Klartale > Nyheter

Wednesday, 10 August, 05:07

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.Verdens-samfunnet må reagerer. Ellers ender det i hungersnød og massedød, advarer hjelpe-organisasjoner.
Les mer på Klartale


Les mer om:
afrika, Redd Barna, Oxfam, Delay, Cost, Inaction, Etiopia, Somalia, Ahmed Mohamud, Wajir, Kenya, Ukraina, Afrikas Horn, Gabriella Bucher, Kijal, Redd, FN, Bucher, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Her, krever, sultet , liv, hvert48 , sekund
Klartale - 10 maj 22 kl. 07:00

Utviklings-ministeren mener sult-situasjonen er katastrofal

Rundt 20 millioner trues av sult på Afrikas horn. Situasjonen er like ille i nabolandene. Det er mange grunner til at situasjonen er kritisk.

Klartale - 03 maj 22 kl. 07:00

Det er en sult-katastrofe i deler av verden

– Vi er nødt til å ta mat fra de sultne for å gi til de som sulter. Det er hjerteskjærende, sier Anna Eriksen til Klar Tale. Hun jobber på kontoret til Verdens matvareprogram (WFP) i Norden.

Klartale - 10 jul 22 kl. 07:00

Bruker bilder fra verdensrommet for å se fortiden

Hva ville du gjort om vi fant ut at det finnes en jordklode som ligner på vår? Et sted hvor det finnes levende vesener? Kanskje til og med romvesen?

NRK - 18 maj 22 kl. 13:24

Sult krever liv hvert 48. sekund på Afrikas Horn

23 millioner mennesker i Somalia, Etiopia og Kenya står i fare for å sulte i hjel de neste månedene, og hjelpeorganisasjoner fortviler. Den dramatiske tørken i Øst-Afrika har alt resultert i en sultkrise der barn, gravide og eldre dør. Dersom ikke verdenssamfunnet straks reagerer, ender det med hungersnød og massedød, advarer Redd Barna og Oxfam.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:53

FN: Konsekvensene av krigen i Ukraina blir stadig verre

Russlands angrep på Ukraina har forsterket kriser verden rundt, og særlig skapt en matkrise som truer med å kaste millioner ut i sult. 1,6 milliarder mennesker i 94 land vil bli rammet av minst en form for krise som følge av krigen, ifølge FNs generalsekretær António Guterres. – Krigens påvirkning på matsikkerheten, energi og økonomien er systematisk, alvorlig og tar seg opp i fart, sier han.

NRK - 28 jul 22 kl. 06:44

Flere menn tok sitt eget liv i fjor

Totalt 482 menn døde i selvmord i fjor. Ikke siden 1990-tallet har så mange menn tatt sitt eget liv, viser statistikk fra Dødsårsaksregisteret. Folkehelseinstituttet har nylig lagt fram selvmordstallene for 2021 i Dødsårsaksregisteret.

Aftenposten - 19 apr 22 kl. 17:20

FN: 20 millioner trues av sult på tørkerammede Afrikas horn

Hele 20 millioner mennesker kan bli rammet av sult i Kenya, Somalia og Etiopia i år, der manglende nedbør forverrer en….

NRK - 19 apr 22 kl. 20:43

FN: 20 millioner trues av sult på tørkerammede Afrikas Horn

Hele 20 millioner mennesker kan bli rammet av sult som følge av tørken i Kenya, Somalia og Etiopia i år, advarer FN. Regntiden lar vente på seg. Sårt tiltrengt nedbør har så langt uteblitt, snart en måned etter at regntiden skulle ha startet.

NRK - 13 maj 22 kl. 05:44

Mer enn 10 millioner kan dø av sult

Mener en 10,5 millioner mennesker i Sahel-regionen i Afrika står i fare for å bli rammet av sult i månedene fremover, ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen, ifølge NTB. Problemet er at mye av avlingene har blitt spist opp i vinter og i vår, og at den neste avlingen ikke har modnet ennå. Det blir forverret av konflikter og de store flyktningbevegelsene som følger med dem, ifølge ICRC..

VG - 10 jun 22 kl. 08:54

Med sult som våpen

Sult er et krigsvåpen. Nå er den i bruk igjen. Og denne gangen rammer den flere mennesker enn noen gang tidligere.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 10 timer siden

Nytt farevarsel for Storbritannia

19. juli var det 40,3 grader i Storbritannia. Det var rekord.

Klartale - 12 timer siden

Britney Spears gjør comeback

Britney Spears var en av de mest populære artistene på 2000-tallet. Men de siste årene har det vært alt annet enn musikk som har vært hovedfokus når vi snakker om Spears.Fra 2007 til november 2021 var faren Jamie Spears vergen hennes.

Klartale - 14 timer siden

Hva skjer egentlig etter at politiet har pågrepet noen?

Hver uke kan vi lese saker om folk som har gjort noe ulovlig. De blir pågrepet av politiet og avhørt. Noen blir også tiltalt.

Klartale - 15 timer siden

Ukrainere sliter fortsatt med å få seg jobb

Ljudmyla Tsjudyjovytsj er fra Ukraina. Hun jobbet advokat før krigen startet. Da krigen startet måtte hun tenke på datteren sin sikkerhet.

Klartale - 15 timer siden

Forsikringsselskap advarer mot å spare for mye på strømmen

– Snart kommer høsten og de første nettene med frost. Det sier Therese Hofstad-Nielsen. Hun er skadeforebygger for Fremtind.

Klartale - 17 timer siden

Bensin og diesel har blitt billigere

Dermed har bensin blitt sju kroner billigere enn før sommeren. Det skriver avisa Nettavisen. Men prisen er likevel mye høyere enn for ett år siden.

Klartale - 06 aug 22 kl. 06:30

Bor i bobil året rundt

Yrjan Olsnes fra Bergen bor i bobilen sin. Det har han gjort i tre år. Når Klar Tale møter Olsnes, har han parkert på Grefsenkollen i Oslo.

Klartale - 17 timer siden

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

Klartale - 18 timer siden

Gjermund Cappelen er løslatt fra fengsel

Kaja de Vibe Malling er advokaten til Gjermund Cappelen. Hun sendte en e-post til nyhetsbyrået NTB. Der skriver hun at Cappelen er løslatt fra fengsel.

Klartale - 18 timer siden

Håper på et fredelig valg

Raila Odinga leder på meningsmålingene. Han var i eksil i Norge noen måneder i 1991. Odinga har vært en av Kenyas ledende politikere i mange år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com