NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 13:49

NRK - 01 dec 23 kl. 16:56

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag. Angrepet skjedde «til støtte for det standhaftige palestinske folket (...) og dets ærefulle motstandskamp», sier gruppen, som er alliert med Hamas, som styrer den okkuperte Gazastripen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Israel, Houla, Libanon, Hizbollah, TV, Al-Manar, Hamas, Gazastripen, IDF, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: HizbollahTo , drepti , israelsk, angrepmot , grensebyi , Libanon
Klartale - 11 okt 23 kl. 11:15

Eksperter tror ikke det blir en storkrig

Hamas gikk til angrep på Israel lørdag. Mange fra Israel ble drept. Hamas er de som styrer på Gaza.

NRK - 02 jan 24 kl. 00:11

Hizbollah sier fire av deres krigere er drept i Libanon

Fire Hizbollah-krigere er drept sør i Libanon, opplyser militsgruppen mandag. De sier ikke noe om hvordan de fire ble drept. På Telegram skriver den iranskstøttede gruppen at de fire «ble martyrer på veien mot å frigjøre Jerusalem».

NRK - 12 nov 23 kl. 15:07

Israelere såret i Hizbollah-angrep

Seks israelere er såret i et rakettangrep fra Libanon, melder israelske medier. Hizbollah-militsen sier at de sto bak. Ifølge israelsk kringkasting fant angrepet sted i Dovev, som ligger kloss inntil grensa til Libanon.

NRK - 12 feb 24 kl. 13:02

Hizbollah-leder skadd i israelsk angrep sør i Libanon

En lokal Hizbollah-leder skal ha blitt alvorlig skadd i et israelsk luftangrep sør i Libanon mandag. Luftangrepet rammet bilen til den lokale Hizbollah-toppen, sier en libanesisk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP. Ifølge kilden befant lederen seg i byen Bint Jbeil, helt sør i Libanon.

NRK - 15 feb 24 kl. 13:31

Hizbollah-sjef skal vera blant dei drepne i Libanon-angrep

Ein sjef for Hizbollah skal vera blant dei drepne i eit israelsk angrep i Sør-Libanon, opplyser ei kjelde til nyheitsbyrået Reuters. Den same Hizbollah-sjefen hadde tidlegare blitt skadd i eit målretta israelsk angrep i Sør-Libanon ei veke tidlegare, sa kjelda. Det israelske militæret melde tidlegare torsdag at jagarflya deira hadde treft fleire Hizbollah-mål.

NRK - 27 jan 24 kl. 05:55

Israelsk angrep mot Hizbollah etter rakettangrep mot Israel

Minst fire Hizbollah-krigere skal være drept i et israelsk angrep mot et hus sør i Libanon. Angrepet skjedde etter to Hizbollah-rakettangrep mot Israel fredag. Israelske kampfly gjennomførte angrepet.

NRK - 11 dec 23 kl. 10:56

To av fire drept nær Damaskus er Hizbollah-krigere

To Hizbollah-krigere og to syriske medarbeidere skal ha blitt drept i et israelsk angrep utenfor Damaskus i natt. Det melder krigsobservatøren Syrian Observatory of Human Rights, ifølge nyhetsbyrået AFP. Hizbollah har meldt at to av gruppens medlemmer er døde, men har ikke kunngjort hva som har skjedd med dem.

NRK - 11 okt 23 kl. 16:39

Hizbollah sier de står bak angrep mot israelsk militæranlegg

Den proiranske Hizbollah-bevegelsen sier den står bak et rakettangrep mot et israelsk militæranlegg nær grensen til Libanon onsdag morgen. Hizbollah sier i en uttalelse at et angrep mot militæranlegget Al-Jardah førte til flere drepte blant de israelske soldatene der. Angrepet skal ha vært en gjengjeldelse for et angrep mandag som drepte tre Hizbollah-medlemmer.

NRK - 02 jan 24 kl. 21:37

Hizbollah lover hevn etter drapet på Hamastopp

Libanons Hizbollah sier at drapet på Hamastoppen i Beirut er et alvorlig angrep på Libanon. Videre sier Hizbollah at angrepet er en farlig utvikling i krigen mellom fienden og koalisjonen av motstand, skriver gruppen på Telegram. Det melder Reuters.

NRK - 03 nov 23 kl. 09:47

Hizbollah-sjefen skal bryte tausheten for første gang siden krigsutbruddet

Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah skal fredag holde en tale i Libanon. Det blir første gang han uttaler seg siden krigsutbruddet mellom bevegelsens allierte Hamas og Israel. Siden Hamas-angrepet mot Israel 7.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Macron i debatt med franske bønder som stormet landbruksmesse

Den franske presidenten Emmanuel Macron diskuterer med franske bønder under en landbruksmesse i Paris. Det melder blant andre den franske kanalen BFM TV. Tidligere lørdag morgen ble det kjent at flere bønder stormet landbruksmessen i forbindelse med at Macron skulle dit.

NRK - 45 minutter siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 15 minutter siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 45 minutter siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 1 time siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

NRK - 1 time siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 2 timer siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 2 timer siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 2 timer siden

To personer tatt i skred i Oppdal

To personer ble tatt i et skred i Storlidalen i området Kråkvasstind i Oppdal. De to personene er gjort rede for og er bare lettere skadet. Det skal ikke være flere som ble tatt i skredet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com