NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 18:41

NRK - I førrgår: 17:00

Helseforetakene må avklare behandlingstilbudet til transpersoner

Helsetilbudet til transpersoner har vært mangelfullt over tid, slår Helsedepartementet fast. Nå må helseforetakene avklare hva som skal være innholdet i det regionale behandlingstilbudet innen 1. oktober, skriver NTB. – Det er svært viktig at transpersoner blir tatt på alvor og blir møtt på en respektfull måte i helse- og omsorgstjenesten, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol..
Les mer på NRK


Les mer om:
Helsedepartementet, NTB, Ingvild Kjerkol

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Helseforetakene, avklare, behandlingstilbudet, til, transpersoner
NRK - 07 jun 22 kl. 19:58

Stjålet identitet i Lørenskog-saken dukket opp i finsk straffesak

Passinformasjonen som er blitt brukt i Lørenskog-saken, er også involvert i en større finsk straffesak. Politiet ber finsk politi om opplysninger. Identiteten til Ole Henrik Golf ble benyttet til å opprette en bitcoin-konto knyttet til Lørenskog-saken, der Anne-Elisabeth Hagen forsvant i 2018.

NRK - 8 timer siden

PST: – Jobber med å avklare om det kan være planlagt flere voldshandlinger

PST skriver på Twitter at de er orientert om skytingen i Oslo natt til lørdag. De bekrefter at den pågrepne er kjent for PST fra tidligere. – Vi bidrar nå med all relevant informasjon vi har til Oslo PD, og jobber med å avklare om det kan være planlagt flere voldshandlinger.

Aftenposten - 04 apr 22 kl. 19:00

Flere utilregnelige blir dømt. Det er et resultat av at behandlingstilbudet bygges ned.

I 1990 fantes det 2,5 senger i psykiatrien pr. 1000 innbyggere. I 2020 var det 0,8..

NRK - 23 maj 22 kl. 19:02

Ja til koronamedisin fra AstraZeneca i Norge

Koronamedisinen Evusheld fra AstraZeneca kan tas i bruk i Norge, har Beslutningsforum bestemt. Helsedirektoratet skal utvikle faglige råd for legemiddelet. – Dette er et nytt covid-19-legemiddel som kan tas i bruk i spesialisthelsetjenesten, i tråd med retningslinjer som fortløpende fastsettes av fagdirektørene i de regionale helseforetakene, sier Beslutningsforums leder Inger Cathrine Bryne til Dagens Medisin.

NRK - 31 maj 22 kl. 00:00

Enighet om lønnsoppgjøret i sykehusene

Spekter og Norsk Sykepleierforbund har blitt enige om lønnsoppgjøret for sykehusansatte sykepleiere, skriver Spekter i en pressemelding. Forhandlingsløsningen innebærer blant annet at minstelønnssatsene heves slik at sykepleiere skal tjene minimum kr 538 000 etter 10 år, og spesialsykepleiere/jordmødre minst kr 602 000 etter 10 år. Resultatet omfatter helseforetakene, Lovisenberg diakonale sykehus og Martina Hansens Hospital..

NRK - 12 jun 22 kl. 16:36

MDG og Venstre reagerer på Frp og KrF-utspill

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG. Rusavhengige som blir tatt med narkotika til eget bruk, skal få behandling som straffereduksjon, har Høyesterett slått fast.

NRK - 16 maj 22 kl. 22:10

Årsaken til brannen på «Veidar» er avdekket

Årsaken til brannen på fiskebåten «Veidar» er nå avdekket av politiet. Etterforskningsleder Øystein Hansen ved Vest-Lofoten politistasjon forteller til Lofotposten: – Brannen startet i fabrikken om bord, og det skyldes en elektrisk feil. Det er ingen i rederiet som er å laste for dette.

NRK - 15 apr 22 kl. 16:22

Statsforvalteren skal utrede oppdeling av Kinn kommune

Kinn kommune har søkt Kommunal- og distriktsdepartementet om å utrede deling av kommunen. Statsforvalteren i Vestland har fått oppdraget. – Departementet har mottatt søknaden fra Kinn og mener det er riktig å etterkomme kommunens ønske ved å nå gi oppdrag om å utrede deling av kommunen.

NRK - 3 timer siden

Elden: Avhøret av siktede har startet

Avhøret av Zaniar Matapour, som er siktet etter masseskytingen i Oslo, har startet, opplyser forsvarer John Christian Elden til VG lørdag ettermiddag. Advokat John Christian Elden ble lørdag ettermiddag oppnevnt som forsvarer for 42-åringen. Til NTB har Elden sagt at han forventer at den siktede 42-åringens helsetilstand blir vurdert som en del av etterforskningen.

Aftenposten - 02 mar 22 kl. 15:57

Hun er helseminister og leder et av Aps største fylkeslag. Hun sier hun har tillit til Støres tillit til Hadia Tajik.

Ingvild Kjerkol er helseminister og leder av Trøndelag Ap. Hun vil ikke avklare hvorvidt hun har tillit til Hadia Tajik….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 4 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 15 minutter siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 30 minutter siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 1 time siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 1 time siden

Personer skadet etter kollisjon med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke på Sannesveien i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert, minst én person er skadet. Ulykken skyldes en påkjørsel bakfra..

NRK - 1 time siden

Gjerningspersonen hadde uregistrerte våpen

De to våpnene er uregistrerte, og politiet vet ikke hvem som har hatt hånd på dem før den siktede, det sier politiet på en pressekonferanse i ettermiddag. – Det er noe vi søker å avdekke, sier politiadvokat Bård Enoksen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com