Klartale > Nyheter

Friday, 12 August, 04:41

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:12

Hetebølge i både Spania og USA

I deler av Spania var det nær 43 grader varmt søndag. Årsaken er varm luft fra nord i Afrika. Det er varmest i sørvest og sentralt i Spania. Det melder meteorologi-tjenesten Aemet. De mener hetebølgen vil vare fram til onsdag.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Spania, Afrika, Aemet, Sevilla, Badajoz, Madrid, USA, Phoenix, Vegas, Denver, Death Valley, California, Las Vegas, Palm Springs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hetebølgei , både, Spaniaog , USA
Klartale - 20 jul 22 kl. 06:30

Derfor kan varmen være livsfarlig

Det er en hetebølge i mange europeiske land. Flere land sliter med tørke. I Portugal er det hundrevis av branner på grunn av hetebølgen.

Klartale - 14 jul 22 kl. 08:49

Nordmenn forstår ikke hvor farlig hetebølgene er

Flere land i Europa har hetebølger med temperaturer over 40 grader. Det skaper farlige tilstander. – De er jo dødelige.

NRK - 16 jul 22 kl. 16:26

Hundrevis døde i hetebølge i Sør-Europa

Hundrevis av mennesker har dødd i hetebølgen som de siste dagene har rammet Spania og Portugal. I Spania er minst 360 mennesker registrert døde på grunn av hetebølgen med temperaturer langt over 40 grader noen steder, ifølge avisa La Vanguardia. Bare på fredag, da temperaturen var oppe i 45 grader noen steder i Spania, døde 123 mennesker av årsaker med tilknytning til heten.

NRK - 12 jun 22 kl. 18:33

Hetebølge i Spania – kan bli varmerekord

Deler av Spania er rammet av en hetebølge. Sør i Spania er temperaturen godt over 40 grader. Både i Sevilla og Cordoba er det meldt 43 grader mandag og enda varmere vær på tirsdag.

NRK - 16 jul 22 kl. 23:07

Hetebølgen i Europa utløser branner

Hetebølgen i det sørvestlige Europa fortsatte lørdag for sjette dag på rad mens kraftige branner herjet i flere land. Både i Frankrike, Portugal, Spania og Hellas kjempet brannmannskaper mot skogbranner som har lagt tusener av hektar øde og kostet flere brannmenn livet den siste uka. Hetebølgen er den andre som rammer området hittil i sommer.

NRK - 06 jun 22 kl. 16:07

Pakistan i beredskap foran nok en hetebølge

Pakistanske redningskorps ble satt i beredskap da landet mandag ble rammet av nok en hetebølge der gradestokken kan stige til 50 grader. Det er den tredje hetebølgen hittil i sommer i Pakistan og deler av India som har kostet mange liv. Nødetatene har opprettet kriseklinikker for å ta seg av folk med heteslag, mens ambulansene er satt i beredskap.

NRK - 08 aug 22 kl. 17:14

Frankrike rammet av ny hetebølge

Frankrike er inne i sin fjerde hetebølge i år. I Sør-Frankrike er det ventet opp mot 40 varmegrader denne uka, og temperaturen vil ikke synke under 20 grader gjennom natta. Ifølge det meteorologiske instituttet Meteo-France vil hetebølgen også spre seg til resten av landet de neste dagene, og det er ventet at de høye temperaturene vil vare ut helgen.

NRK - 04 jun 22 kl. 09:02

Studie: Hetebølgen i Sør-Asia var et glimt av regionens framtid

Hetebølger av typen som har rammet India og Pakistan hardt de siste månedene, kommer til å ramme regionen oftere i fremtiden på grunn av klimaendringer. Det skriver forskergruppa World Weather Attribution i en ny studie. Ifølge historiske værdata som gruppa har analysert, er lange hetebølger tidlig på året sjeldne begivenheter.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 11 jul 22 kl. 16:35

Ny hetebølge i Europa

Gradestokken er på vei over 40 grader i store deler av Spania og Portugal når den iberiske halvøya rammes av den andre hetebølgen på mindre enn en måned, skriver NTB. Også Storbritannia rammes av hetebølge. Temeraturen kan nå over 40 grader for første gang.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 12 timer siden

Slik blir været i helgen

– Været blir veldig forskjellig i hele Norge, sier Susanna Reuder. Reuder er statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt.Reuder kan fortelle at østlandet får det fineste været i helgen.

Klartale - 13 timer siden

Hever stemmen sin for dem som ikke kan

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - 13 timer siden

Kvinne på rulleski døde

En kvinne er død. Hun gikk på rulleski. En lastebil var involvert i ulykken.

Klartale - 16 timer siden

Slik fikk Celine et sted å bo før skolestart

Ungdommer begynner på studier neste uke. I de store byene er det lange ventelister for studentboliger. Celine Bendiksrud er 18 år gammel.

Klartale - 16 timer siden

Folk sår tvil om klimakrisa

Et endret klima er farlig. Det blir varmere, våtere og villere. Og mennesker har skylda, sier eksperter verden over.

Klartale - 19 timer siden

Mange har ikke fastlege

Nå har regjeringen funnet et utvalg med eksperter. De skal gi forslag til hvordan fastlegeordningen kan bli bedre.– Det går særlig utover de mest sårbare pasientene, sier Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Klartale - 19 timer siden

Nord-Korea sier de har vunnet over korona

Kim Jong-un sier at ingen har blitt smittet av korona de siste to ukene. Det sa han til folk som jobber med helse torsdag. Kim er leder for Nord-Korea.

Klartale - 19 timer siden

Norsk rein stikker av til Russland

Gjerder skal holde reinsdyra på norsk side. Norge har ei 197 kilometer lang grense til Russland.– Mange steder fungerer gjerdet helt fint, sier Jens-Arne Høilund til Aftenposten.

Klartale - 20 timer siden

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

Klartale - 20 timer siden

Oslo-skytingen har gjort folk redde

Mange var samlet for å minnes terroren. Onsdag var det tre år siden det skjedde. Philip Manshaus angrep Al-Noor-moskeen i Bærum.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com