Dagbladet > Nyheter

Onsdag, 16 Juni, 04:00

Dagbladet - 07 mai 21 kl. 16:17

Helsedirektoratet: Indisk variant kan true gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI anbefalte regjeringen å utvide bruken av karantenehotell, basert på situasjonen i India, som nå er i en kritisk smittesituasjon med nye rekorder daglig..
Les mer på Dagbladet Bilden deled av Dagbladet via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
FHI, India

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Helsedirektoratet, Indisk, variantkan , true, gjenåpning
NRK - 07 mai 21 kl. 13:57

Indisk variant truer gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI skriver i en rapport til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at den indiske varianten av koronaviruset truer gjenåpningsplanen. «Den eksponensielle veksten kan indikere at den indiske varianten er mer smittsom enn den britiske, og den indiske varianten har nå overtatt i India.» «I Storbritannia dobler antall tilfeller med indisk variant seg ukentlig.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

FHI: Ny status på indisk variant

På bakgrunn av WHOs seneste vurdering av indiske virusvarianter som bekymringsvarianter, har FHI endret sin vurdering og endrer status på indiske virusvarianter fra interessevarianter (VOI-Variant of Interest) til bekymringsvarianter (VOC-Variant of Concern). Endringen bidrar til at man både nasjonalt og internasjonal vil få bedre overvåking av disse variantene slik at det igjen kan gjøres videre vurderinger av risiko. Endringen vil ikke påvirke hvordan pandemien eller utbrudd lokalt skal håndteres pr.

NRK - 05 mai 21 kl. 14:21

Indisk variant oppdaget i Kenya

En indisk variant av covid-19 er oppdaget i Kenya, ifølge helsedepartementet i landet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. For noen dager siden ble den samme varianten oppdaget i Uganda..

NRK - 12 mai 21 kl. 08:35

Nye tilfeller av indisk variant

Bergen kommune mistenkte indisk variant hos fem ansatte på UiB og noen av deres nærkontakter. Nå stadfester Helse Bergen at de har påvist åtte nye tilfeller av den indiske varianten..

NRK - 17 feb. 21 kl. 10:02

Én mutasjon påvist siste døgn

Helse Bergen har påvist en sannsynlig mutert variant av koronaviruset det siste. Prøven har ikke vært til såkalt sekvensering, men det antas å være britisk variant. Det er ikke påvist noen nye tilfeller av sørafrikansk variant i Vestland og deler av Rogaland..

Klartale - 16 april 21 kl. 10:29

Indisk virus oppdaget i Norge

Det er oppdaget en indisk variant av korona-viruset i Norge..

NRK - 26 april 21 kl. 19:44

Indisk variant i Nord-Italia

Myndighetene i Nord-Italia opplyser at de har påvist to tilfeller av en indisk koronavariant hos en far og en datter som nylig kom tilbake fra India, melder AFP ifølge NTB. I mars ble det påvist et annet tilfelle av den indiske varianten i Toscana sentralt i Italia. Søndag la den italienske regjeringen ned forbud mot innreise fra personer som har vært i India de siste 14 dagene.

NRK - 29 april 21 kl. 11:18

Tre tilfeller av indisk variant

I FHIs ukesrapport for uke 16 skriver de at tre tilfeller av indisk virusvariant er påvist i Norge. FHI melder i tillegg om ett sannsynlig tilfelle. To av tilfellene er fra Helse Bergen, begge to er importtilfeller, og ett er varslet fra Rogaland..

VG - 01 juni 21 kl. 05:42

Nå stenger Trondheim ned: - Det er villsmitte og indisk mutant på ferde i byen vår

Et og et smittetilfelle ble til slutt til flere store utbrudd. Mange med ukjent smittekilde og et potensielt utbrudd av indisk variant – «Delta» – skaper bekymring i Trondheim..

NRK - 04 mai 21 kl. 17:17

Indisk mutasjon påvist ved UiB

Det er påvist ein indisk virusvariant i ein koronaprøve frå ein UiB-tilsett. Nærkontaktar blei varsla og sett i karantene før helga. I dag blei det bekrefta at det dreier seg om ein indisk mutasjon, melder universitetet..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 1 time siden

Offentliggjorde e-poster: - Rein galskap

Donald Trumps stabssjef Mark Meadows sendte e-poster til justisdepartementet med elleville konspirasjonsteorier om valgfusk. - Rein galskap, svarte justisdepartementet..

Dagbladet - 4 timer siden

Unngå blemme

Dersom du ikke kontrollerer informasjonen din, kan coronapasset være ugyldig den dagen du trenger det, advarer assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI..

Dagbladet - 8 timer siden

Forventer at vaksine prioriteres foran ferie

I løpet av juli måned og fellesferien skal rundt 1 million vaksinedoser settes i Norge. Folkehelseinstituttet forventer at folk er fleksible og møter til vaksinering, selv om det eventuelt amputerer ferieplanene..

Dagbladet - 9 timer siden

Meld ifra om du ser denne gigant-haien

Verdens nest største hai, brugde, er observert langs hele kysten av Norge. Nå ber Havforskningsinstituttet nordmenn melde ifra om de ser den mystiske fisken. - Det er som å finne nåla i «hai-stakken», sier forsker..

Dagbladet - 10 timer siden

Dette er coronatiltakene

Nå åpner hovedstaden. Oslo fjerner munnbindskrav og åpner for skjenking til klokka 24:00..

Dagbladet - 13 timer siden

Vedtok omstridt lov

TV-kanalen RTL Klub Hungary sier at filmer som «Bridget Jones' dagbok» og «Harry Potter» nå må sendes seint på kvelden og med 18-årsgrense..

Dagbladet - 13 timer siden

Hetebølge herjer i USA

Opp mot 49 grader er forventet de neste dagene..

Dagbladet - 13 timer siden

- Det ble virkelig helt feil

Det gikk ikke helt som planlagt da torget i svenske Eslöv ble pusset opp..

Dagbladet - 14 timer siden

16 katter reddet ut fra husvegg

I Philadelphia ble sju kattunger og ni katter funnet i veggen i ubebodd hus. - De skalv av frykt..

Dagbladet - 15 timer siden

Ber Lan Marie Berg trekke seg

Rødt støtter mistillitsforslaget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt