NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:29

NRK - 26 aug 23 kl. 04:51

Hevder å ha truffet russisk base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærbase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag. Beboere i det aktuelle området har meldt om skadde, eksplosjoner og en stengt vei. Tidlig fredag opplyste Russland om ett av de største samordnede ukrainske luftangrepene mot russiskkontrollert territorium så langt. Samtidig sa russerne at de hadde skutt eller tvunget ned alle de 42 dronene før de nådde målene sine. Ukrainsk etterretning sier på sin side at angrepet rammet en kystforsvarsbrigade i Perevalnoje, over 200 kilometer fra ukrainskkontrollert territorium.
Les mer på NRK


Les mer om:
Krim, Russland, Perevalnoje, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hevderå ha , truffet, russisk, base, Krim
NRK - 22 jul 23 kl. 05:26

Fire truffet av lynnedslag i Sveits

Da en politibetjent og en helikopterpilot skulle hjelpe to personer som ble truffet av lynet i Sveits, ble de selv truffet av et nytt lynnedslag. En 51 år gammel mann og en 16 år gammel gutt ble truffet av lynet mens de jobbet på et jorde i Menieres, heter det i en uttalelse fra det regionale politiet. Begge ble skadd, 51-åringen alvorlig, og begge fikk hjelp fra ambulanse- og redningshelikopterpersonell før de ble kjørt til sykehus.

VG - 26 aug 23 kl. 09:28

Ukraina hevder å ha truffet russisk base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærbase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag..

NRK - 05 maj 23 kl. 04:48

Russland hevder å ha angrepet utenlandske instruktører i Ukraina

Russland har angrepet en base for utenlandske instruktører i Ukraina, ifølge en russisk militær talsperson. Sergej Zybinskij, talsperson for den vestlige kampgruppen i det russiske militæret, sier til det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti at angrepet skjedde i Tsjernihiv-regionen. Han sier at det dreier seg om et flyangrep mot en midlertidig base for utenlandske instruktører.

NRK - 27 jul 23 kl. 14:10

Russland hevder de har truffet ukrainske våpenlagre

Russland har angrepet lagre med våpen Ukraina har fått fra vestlige allierte, ifølge militæret. I en uttalelse torsdag hevder de å ha truffet blant annet flyplasser og baser tilhørende Ukrainas væpnede styrker. Russland skriver også at de har truffet anlegg for lagring og klargjøring av sjødroner, raketter, våpen og annet utstyr som europeiske land og USA har gitt til Ukraina.

NRK - 30 jun 23 kl. 10:02

AFP: Droneangrep mot Wagner-base i Libya

En base tilhørende den russiske leiesoldatgruppen Wagner ble fredag morgen utsatt for et droneangrep øst i Libya, opplyser militærkilder til AFP. Wagner-basen ligger ved Al-Kharruba-flybasen, som ligger omtrent 150 kilometer sørvest for Benghazi. En tjenestemann i militæret opplyser til AFP at det er ukjent hvem som står bak angrepet.

NRK - 19 aug 23 kl. 11:48

Sentrum av ukrainsk by truffet av russisk rakett

Sentrum i den ukrainske byen Tsjernihiv, 15 mil nord for Kyiv, ble lørdag truffet av en russisk rakett. Guvernøren i Tsjernihiv-regionen, Vjatsjeslav Tsjaus, sier det var en ballistisk rakett som rammet sentrum, og han ber folk holde seg i tilfluktsrommene. President Volodymyr Zelenskyj opplyser at et teater og et universitet ble rammet da raketten slo ned på hovedtorget i byen.

NRK - 06 okt 23 kl. 22:56

Tyrkia hevder å ha angrepet 15 kurdiske mål i nordlige Syria

Tyrkias forsvarsdepartement hevder å ha ødelagt 15 militante mål i Nord-Syria fredag, etter at en kurdiskledet milits hevdet å ha drept fem tyrkiske soldater. I en uttalelse fredag kveld hevder departementet at flere militante var blitt drept i et tyrkisk luftangrep mot ulike kurdiske militante mål i nabolandet Syria. Det er ikke kjent hvilken region i Nord-Syria som er rammet.

NRK - 15 jun 23 kl. 14:34

Russland hevder de har angrepet ukrainske dronefabrikker

Russiske styrker hevder de har truffet dronefabrikker i Ukraina og dessuten skutt ned ukrainske Himars-raketter og droner. Dronefabrikkene skal ha blitt truffet med «langtrekkende høypresisjonsvåpen», og russisk luftvern skal ha stanset til sammen fem amerikanskproduserte Himars-raketter og 25 droner. Ingen av disse påstandene har blitt verifisert av uavhengige kilder.

NRK - 05 aug 23 kl. 02:18

Meldinger om eksplosjoner ved Krim-broen

Innbyggere på russisk-okkuperte Krim rapporterte om en eksplosjon nær broen som forbinder halvøya med det russiske fastlandet tidlig på lørdag, men en russisk-installert tjenestemann i regionen benektet at broen hadde blitt angrepet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Andre prorussiske tjenestemenn i okkuperte områder av Ukraina hevder at eksplosjonene var knyttet til et angrep fra ukrainske droner. Andre rapporter sier at et tankskip som seilte under et russisk flagg skal være truffet.

NRK - 29 okt 23 kl. 08:52

IDF: – Vi har truffet 450 mål i Gaza på et døgn

Det israelske militæret (IDF) hevder at de har truffet 450 Hamas-mål på Gazastripen i luftangrep det siste døgnet. Blant annet skal kommandosentre, observasjonsposter og oppskytingsbaser for missiler være truffet. Det skriver IDF på Twitter/X.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 30 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 30 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 30 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com