NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 09:34

NRK - 11 apr 22 kl. 11:35

Hevder å ha skutt ned to ukrainske jagerfly

Det russiske luftforsvaret har skutt ned to ukrainske Su-25-jagerfly i nærheten av den ukrainske byen Izium, ifølge russiske myndigheter. I tillegg ble et ukrainsk Mi-24-kamphelikopter skutt ned i den sørlige Kherson-regionen, ifølge talsperson Igor Konasjenkov i det russiske forsvarsdepartementet. Opplysningene har ikke blitt bekreftet av uavhengige kilder. Ifølge Konasjenkov ble flere ukrainske kommandoplasser, ammunisjons- og drivstofflagre samt luftvernsystemer ødelagt. Blant dem var et EU-levert S-300-system nær den østukrainske byen Dnipro.
Les mer på NRK


Les mer om:
Su, Izium, Mi, Kherson, Igor Konasjenkov, Konasjenkov, EU, Dnipro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hevderå ha , skutt, nedto , ukrainske, jagerfly
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 01 jun 22 kl. 11:05

Russland: 140 ukrainske soldater drept siste døgn

Russlands forsvarsdepartement hevder 140 ukrainske soldater er blitt drept det siste døgnet. Tirsdag sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at opp mot 100 ukrainske soldater blir drept hver dag nå. Det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti skriver at myndighetene i Moskva opplyser at et ukrainsk SU-25-jagerfly er skutt ned nær Donetsk.

NRK - 02 mar 22 kl. 12:33

Ukraina hevder de har skutt ned to russiske fly

Det ukrainske luftforsvaret hevder at to russiske fly ble slutt ned av to ukrainske MIG-29, i luftkamper over Kyiv-regionen onsdag. Også ett ukrainske fly skal ha blitt skutt ned, skriver Reuters..

NRK - 16 apr 22 kl. 19:55

Russland hevder å ha tatt kontroll over Mariupol

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at hele byområdet i den beleirede havnebyen Mariupol er «ryddet» for Ukrainske soldater, skriver Reuters og siterer det russiske nyhetsbyrået RIA. – Hele byområdet er fullstendig ryddet for ukrainske styrker. De siste restene er fullstendig sperret inne på området til stålverket Azovstal.

NRK - 04 maj 22 kl. 17:08

Ukrainsk avis: Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket i Mariupol

Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket Azovstal i Mariupol, der ukrainske styrker har forskanset seg, ifølge en ukrainsk avis og journalist. Det pågikk onsdag harde kamper i stålverket, som er det siste området ukrainske styrker kontrollerer i havnebyen sør i Ukraina. Ifølge den ukrainske journalisten Andrij Tsaplijenko har russiske soldater brutt seg inn på stålverket.

NRK - 27 mar 22 kl. 00:54

Løytnant hevder Russland har brukt fosforbombe mot ukrainske styrkerID

Russiske styrker tok natt til søndag angivelig i bruk fosforbombe mot ukrainske soldater nær byen Avdijivka i Donetsk, ifølge en løytnant. Den ukrainske løytnanten har tatt bilder som viser et nedslag. Bildene sendte han til BuzzFeeds Ukraina-korrespondent Christopher Miller mens de to snakket på telefon.

NRK - 13 apr 22 kl. 09:19

Russland hevder over 1.000 ukrainske soldater har overgitt seg i Mariupol

Flere enn 1.000 ukrainske soldater i den beleirede byen Mariupol har overgitt seg, ifølge russiske myndigheter. Mariupol har vært åsted for intense kamper, og det har kommet meldinger om at minst 1.

NRK - 03 maj 22 kl. 08:00

Russland hevder 200.000 ukrainske barn har kommet til landet

Mer enn 1,1 millioner mennesker, blant dem mange barn, har kommet over grensa fra Ukraina til Russland siden krigen startet, hevder russiske myndigheter. Siden Russland invadertet nabolandet i februar, har flere millioner ukrainere blitt fordrevet fra sine hjem. Mange har dratt til naboland som Polen og Moldova, mens andre har dratt til naboen i øst.

NRK - 16 apr 22 kl. 19:55

Russland hevder at Ukraina har mistet 4000 soldater i Mariupol

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at hele byområdet i den beleirede havnebyen Mariupol er «ryddet» for Ukrainske soldater, skriver Reuters og siterer det russiske nyhetsbyrået RIA. De skal og ha blokkert noen ukrainske soldater ved stålverket i Azovstal. – Ukraina har mistet over 4000 av sitt personell i Mariupol, heter det i uttalelsen.

NRK - 26 feb 22 kl. 03:22

Skal ha skutt ned flere russiske fly

Ukrainsk luftvern skal ha skutt ned sitt andre russiske transportfly for natten. Det melder Kyiv Independent. Det skal ha skjedd nær Bila Tserkva sør for Kyiv.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Norge bidrar i våpenleveranser til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina, skriver NTB. Statsministeren gjorde donasjonen av langtrekkende rakettartilleri av typen MLRS på Natos toppmøte i Madrid. Norge donerer også mer artilleriammunisjon til Ukraina.

NRK - 30 minutter siden

Norge sender langtrekkende artilleri til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina..

NRK - 15 minutter siden

Støre lettet over svensk-finsk enighet med Tyrkia

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er en lettelse og glede for Norge at motforestillingene mot svensk og finsk Nato-medlemskap er ryddet av veien. – Jeg kjenner en veldig lettelse, sa Støre da han møtte norsk presse på Natos toppmøte i Madrid onsdag. Det er ventet at Natos ledere senere onsdag vil vedta å invitere Sverige og Finland inn i alliansen.

NRK - 45 minutter siden

Reisekaos i Tyskland – problemet skal være løst

Tyskland måtte begrense flytrafikken i store deler av landet på grunn av tekniske problemer ved et flykontrollsenter onsdag, skriver Focus. Problemene skal ha ført til flere forsinkelser og kanselleringer, ifølge Reuters. Ved 8.

NRK - 45 minutter siden

Stoltenberg varsler «fundamentalt skifte» i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener alliansen vil gjennomgå en transformasjon på toppmøtet i Madrid. – Dette er den største overhalingen av vårt kollektive forsvar siden den kalde krigens slutt, sa Stoltenberg da han ankom til toppmøtet onsdag formiddag. Ifølge ham vil stats- og regjeringssjefene på toppmøtet vedta å utplassere flere framskutte styrker og forhåndslagre mer våpen på østflanken.

NRK - 1 time siden

Altinn melder om ustabilitet i tjenestene

– Enkelte brukere kan oppleve ustabilitet i Altinn, skriver tjenesten på sine nettsider. De jobber med å rette problemet. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater..

NRK - 1 time siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 1 time siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 1 time siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 1 time siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com