NRK > Nyheter

Monday, 06 December, 21:02

NRK - 25 okt 21 kl. 11:42

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter. Situasjonen i landet er uavklart etter at statsministeren og en rekke andre regjeringsmedlemmer er satt i husarrest av militæret..
Les mer på NRK


Les mer om:
Anniken Huitfeldt, Sudan, Hamdoks, Huitfeldt, Twitter

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Huitfeldtom , Sudan, Urovekkende
NRK - 26 okt 21 kl. 11:10

Huitfeldt vil forsterke båndene

Det er viktigere enn noen gang å styrke båndene i nordområdene, mener utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). – Barentssamarbeidet er Norges viktigste fredsprosjekt, slo Huitfeldt fast da hun tirsdag innledet toppmøtet i Barentsrådet i Tromsø, ifølge NTB. – Dette handler om å være gode naboer, sier hun.

NRK - 11 jul 21 kl. 03:46

Fire drept i eksplosjon i Sudan

Minst fire mennesker ble drept i en eksplosjon på en sportsklubb i Port Sudan, en havneby ved Rødehavet. Det er uklart hva som har skjedd, melder AFP, men sier et også skal være snakk om et væpnet angrep. I tillegg til de drepte, er tre personer skutt eller knivstukket, opplyser helsepersonell.

NRK - 07 aug 21 kl. 14:42

Kamphandlinger i Sør-Sudan

Flere er drept etter kamphandlinger mellom fløyene i visepresident Riek Machars SPLA-parti i Sør-Sudan. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Kamphandlingene brøt ut denne uken etter at Machars rivaler erklærte at de har avsatt ham som partileder.

NRK - 11 aug 21 kl. 13:43

Sudan skal utlevere Bashir til ICC

Sudan skal utlevere den mangeårige diktatoren Omar al-Bashir til Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), sier utenriksminister Mariam al-Mahdi onsdag. Bashir styrte Sudan med jernhånd i tre tiår inntil han ble styrtet i 2019. Han kan tiltales for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under konflikten i Darfur, skriver NTB..

NRK - 01 okt 21 kl. 08:34

Demonstrerer for nytt styre i Sudan

Torsdag demonstrerte tusenvis i Sudan med krav om en ny sivil overgangsregjering. De anklager de militære lederne for å forsinke den demokratiske prosessen. Landets mangeårige leder Omar al-Bashir ble i april 2019 styrtet etter fire måneder med protester og demonstrasjoner.

NRK - 25 okt 21 kl. 15:50

FN fordømmer statskupp i Sudan

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer statskuppet i Sudan og ber om umiddelbar lauslating av dei fengsla. – Eg fordømmer det pågåande militærkuppet i Sudan. Statsminister Hamdok og alle andre tenestemenn må bli lauslatne umiddelbart, skriv Guterres på Twitter..

NRK - 27 okt 21 kl. 08:41

Kupp får konsekvenser for bistand

Mandagens militærkupp i Sudan vil få konsekvenser for svensk bistand til landet, sier utenriksdepartementet i Sverige, ifølge NTB. Hvilke konkrete tiltak det er snakk om, sier de så langt ikke. USA er blant landene som har stanset bistanden til Sudan etter militærkuppet.

NRK - 02 nov 21 kl. 05:24

Mekling på gang i Sudan-krisen

Det er satt i gang meklinger i Sudan og internasjonalt en uke etter at landets regjeringen ble kastet i et militærkupp, opplyser FNs utsending til Khartoum. FN-utsendingen møtte søndag Sudans avsatte statsminister Abdalla Hamdok, som sitter i husarrest Perthes oppfordret mandag Sudan om å returnere til det politiske systemet som var før militærkuppet 25. oktober.

NRK - 14 aug 21 kl. 08:15

Vil forlenge permitteringsordning

Anniken Huitfeldt (Ap) vil ha på plass en bransjespesifikk permitteringsordning for flybransjen. Hun frykter at flere tusen flyplassansatte kan bli sagt opp. Permitteringsordningen i forbindelse med koronasituasjonen gjelder fram til 1.

NRK - 13 sep 21 kl. 22:10

Huitfeldt: – Over all forventning

Prognosen viser et klart flertall for de fem rødgrønne partiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Miljøpartiet De Grønne og Rødt. – Det er over all forventning. Jeg har aldri sett et så stort flertall for et skifte.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt