E24 > Økonomi

Saturday, 13 August, 08:50

E24 - 30 jun 22 kl. 09:16

Hitecvision med ny milliardsatsning på havvind

Hitecvision-selskapet Vårgrønn kjøper seg inn Dogger Bank, verdens største havvindpark..
Les mer på E24


Les mer om:
Vårgrønn, Dogger Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hitecvisionmed ny , milliardsatsning, havvind
Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Norge skal satse mye mer på havvind, sier Støre

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

E24 - 29 apr 22 kl. 08:58

Hitecvision frikjennes etter konkurs i eget datterselskap

Hitecvision får ikke kritikk etter den omstridte konkursen i Norwegian Piping (NP). Like før konkursen ble verdiene i NP solgt til et annet Hitecvision-selskap. Kreditorene satt igjen med et tap på 123,8 millioner kroner..

NRK - 31 mar 22 kl. 02:40

Sintef-forsker mener havvind kan elektrifisere før 2030

Sintef-forsker John Olav Tande mener havvind kan elektrifisere norsk sokkel før 2030. Sps Marit Arnstad har foreslått å utsette klimamålene for få elektrifisering av norsk sokkel på plass. Sintef mener havvind kan være på plass uten utsettelser.

NRK - 31 mar 22 kl. 07:58

Høgre vil ha meir havvind

Høgre vil ha 20 gonger meir havvind enn regjeringa innan 2035. Dei meiner at Noreg bør lysa ut 3 gigawatt (GW) havvind kvart år frå 2025. Det svarar til straum til over 900.

Aftenposten - 04 apr 22 kl. 12:58

Havvind-industrien utolmodig: No er det tid for «speed dating»

Innan 2030 trur den norske havvind-klynga at det er mogleg å produsera havvind-straum som svarer til meir enn ein….

E24 - 04 apr 22 kl. 12:58

Havvind-industrien utolmodig: No er det tid for «speed dating»

Innan 2030 trur den norske havvind-klynga at det er mogleg å produsera havvind-straum som svarer til meir enn ein tredjedel av fjorårets norske forbruk..

NRK - 08 apr 22 kl. 08:23

Vil ha kjappere havvind-prosess

egjeringen kommer til å foreslå nye tiltak som kan bidra til at prosessen med å bygge ut havvind kommer raskere i gang. Et konkret grep er å forberede oppstart av forundersøkelser på havvinden tidligere. Det kommer fram i regjeringens egen energimelding, som legges fram i dag.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Se hvilke nyheter Støre har om havvind

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

NRK - 17 maj 22 kl. 20:02

Varslar storsatsing på havvind i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia vil samarbeide om å tidoble havvind-kapasiteten i Nordsjøen til minst 150 gigawatt innan 2050. På onsdag samlast leiarane i dei fire landa til toppmøte i Esbjerg i Danmark. – Dersom vi skal hauste all vind i Nordsjøen, blir vi nøydde til å gjere det i fellesskap.

NRK - 02 jun 22 kl. 11:43

Stortinget gir regjeringen nye tidsfrister for havvind

Et flertall på Stortinget vil gi regjeringen strengere tidsfrister for utbyggingen av havvind. Det går frem av energi- og miljøkomiteens innstilling til regjeringens energimelding. Blant annet vil flertallet at tildelingen av arealer for havvind på Utsira nord og i Sørlige Nordsjø II må skje allerede i løpet av 2023.

Fler nyheter fra E24

E24 - 2 timer siden

– Et eksempel på altfor mye penger og arrogant ledelse

Han siterer Yoda fra Star Wars, er inspirert av japanske krigsherrer og sammenligner seg selv med Jesus. Nå er tek-milliardær Masayoshi Son (65) i trøbbel – og det får konsekvenser for norske selskaper..

E24 - 17 timer siden

Sterk oppgang på Wall Street

Det er god stemning på de amerikanske børsene fredag. Treningsselskapet Peloton hopper 11 prosent etter agressiv kostnadskuttplan..

E24 - 12 timer siden

«The big short»-investor advarer: – Vinteren kommer

Investoren Michael Burry, mest kjent for å vedde mot boligmarkedet i forkant av krasjet i 2008, mener amerikanerne ikke klarer å få ned forbruket tross skyhøy inflasjon..

E24 - 12 timer siden

Containerboomen fortsetter: – Bør forhindre kollaps

Analysesjef mener fortsatte flaskehalser ved verdens havner vil redde markedet for containerfrakt til havs det neste året – og øyner et nytt historisk år..

E24 - 13 timer siden

Nå elektrifiseres Utsirahøyden: – Vil bruke mer strøm enn hele Stavanger

Olje- og gassfelt står i kø for å skru på strømbryteren. Om ikke lenge er hele Utsirahøyden og Sleipner Øst elektrifisert via Johan Sverdrup-feltet. Den årlige kraftbruken, bare i dette området, blir større enn for hele Stavanger..

E24 - 14 timer siden

Lite vann i Rhinen kan forverre energikrisen

Vannstanden i den viktige, vesteuropeiske elven nærmer seg kritiske nivåer som kan stanse frakt av drivstoff..

E24 - 15 timer siden

Ole Brumm hadde hatt glede av hold-in tights

Hovedproblemet i næringslivet er ikke at folk går på kurs, hovedproblemet er når ambisjonen stopper før det..

E24 - 17 timer siden

Danske Bank: Norges Bank trenger ikke heve renten i 2023

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank tror det holder at Norges Bank hever styringsrenten på tre av de fire møtene som er igjen i år..

E24 - 17 timer siden

Analytiker om Pexip-tall: – Dårligere enn ventet på alle punkter

Pexip-aksjen raser på Oslo Børs etter at selskapet la frem skuffende kvartalstall. Analytikere mener kursfallet er fortjent og at selskapets fremtid ser usikker ut..

E24 - 17 timer siden

Raser på børs: – Ikke det aksjonærene vil høre

Videokonferanseselskapet Pexit faller over 15 prosent på børs etter svake tall. Det fører til nedbemanninger og misfornøyde aksjonærer..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com