NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:09

NRK - 25 jan 23 kl. 16:59

Helse-Norge advarer mot SMS-svindel

Det har blitt sendt ut flere falske tekstmeldinger som utgir seg for å være Altinn og Helse-Norge. Nå advarer Helse-Norge mot disse meldingene. Ikke trykk på lenkene i disse SMS-ene, er oppfordringen fra Helse-Norge. – Vi vil aldri be deg om opplysninger, kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via SMS eller epost, skriver de..
Les mer på NRK


Les mer om:
Altinn, Helse-Norge, SMS, norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Helse-Norge, advarermot , SMS-svindel
Klartale - 09 jan 23 kl. 09:05

Vipps advarer om svindel på SMS

«Vipps-ID en din er midlertidig suspendert. For å aktivere kontoen din må du oppdatere informasjonen din», står det i en SMS mange brukere av Vipps har fått i helgen. Det skriver Nettavisen.

NRK - 08 jan 23 kl. 11:50

Vipps advarer brukerne om SMS-svindel

Mange Vipps-brukere har mottatt tekstmeldinger tilsynelatende sendt fra Vipps, med en link man bes om å trykke på. Vipps advarer om at dette er svindel. «Vipps-ID en din er midlertidig suspendert.

NRK - 12 nov 22 kl. 09:26

Onepark advarer mot svindel-SMS

Etter flere meldinger fra kunder advarer parkeringsselskapet Onepark nå om en svindel-SMS flere av kundene deres skal ha mottatt. —Ikke klikk på lenken i en slik SMS. Dette er ikke fra oss og et forsøk på svindel.

NRK - 17 jan 23 kl. 12:57

Skatteetaten advarer om SMS-svindel

Skatteetaten advarer mot SMS-svindel etter at flere personer skal ha fått tekstmeldinger med lenker. – Verken Statens innkrevingssentral eller Skatteetaten sender uoppfordret SMS eller epost som inneholder en lenke man kan trykke på, eller hvor man skal fylle inn slik informasjon, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding. Skatteetaten har fått flere henvendelser fra personer som har mottatt SMS med lenke som de bes klikke på for å lese mer.

NRK - 30 jan 23 kl. 12:04

Røde Kors varsler om SMS-svindel

Norges Røde Kors ber alle være oppmerksomme etter at svindlere har sendt ut SMS og bedt folk betale til en falsk nettside. – Svindlere har sendt ut SMS med oppfordring om å gi til den falske nettsiden « http://gave-rodekors.com », melder Røde Kors på Twitter mandag.

NRK - 23 dec 22 kl. 11:57

Anbefaler å utsette Helseplattformen

Styringsgruppa som jobber med innføringa av Helseplattformen foreslår at innføringa av journalsystemet i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal blir utsatt. Det varsler Helse Midt-Norge i en pressemelding. Gruppa innrømmer at systemet har kritiske feil og mangler og at dette påvirker pasienttryggheten og driftssituasjonen ved St.

Klartale - 09 jan 23 kl. 12:35

Nordmenn blir ofte svindlet på telefon

For to år siden stoppet Telia rundt 37 millioner svindelsamtaler. Mens tallet for 2022 var nærmere 77 millioner. Det er også mye flere forsøk på svindel mot nordmenn enn mot svensker, finner og dansker.

Klartale - 13 mar 23 kl. 16:30

Nå kommer skattemeldingen

Snart kommer skattemeldingen din. Den sier noe om hvor mye du skulle betalt i skatt i fjor. Får du restskatt, må du betale staten tilbake det du skylder.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:46

Styrker feltet for rus og psykisk helse med 300 millioner kroner

300 millioner kroner skal gå til styrket innsats på feltene rus og psykisk helse. Halvparten går til styrking av nye tiltak til psykisk helse og rus i skolehelsetjenesten og ved helsestasjoner. Den andre halvparten går til spesialisthelsetjenesten ved sykehusene.

Klartale - 09 mar 23 kl. 13:25

En av fem unge sier at de ikke har venner

En av fem unge sier de ikke har venner, ifølge ny rapport. Den heter «Hvordan har du det – egentlig?», utført av Opinion for Mental Helse.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 15 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 15 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 10 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.

NRK - 5 minutter siden

Ukraina: Minst sju drept i russiske angrep øst og nord i landet

Minst sju personer er drept i russiske angrep over natten, ifølge ukrainske myndigheter. Angrepene rammet regioner øst og nord i Ukraina. Ifølge ukrainske nødetater ble fem sivile drept i Kostjantynivka øst i Donetsk natt til fredag.

NRK - 15 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 1 time siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 30 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 30 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 45 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com