier en talsmann for det lokale politiet torsdag morgen.

NRK - 21 jul 23 kl. 14:06

Løvejakten avblåst i Berlin, er trolig villsvin

Tysk politi har avblåst jakten på det man trodde var en hunnløve på frifot i Berlin. Teorien er nå at det er snakk om et villsvin. Dyret ble først filmet onsdag kveld, og myndighetene mente at det var snakk om en løvinne.

NRK - 03 feb 24 kl. 16:55

Minst 150.000 protesterte mot høyreekstremisme i Berlin

Minst 150.000 tyskere dannet lørdag ettermiddag en ring rundt riksdagsbygningen i Berlin i protest mot høyreekstremisme og partiet AfD. Det kom langt flere enn de 100.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Alliansen-leder dømt til syv måneder fengsel

Hans Jørgen Lysglimt Johansen ilegges også en bot på 10.000 kroner. VG meldte saken først.

NRK - 45 minutter siden

Åtte biler i kjedekollisjon på E6 i Lillestrøm

Politiet skriver på X at det har vært en ulykke med flere biler i nordgående kjørefelt ved Arteid bru. To personer skal være skadd, men ikke alvorlig skriver politiet. Veien er nå sperret og det er mye kø på stedet..

NRK - 30 minutter siden

VG: Alliansen-leder dømt til syv måneder fengsel

Hans Jørgen Lysglimt Johansen ilegges også en bot på 10.000 kroner. Det skriver VG mandag..

NRK - 1 time siden

Tatt med nærmere 3 i promille

Politiet stoppet en bil etter meldinger om flere nestenulykker i Lillestrøm mandag. Fører av bilen hadde nærmere 3 i promille, opplyser politiet. Mandag ettermiddag fikk politiet inn flere meldinger om en bil med vinglete kjøring på riksvei 159 i retning Fetsund.

NRK - 45 minutter siden

Åtte biler involvert i kjedekollisjon på E6 i Lillestrøm

Politiet skriver på X at det har vært en ulykke med flere biler i nordgående kjørefelt ved Arteid bru. De er ikke fremme på stedet enda, men det er meldt om at 8 biler kan være involvert i ulykken. Ifølge politiet er det store trafikale problemer på stedet..

NRK - 45 minutter siden

Fallskjermhopper skal ha falt tre til fire meter

En fallskjermhopper på Voss fikk en hard landing mandag ettermiddag. Vedkommende skal ifølge politiet ha falt mellom tre og fire meter. Personen er bevisst, men ivaretas av helse..

NRK - 1 time siden

Domstol i Florida avviser dokumentsaken mot Donald Trump

Det melder Reuters mandag ettermiddag. Ifølge dommeren i saken ble spesialetterforskeren i saken ulovlig utnevnt. Etterforskningen og saken mot Trump har handlet om ekspresidentens håndtering av hemmeligstemplede dokumenter..

NRK - 2 timer siden

NBC: Taket Trump-skytteren sto på identifisert sikkerhetstrussel

Ifølge det amerikanske nettstedet NBC var taket attentatmannen skjøt presidentkandidat Donald Trump, og flere andre fra, sett ut som en sikkerhetstrussel før arrangementet..

NRK - 2 timer siden

Stor utrykning til fengsel i Trondheim

Nødetatene rykket mandag ut til Leira fengsel i Trondheim etter røykutvikling. En mann i 60-årene er tatt med til St. Olavs hospital etter røykutvikling på Leira fengsel, opplyser Trøndelag politidistrikt.

NRK - 2 timer siden

Gutt på sparkesykkel hardt skadet etter påkjørsel i Trondheim

En 12 år gammel gutt på en elsparkesykkel er påkjørt av en bil på Singsaker i Trondheim. Gutten er hardt skadet. Gutten kjørte sammen med familien sin på elsparkesykkel da han ble påkjørt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com