Klartale > Nyheter

Monday, 26 September, 17:49

Klartale - 21 apr 22 kl. 09:45

Heiste regnbueflagget i Eidsvoll

Fram til 1972 kunne menn bli straffet. Det var dersom de hadde sex med andre menn. Men da fikk Stortinget nok. De tok bort paragrafen det året. Likevel var Norge sent ute.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Stortinget, Norge, Anette Trettebergstuen, Eidsvoll, Viken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Heiste, regnbueflaggeti , Eidsvoll
NRK - 18 jun 22 kl. 09:53

Stortinget heiste regnbueflagget

I dag, lørdag, heises regnbueflagget til topps på Stortinget. I ti dager skal Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold finne sted i Oslo. – Vi gjør et unntak i år, det er ganske restriktiv praksis når det gjelder å flagge her på Stortinget, men regnbueflagget representerer mangfold.

Aftenposten - 21 apr 22 kl. 09:28

Kulturministeren heiste regnbueflagget foran Eidsvollsbygningen

For å markere at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge, ble regnbueflagget heist ved den historiske….

NRK - 19 aug 22 kl. 09:29

Dette vil Vegvesenet sjekke på de 14 stengte bruene

14 bruer blir inspisert og kontrollert på nytt i etterkant av Tretten bru kollapsen denne uken. En spesialinspeksjon er en utvidet inspeksjon som utføres på hele brukonstruksjonen. Vegvesenet skal sjekke: * Knutepunkter og skjøter - spesielt med hensyn til svekkelser, mangler med mer.

NRK - 21 apr 22 kl. 09:34

Heiste Pride-flagg på Eidsvollbygningen

Torsdag morgen skjedde det noe historisk. For aller første gang ble et regnbueflagg heist i hovedstanga foran Eidsvollbygningen. Eidsvoll 1814 markerer med det 50-årsdagen for at forbudet mot homoseksuelle handlinger mellom menn ble opphevet.

NRK - 01 apr 22 kl. 22:01

14 personar heiste om bord i helikopter

14 personar er heiste om bord i redningshelikopteret og er på veg til Leknes, skriv Hovudredningssentralen klokka 22:00. Kystvakta vil overføra røykdykkarlag for å assistera om bord i fiskefartøyet, skriv dei vidare..

NRK - 29 okt 21 kl. 00:29

Smitteutbrudd ved skoler i Eidsvoll

21 elever ved Bønsmoen skole i Eidsvoll har fått påvist koronasmitte. I tillegg pågår det et utbrudd ved Vilberg skole. På Bønsmoen er smitten foreløpig begrenset til 7.

NRK - 10 sep 22 kl. 07:23

Skal bygge fiskefabrikk på Eidsvoll

Nordnorske sjømataktører har besluttet å bygge en ny fiskeforedlingsfabrikk på Eidsvoll. Fabrikken skal stå klar neste år. Fabrikken skal etableres i de gamle lokalene til Smedstuen AS på Dal og vil gi 60 arbeidsplasser, melder Intrafish.

NRK - 22 sep 22 kl. 05:23

Gardermobanen stengt mellom Eidsvoll og Gardermoen

Strømproblemer før til på Gardermobanen er stengt for trafikk mellom Eidsvoll og Oslo lufthavn torsdag morgen, opplyser Bane Nor. Stengingen berører SJ Nords region tok mellom Oslo og Trondheim, samt Vys lokaltog og regiontog fra Oslo mot Eidsvoll og Hamar. Bane Nor opplyser ved 5-tiden at de jobber med å rette feilen.

NRK - 29 sep 21 kl. 18:37

Rundt 1000 uten strøm i Eidsvoll

Rundt 1000 personer er strømløse i Eidsvoll-området, skriver VG. Opprinnelig var tallet rundt 2000, men feilen er nå retta for en del av kundene..

NRK - 09 feb 22 kl. 15:14

Jente ble forsøkt lokket inn i bil

Ei jente på Eidsvoll ble forsøkt lokket inn i en ukjent bil i ettermiddag, i nærheten av politistasjonen. Jenta sa fra til foreldrene da hun kom hjem, som da kontaktet politiet. Politiet ber nå om tips fra andre som kan ha sett noe eller opplevd noe lignende, sier Thomas Listerud ved Eidsvoll politistasjon..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Den norske filmen er kandidat til Oscar

Oscar er en filmpris som blir delt ut hvert år. Den norske filmen «Krigsseileren» er nominert. Gunnar Vikenes er regissør.

Klartale - 3 timer siden

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

Klartale - 4 timer siden

Flere russiske menn har krysset grensen til Norge

På Storskog er det grensekontroll. Det er det eneste stedet folk kan krysse over til Norge fra Russland.Trafikken over Storskog har økt noe de siste dagene.

Klartale - 5 timer siden

Sakene om pendlerboliger er ferdig etterforsket

Christian Stenberg opplyser at politiet har etterforsket saken ferdig. Saken sendes snart videre til statsadvokaten. Stenberg er politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Klartale - 6 timer siden

To pågrepet etter skytingen i Oslo

To flere menn er pågrepet. Begge er siktet for medvirkning til terrorhandling. Det er i forbindelse med skytingen ved London pub i Oslo i juni.

Klartale - 7 timer siden

Skyting på russisk skole

Så langt er få detaljer kjent om hendelsen. Skytingen har skjedd på skole i Izjevsk, ifølge den belarusiske nyhetskanalen Nexta.De skriver at en sikkerhetsvakt er drept.

Klartale - 7 timer siden

Krever at regjeringen gjør noe for barna

Lærerne har streiket i flere måneder. Partene prøver å bli enige. Men de klarer det ikke.

Klartale - 7 timer siden

Flere barn søker hjelp for psykisk helse

Røde Kors har et tilbud som heter Kors på halsen. Det er for barn og unge opp til 18 år. De kan ta kontakt på telefon, chat eller e-post.

Klartale - 7 timer siden

Nye problemer med BankID

– Det er dessverre problemer med BankID med app og kodebrikke for en del brukere. Vent litt før du forsøker igjen. Eller benytt BankID på mobil hvis det haster, står det på nettsidene til BankID.

Klartale - 8 timer siden

Flere har hjemmekontor nå

I begynnelsen av året var mange på hjemmekontor. Fire av ti satt hjemme og jobbet. I juni var det bare rundt én av ti som hadde hjemmekontor.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com