NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 09:39

NRK - 29 sep 22 kl. 10:21

Huitfeldt om folkeavstemninger: Selv ikke russiske medier skjuler at de er forfalsket

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) gjentar sin fordømmelse av de såkalte folkeavstemningene i okkuperte deler av Ukraina, og sier de ikke er gyldige. – Dette er områder under russisk militær okkupasjon, og det er de militære okkupasjonsmyndighetene som har bestemt utfallet. Selv de russiske mediene har ikke klart å skjule at resultatene er forfalsket, sier Huitfeldt til NTB. Russland har nylig avholdt såkalte folkeavstemninger i de okkuperte delene av de ukrainske fylkene Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizjzja. Spørsmålet som ble stilt var hvorvidt fylkene burde innlemmes i Russland.
Les mer på NRK


Les mer om:
Anniken Huitfeldt, Ukraina, Huitfeldt, NTB, Luhansk, Zaporizjzja, Russland, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Huitfeldtom , folkeavstemninger, Selv, ikke, russiske, medier, skjulerat , de er forfalsket
NRK - 20 sep 22 kl. 20:56

Norge fordømmer Russlands planlagte folkeavstemninger

Norge fordømmer Russlands planlagte folkeavstemninger i russiskokkuperte områder av Ukraina, skriver utenriksdepartementet på Twitter. Separatistene i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja hevdet tirsdag at de skal holde folkeavstemninger 23.–27.

Klartale - 31 aug 23 kl. 11:03

Derfor er det bråk rundt statsråden

Anniken Huitfeldt er utenriksminister. Mannen hennes har kjøpt og solgt aksjer i flere selskaper. Når du kjøper en aksje, eier du en del av et selskap.

Klartale - 30 aug 23 kl. 13:47

Huitfeldt sier hun kan ha brutt regler

Anniken Huitfeldt er minister for utenriks. Hun sier at mannen hennes har kjøpt aksjer, som han kanskje ikke burde ha gjort. Mannen skal ha kjøpt aksjer hos Kongsberg Gruppen.

NRK - 23 aug 23 kl. 15:31

Macron vurderer folkeavstemninger

Frankrikes president Emmanuel Macron vurderer å gjennomføre folkeavstemninger for å få gjennom politikk som har strandet i parlamentet. Macron har ikke flertall i nasjonalforsamlingen, og det har ført til politisk stillstand. Presidenten sa onsdag til regjeringsmedlemmer at han jobber med flere lovforslag, men også ser på folkeavstemninger som en mulig løsning, sier en kilde med kjennskap til samtalene.

NRK - 18 okt 23 kl. 17:42

Almeland: – Fortsatt en del som fremstår uklart.

Grunde Almeland fra Venstre sier svarene fra Huitfeldt gir et tydeligere bilde på at det er forskjeller på hvordan regelverket blir forstått. Onsdag kom Anniken Huitfeldt med svar til Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite. – For meg og Venstre er det oppsiktsvekkende at Huitfeldt fortsatt ikke selv vet om hun var inhabil i enkeltsaker.

NRK - 03 sep 23 kl. 08:33

E24: Huitfeldt unnlot å svare på spørsmål om mannen aksjehandel

Allerede to uker før Anniken Huitfeldt fortalte om ektemannens aksjekjøp, ble hun spurt om dette av E24. Da opplyste hun blant annet ikke om at UD en hel uke tidligere hadde gitt mannen beskjed om å fryse alle handler. Onsdag denne uken holdt utenriksminister Anniken Huitfeldt pressekonferanse og fortalte om ektemannens aksjehandler i børsnoterte selskaper.

NRK - 31 okt 22 kl. 21:46

Fritz Huitfeldt er død

Tidligere byrådsleder i Oslo, Fritz Huitfeldt er død, 83 år gammel. Huitfeldt var politiker for høyre, og var byråd for bydelene fra 1989. Han tok over som byrådsleder etter Rune Gerhardsen i 1997.

NRK - 30 aug 23 kl. 21:21

VG: Ektemannen kjøpte aksjar kort tid etter Huitfeldt møtte selskap

Utanriksminister Anniken Huitfeldt sin ektemann Ola Flem, kjøpte aksjar i 40 selskap medan ho var statsråd, der to av kjøpa skjedde kort tid etter at Huitfeldt møtte selskapa, melder VG. Ei kartlegging avisa har gjort viser at Flem kjøpte aksjar i Kongsberg Gruppen to dagar etter at Huitfeldt møtte leiinga i selskapet i mai i år. Møtet var ikkje oppført i Huitfeldt sin offisielle kalender og pressa var ikkje til stader, skriv VG.

NRK - 03 nov 23 kl. 12:30

Økokrim: Vi har behandlet sakene til Borten Moe, Huitfeldt og Solberg ulikt

Økokrim sier at sakene til Ola Borten Moe (Sp), Anniken Huitfeldt (Ap) og Erna Solberg (H) har ulik karakter, og at de derfor er behandlet forskjellig. – Vi har forskjellsbehandlet sakene fordi de er ulike i faktum, sa Økokrim-sjef Pål Lønseth på en pressekonferanse fredag. I Borten Moes tilfelle handler saken om at han selv var statsråd, men for Huitfeldt og Solberg har det vært snakk om å undersøke om taushetsplikten er brutt, ifølge Lønseth.

NRK - 06 sep 23 kl. 23:32

Solberg om Huitfeldt-saken: Vanskelig om hun blir siktet

Høyre-leder Erna Solberg kommenterer nyheten om at Økokrim vil avgjøre om de skal etterforske utenriksminister Anniken Huitfeldt før helgen. Solberg ønsker først og fremst at habilitetssakene skal undersøkes i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. – Kan hun bli sittende hvis hun er under etterforskning?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Savnet snøskuterfører funnet i god behold

Snøskuterføreren ble funnet i god behold mandag morgen, melder NTB. Mannen ble meldt savnet fra Hattfjelldal i Nordland søndag..

NRK - 15 minutter siden

Tysk fagforening varsler streik i Lufthansa

Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike i to dager fra torsdag, opplyser fagforeningen, ifølge AFP..

NRK - 15 minutter siden

Minst 30.534 palestinere drept i Gaza

Tallet på drepte palestinere siden den israelske militæroffensiven mot Gaza begynte 7. oktober har nådd 30.534, mens 71.

NRK - 1 time siden

Stordalen er på plass i retten

I dag startar rettssaka mellom Petter Stordalen og skattemyndigheitene. Staten krev fleire hundre millionar i ubetalt skatt frå hotelleigaren. Stordalen skal ha utnytta ein skattefordel han ikkje hadde rett på, via holdingselskapet Strawberry, ifølge staten.

NRK - 30 minutter siden

Kjønnsforskjellane aukar i høgare utdanning

Det er ein større andel kvinner enn menn med høgare utdanning i alle norske kommunar. Det viser Statistisk sentralbyrå (SSB) si årlege kartlegging av korleis det går med likestillinga i norske kommunar. – Vi ser at kjønnslikestillinga sakte går i rett retning, men i høgare utdanning ser vi at kjønnsforskjellane aukar, seier likestillingskoordinator Hanne Stangebye Arnesen i SSB (NTB).

NRK - 30 minutter siden

Uvêr i fjellet

Fylkesveg 50 Hol-Aurland er mellombels stengd. Årsaka er uvêr, melder Vegtrafikksentralen. Over Hardangervidda er det stengt for mindre køyretøy, men kolonnekøyring for store køyretøy..

NRK - 30 minutter siden

Fem personar drukna i februar

Så langt har 13 personar mista livet i drukningsulukker i Noreg i år, viser Redningsselskapet sin drukningsstatistikk. Det er fem fleire enn på same tid i fjor..

NRK - 45 minutter siden

Geolog vurderer rasfaren i Vaksdal

Langhelletunnelen og Bogatunnelen på E16 i Vaksdal blir stengd til klokka 10 etter steinspranget i dag tidleg. Vegtrafikksentralen opplyser at vegen ikkje blir opna før geolog har vurdert rasstaden og massane er fjerna. Det er ingen omkøyringsvegar..

NRK - 1 time siden

Ungarns statsminister skal møte Trump

Statsminister Viktor Orban skal møte USAs tidligere president Donald Trump i Florida fredag. Det opplyser en pressetalsperson for Orban til det statlige ungarske nyhetsbyrået MTI. Trump forsøker igjen å bli president, og for halvannen uke siden fikk han støtte fra den ungarske statsministeren.

NRK - 1 time siden

Egyptisk TV: Vesentlige framskritt mot våpenhvile

I samtaler i Kairo er det gjort vesentlige framskritt mot våpenhvile på Gazastripen, ifølge egyptisk TV. Også i helgen meldte egyptiske kilder om framgang i forhandlinger om våpenhvile og fangeutveksling mellom Israel og Hamas. (NTB).
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com