NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 17:46

NRK - 17 feb. 21 kl. 07:45

Hotel Rwanda-sjef for retten

Paul Rusesabagina, som ble hyllet for å ha reddet over 1.000 liv i folkemordet i Rwanda, er anklaget for å ha dannet en væpnet gruppe. Han stilles onsdag for retten i Kigali. Støttespillerne er bekymret for om han vil få en rettferdig rettssak..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Rusesabagina, Rwanda, Kigali

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hotel, Rwanda-sjef, for, retten
NRK - 03 mars 21 kl. 12:06

Vaksiner til Rwanda og Kenya

Rwanda og Kenya fikk de første leveranser av AstraZeneca-vaksinene onsdag, som et ledd i det globale Covax-samarbeidet som skal sørge for vaksinering i lav- og mellominntektsland. Rwanda mottok 240.000 doser, Kenya fikk 1.

Aftenposten - 19 feb. 21 kl. 21:28

Han var inspirasjon til storfilmen «Hotel Rwanda». Onsdag må han i retten, tiltalt for terror og drap.

Paul Rusesabagina ble hyllet for å ha reddet over 1000 menneskeliv under folkemordet i Rwanda..

NRK - 26 mars 21 kl. 18:02

Tar på seg Rwanda-ansvar

Frankrike bærer et stort ansvar for folkemordet i Rwanda, konkluderer en regjeringsoppnevnt kommisjon. De sier Frankrike sviktet i forkant av folkemordet der 800.000 tutsier og moderate hutuer ble drept under i 1994.

NRK - 03 mai 21 kl. 13:40

Vil henlegge sak om Rwanda-massakre

Fransk påtalemyndighet ber om at saken mot fem franske offiserer, som er anklaget for å ha medvirket til en massakre i Rwanda i 1994, blir henlagt, opplyser kilder til AFP. Det er nå opp til etterforskningsdommeren å avgjøre hva som skjer videre..

NRK - 04 feb. 21 kl. 13:15

Må i retten etter koronalovbrudd

En mann i 30-årene må møte i retten neste uke. Dette fordi han ikke har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner for brudd på forskriften om å forebygge koronasmitte.

NRK - 04 feb. 21 kl. 13:15

I retten for koronalovbrudd

En mann i 30-årene må møte i Oslo tingrett torsdag neste uke. Dette fordi han ikke har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner for brudd på forskriften om å forebygge koronasmitte.

NRK - 08 mars 21 kl. 17:48

Idrettsprofil frikjent for vold

Tingretten har frikjent den tidligere idrettsprofilen som stod tiltalt for vold og voldtekter mot sin kone over en periode på 15 år. En enstemmig rett mener at det ikke med klar sannsynlighetsovervekt er bevist at idrettsprofilen har begått voldtekter eller mishandlet sin kone. I den 37 sider lange dommen kommer det frem at den frikjente idrettsprofilen mener konas motiv for anklagene er hevn.

E24 - 15 jan. 21 kl. 12:17

Tiltale mot tidligere Volkswagen-sjef frafalt

Tidligere Volkswagen-sjef Martin Winterkorn vil ikke lengre måtte møte i retten for markedsmanipulasjon etter at den kriminelle etterforskningen er avsluttet, ifølge en tysk domstol, melder nyhetsbyrået DPA..

NRK - 22 feb. 21 kl. 19:08

Anklager milits for ambassadør-drap

Kongos regjering hevder at en rwandisk militsgruppe, FDLR, sto bak drapet på Italias ambassadør og to andre øst i Kongo mandag. FDLR ble opprette av hutuer fra Rwandas tidligere regjeringshær og Interhamwe-milits, som sto bak folkemordet i Rwanda..

NRK - 29 april 21 kl. 06:40

Væpnede konflikter truer gorillaer

Ifølge IUCN er 219 dyrerarter truet av væpnet konflikt. Den østafrikanske gorillaen trekkes fram, og er ekstremt sårbar i konfliktrammede regioner som Rwanda, der 90 prosent av gorillaene i en nasjonalpark ble drept under borgerkrigen fra 1994..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

WHO godkjenner ny vaksine

Verdens helseorganisasjon (WHO) gir en nødgodkjennelse til den kinesiske koronavaksinen Sinopharm.(NTB).

NRK - 45 minutter siden

Lover oppgradering av Old Trafford

Joel Glazer, en av de to Glazer-brødrene som eier Manchester United, prøver å dempe opprøret blant supporterne med nye lovnader. For andre gang på kort tid har klubbeieren skrevet et åpent brev. I brevet erkjenner han at forholdet mellom eierne og supporterne må forbedres.

NRK - 30 minutter siden

Viderefører tiltak i deler av Viken

Regjeringen viderefører regionale tiltak på nivå B i ni Viken-kommuner til og med 21. mai. Det gjelder Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Ås, Rælingen og Ullensaker.

NRK - 1 time siden

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.

NRK - 1 time siden

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

NRK - 1 time siden

Drapssiktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap i Lyngdal, er varetektsfengslet i fire uker og blir værende på psykiatriavdelingen på Sørlandet sykehus. Han blir avhørt fredag. – Han varetektsfengsles i fire uker.

NRK - 1 time siden

Fullvaksinert testa positivt

Ein fullvaksinert pasient ved Ravnanger sykehjem på Askøy har testa positivt for covid-19, melder Askøy kommune på sine nettsider. Kommunen går no 10 dagar tilbake i tid for å finna smittevegen. Sjukeheimen er inntil vidare stengd for besøk..

NRK - 1 time siden

EU-toppmøte om fattigdom

EUs toppmøte, som omtales som det sosiale toppmøtet, startet fredag. Medlemslandene er splittet i spørsmålet om EUs rolle i å bekjempe ulikhet og fattigdom. De fleste av statslederne i EUs 27 medlemsland tar turen til Porto i Portugal for å diskutere sosiale spørsmål på toppmøtet.

NRK - 1 time siden

Politifolk siktet i Floyd-saken

En storjury har tiltalt fire tidligere politibetjenter for å ha brutt George Floyds grunnlovsfestede rettigheter da han ble drept i en pågripelse i fjor. Fra før er politibetjenten Derek Chauvin kjent skyldig i forsettlig drap. Domsavsigelsen med straffeutmålingen er ikke klar ennå.

NRK - 1 time siden

Gullrutens fagpriser delt ut

«Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt