NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:59

NRK - 14 juni 21 kl. 12:34

Homofile får donere blod

Homofile og bifile menn kan nå begynne å donere blod i Storbritannia. De vil imidlertid bli stilt spørsmål om deres nylige seksuelle oppførsel, helse og reiser, før en individuell risikovurdering foretas. De som har hatt samme seksualpartner de siste tre månedene, vil nå være kvalifiserte til å donere, melder AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannia, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Homofilefår , donere, blod
NRK - 12 mai 21 kl. 18:30

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 26 mars 21 kl. 17:57

WHO ber om 10 millioner doser

Verdens helseorganisasjon (WHO) ber medlemsland om å donere 10 millioner doser koronavaksine umiddelbart til fattigere land gjennom Covax. Det FN-støttede Covax-samarbeidet er ment å sikre rettferdigere fordeling av vaksiner under pandemien, men leveransene er forsinket. Et kappløp for å sikre vaksinedoser i en rekke land i verden har forsinket leveransene som Covax har regnet med, påpeker WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus fredag.

NRK - 15 april 21 kl. 01:06

5000 for å donere egg

Kvinner som skal donere egg vil få rundt 5000 kroner for innsatsen. Helsedepartementet har landet på det laveste av to alternativer for å forhindre at pengene blir en motivasjon. Et flertall i Bioteknologirådet ville gi 10.

VG - 09 mai 21 kl. 07:55

Lesbiske skal få donere egg til partneren

Lesbiske skal få donere egg til partneren sin, selv om det ikke er noen medisinske grunner til det..

NRK - 20 mai 21 kl. 15:15

Vedtok friere eggdonasjon

Mot stemmene til Sp, Høyre, Venstre og KrF gikk stortingsflertallet torsdag inn for å endre reglene for eggdonasjon. Endringen innebærer at lesbiske skal få donere egg til partneren sin, selv om det ikke er noen medisinske grunner til det. Den ene kvinnen i forholdet kan nå donere et egg som befruktes og siden bæres fram av den andre kvinnen – uten at det må være medisinske grunner til det..

NRK - 04 juni 21 kl. 11:10

WHO ber flere land donere vaksiner

Torsdag ble det kjent at blant annet USA vil gi bort flere titalls millioner vaksinedoser til land på flere kontinenter gjennom det internasjonale vaksinesamarbeidet Covax. WHO ber nå flere land om å donere doser til Covax og sier samtidig at de er i dialog med Kina om kinesiske bidrag..

NRK - 10 juni 21 kl. 19:39

Vil donere 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer-Biontechs koronavaksine, og donere dem til andre land. Det bekrefter USAs president Joe Biden under en tale i England torsdag kveld. Dosene skal fordeles gjennom det FN-støttede Covax-samarbeidet til 92 lav- og mellominntektsland og Den afrikanske union (AU).

Aftenposten - 14 mai 21 kl. 21:40

Vaksineskeptikere er kritiske til at vaksinerte skal få gi blod. Det er det ingen grunn til, sier Blodbanken.

Det finnes ikke holdepunkter for at det er risiko forbundet med å motta blod fra vaksinerte donorer, sier….

NRK - 10 mai 21 kl. 14:46

USA forbyr kjønnsdiskriminering

Biden-administrasjonen innfører en lov som forbyr kjønnsdiskriminering av homofile og transpersoner i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

NRK - 10 mai 21 kl. 14:46

USA endrer diskrimineringslov

Biden-administrasjonen gjeninnfører homofile og transpersoner som en del av loven som forbyr kjønnsdiskriminering i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fremdeles ingen meldt savnet

Hittil er ingen meldt savnet etter meldinga om en drukningsulykke på Bystranda i Steinkjer. Nødetatene foretar nå en rundspørring blant badegjestene..

NRK - 5 minutter siden

Rekordhøyt smittetall i Irak

Myndighetene i Irak har registrert 12.180 koronatilfeller i løpet av et døgn, det høyeste tallet så langt i pandemien. Smittetallet ble presentert av det irakiske helsedepartementet mandag.

NRK - 15 minutter siden

Brann i bil i Operatunnelen

Det brenner i en bil rett ved lysåpningen i Operatunnelen i området ved Langkaia. Nødetatene er på vei til Operatunnelen østgående retning. Det er mye røyk på stedet.

NRK - 15 minutter siden

Mulig drukningsulykke

Dykkere er sendt til Bystanda i Steinkjer, til det som er en mulig drukningsulykke. En mann var sett ute i vannet, men er nå ute av syne. Ingen er derimot savnet på det nåværende tidspunkt..

NRK - 15 minutter siden

Ny rekord for Pantelotteriet

Så langt i år har Pantelotteriet omsatt for 171 millioner kroner, mot 131 millioner kroner på samme tid i fjor. – Vi setter rekord på rekord og er stolte over at lotteriet i år vil tilføre Norges Røde Kors mer enn 100 millioner kroner, sier daglig leder Gaute Langdal i Norsk Pantelotteri. Han forklarer økningen blant annet med delvis stengte grenser, varmt vær, høyt salg av drikkevarer med norsk pantemerke og en økt interesse for lotteriet.

NRK - 30 minutter siden

Avslutter leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avsluttes da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 45 minutter siden

Mista tusen liter maling på E16

Gudvangatunnelen og Fretheimstunnelen på E16 er stengde på grunn av malingssøl. Ein tankbil skal ha mista over tusen liter med måling..

NRK - 30 minutter siden

Avblåser leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avblåses da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 45 minutter siden

Tror bryllup-utbruddet er over

51 personer har fått påvist koronasmitte etter et bryllup på Strømmen i starten av juli. Lillestrøm kommune regner ikke med at det kommer flere..

NRK - 1 time siden

Bergensbanen er i trafikk att

Toget går att på Bergensbanen etter å ha vore stengd eit par timar grunna brann i eit overbygg ved ein tunnel på Ustaoset. Truleg har gneistregn frå togskinnene sett fyr på gras og spreidd seg til overbygget, opplyser Sørøst politidistrikt til NRK..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt