NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 05:00

NRK - 05 mar 24 kl. 09:59

Helikopterstyrten: Data er hentet ut fra ferdsskriveren

Havarikommisjonen skriver på sine nettsider at data er hentet ut fra ferdsskriveren i forbindelse med helikopterstyrten vest for Sotra forrige uke. – Jobben med å analysere dataene er i gang, men det er forventet at dette arbeidet vil ta lang tid, skriver Havarikommisjonen. Lørdag ble helikopteret hevet fra 220 meters dyp. Ferdsskriveren, som også kalles den svarte boksen, vil bli sendt til England for analyser. 61 år gamle Reidun Hestetun omkom i ulykken, og fem andre ble skadd.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sotra, Havarikommisjonen, England, Reidun Hestetun, Halvorsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Helikopterstyrten, Dataer , hentetut fra , ferdsskriveren
VG - 05 mar 24 kl. 13:10

Henter data fra ferdsskriveren etter havariet: – Møysommelig arbeid

Havarikommisjonen får tirsdag de første data fra ferdsskriveren, som kan bidra til å finne årsaken til helikopterhavariet..

NRK - 08 mar 24 kl. 13:04

Foreløpig ingen vesentlige funn fra ferdsskriveren

Havarikommisjonen sier til Bergens Tidende at dataene hentet fra ferdsskriveren til helikopteret som styrtet utenfor Sotra forrige uke fremstår å være av god kvalitet. – Så langt er det ikke gjort vesentlige funn som kan forklare ulykken eller som påvirker flysikkerheten for helikoptertypen, skriver avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i en tekstmelding til avisen..

NRK - 22 apr 24 kl. 22:53

Voyager 1 ringer hjem etter måneder med uforståelige data

Nasas romsonde Voyager 1 sender igjen forståelige data hjem til jorda etter måneder med kaudervelsk. Sonden forlot solsystemet i 2012. Voyager er ufattelige 24 milliarder kilometer fra jorda, og beskjeder tar 22,5 timer på å nå fram.

NRK - 01 mar 24 kl. 08:41

Helikopterstyrten: Ikke lenger kritisk skadet

Personen som ble meldt kritisk skadet etter helikopterstyrten utenfor Sotra onsdag, har forbedret helsetilstand melder Haukeland universitetssykehus. Helsetilstanden er nedjustert til alvorlig. De øvrige fire personene som ble skadet i helikopterstyrten har status som: - To er stabile.

NRK - 29 feb 24 kl. 13:17

Politiet om «den sorte boksen»: – Godt håp om at vi vil finne den

Stabssjef i Vest politidistrikt Gustav Landro sier han tror på at ferdsskriveren, også kalt «den sorte boksen», på helikopteret som gikk ned vest for Sotra onsdag kveld vil bli funnet. Han erkjenner likevel at det å finne ferdsskriveren og andre vrakrester er svært krevende. – Den største utfordringen i arbeidet vårt har vært og er fortsatt dårlige værforhold.

NRK - 02 mar 24 kl. 14:45

Havarikommisjonen sender «nøkkelen» for helikoptervraket til England

Til NRK opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, at ferdsskriveren sammen med vitneavhør nå er selve nøkkelen for å forstå hva som har forårsaket helikopterhavariet. – Ferdsskriveren vil vi omgående ta med oss til et laboratorium i England, sammen med en representant fra produsenten Sikorsky, sier Halvorsen. Halvorsen forteller at Havarikommisjonen samarbeider tett med Luftfartstilsynet, operatøren og EUs byrå for flysikkerhet (EASA).

NRK - 03 mar 24 kl. 10:04

Havarikommisjonen får ekspertise fra USA for helikopterhavariet

– Helikopteret som havarerte utenfor Sotra onsdag, er amerikanskprodusert. Dermed er to personer nå på vei fra Sikorsky i USA, for å bistå i etterforskningen av havariet. Det opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen til NRK.

NRK - 01 mar 24 kl. 12:22

Havarikommisjonen: – Håp om å finne helikoptervraket i dag

Havarikommisjonen sier at de har et håp om å finne resten av vraket etter helikopterstyrten vest for Sotra i løpet av dagen. De har leid inn et offshoreskip for å søke, som i løpet av ettermiddagen skal seile fra Haugesund til ulykkesstedet. – Intensjonen er å starte søket så snart som mulig, men det tar litt tid å preparere et sånt offshoreskip.

VG - 05 mar 24 kl. 10:01

Data er hentet ut fra ferdsskriveren etter helikopterulykken

Det skriver Havarikommisjonen på sine nettsider..

NRK - 29 feb 24 kl. 00:31

Én person døde i helikopterstyrten ved Sotra

En person er omkommet etter helikopterstyrten utenfor Sotra. De pårørende er varslet. Én person er lettere skadet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 1 time siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 45 minutter siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 3 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com