NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 10:34

NRK - 31 okt 21 kl. 16:00

Havstigningen doblet siste tiår

De sju siste årene ligger an til å bli de sju varmeste som noen gang er registrert. Det skriver Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) i en ny rapport. I rapporten går det frem at temperaturen fra januar til september i år var 1,09 grad varmere enn gjennomsnitt i perioden 1850–1900. Selv om 2021 ikke er over, ligger året nå an til å bli mellom det femte og sjuende varmeste som er registrert. Det gjør at de sju siste årene også vil være de sju varmeste.
Les mer på NRK


Les mer om:
Verdens, WMO, Petteri Tallas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Havstigningen, dobletsiste , tiår
NRK - 31 okt 21 kl. 22:31

Havstigningen øker raskere

Takten i havstigningen øker, viser en ny rapport fra Verdens Meteorologiske organisasjon. I perioden 1993–2002 steg havet i snitt med 2,1 millimeter i året. Siden 2013 har snittet vært 4,4 millimeter i året.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:46

Sterkt innlegg fra øystatsleder

Presidenten i stillehavsstaten Palau, Surangel S. Whipps, holdt et av de sterkeste innleggene på klimatoppmøtet i Glasgow tirsdag. De fleste av øyene i Palau er koralløyer og er truet av havstigningen som følger av den globale oppvarmingen.

VG - 30 aug 22 kl. 01:04

Grønlandsisen smelter raskere enn antatt: – En alarmerende situasjon

Ikke engang en full stans av klimagassutslipp over natten, vil kunne stanse den dramatiske havstigningen, ifølge ny studie. – Vi har sovet i timen, sier klimaforsker Helge Drange..

NRK - 06 nov 22 kl. 15:25

WMO: Siste åtte år har vært de åtte varmeste

De siste åtte årene er på vei til å bli de åtte varmeste som er målt. Det melder Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) i en ny rapport som ble lagt frem søndag. Rapporten ble lagt frem på åpningen av klimatoppmøtet i egyptiske Sharm el-Sheikh søndag.

NRK - 21 apr 23 kl. 13:09

WMO: Rekordhøy havstigning i 2022

Smelting av isbreer og havstigning nådde nye rekordnivåer i 2022. Det skriver Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) presenterer sin rapport om klimaets tilstand i 2022. – Sjøisen i Antarktis var på det laveste nivået som er målt.

NRK - 01 dec 23 kl. 13:24

Ekspresident trekker seg fra klimaråd i protest etter avsløringer

Hilda Heine, tidligere president for Marshall-øyene trekker seg fra Den rådgivende komiteen til klimatoppmøtet i Dubai. Hun trekker seg etter avsløringer i BBC om at arrangørlandet De forente arabiske emirater (UAE) vil bruke toppmøtet til å sikre seg nye avtaler om utvinning av olje og gass. – Disse handlingene undergraver integriteten til ledelsen av klimatoppmøtet og prosessen som helhet, skriver Heine i et brev til toppmøtesjef Sultan al-Jaber.

NRK - 01 nov 21 kl. 16:47

Biden: Avgjørende tiår for klimaet

Klimatoppmøtet COP26 i Glasgow må være begynnelsen på et tiår med store klimaambisjoner, sier USAs president Joe Biden. – Forskningen er klar. Vi har kun et lite vindu til å øke våre ambisjoner.

NRK - 19 okt 22 kl. 02:36

Gårdsbruk doblet i pris

Siden 2010 er gjennomsnittsprisen på landbrukseiendommer som selges fritt, mer enn doblet. Snaut 9500 av landets drøyt 180.000 landbrukseiendommer skiftet eiere, skriver Nationen.

NRK - 23 maj 23 kl. 06:29

Israel hevder å ha doblet antallet angrep mot iranske mål i Syria

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier landets nye regjering har doblet antallet angrep mot iranske mål i Syria siden de overtok makten i fjor. Gallant oppga ikke det nøyaktige antallet luftangrep mot mål i Syria under talen han holdt på en sikkerhetskonferanse mandag. Men talen utgjorde en sjelden offentlig kommentar om israelsk militær aktivitet i Syria.

Klartale - 16 okt 22 kl. 06:00

Hva kan Xi love i årene som kommer?

Alt tyder på at Xi Jinping blir valgt til leder for Kinas kommunistparti for tredje gang. Etter ti år som leder for både parti og Kina kan han trolig gjøre seg klar for fem nye år ved makten.Og Xi har mye å skryte av når partiet samler seg.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa.

NRK - 15 minutter siden

Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

Neste vitne er Mats Riskild Åsberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Åsberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock.

NRK - 10 minutter siden

Flere familier benyttet seg av matutdeling

Barnefamilier som ikke klarer å betale for livsopphold som mat, varme og klær er stadig økende. Det viser tall fra Frelsesarmeen og Opinion. Siden de startet sine målinger i august i fjor har andelen som ikke klarer å dekke daglige utgifter økt fra 9 til 13 prosent.

NRK - 1 time siden

Retten er satt på dag fem

I dag er femte dag av rettssaken mot Zaniar Matapour. I dag skal flere fornærmede vitne mot den terrortiltalte mannen, som heller ikke i dag reiste seg da dommeren kom inn i rettssalen. Først ut er Tone Sand, en av over 260 fornærmede etter skytingen natt til 25.

NRK - 45 minutter siden

IDF har trukket seg ut fra Shifa-sykehuset

Det israelske forsvaret (IDF) er ikke lenger inne på Shifa-sykehuset i Gaza, melder Al Jazeera. Avisen melder at bygninger rundt sykehuset fortsatt er under angrep..

NRK - 30 minutter siden

Narkotikafunnet i Museumsskogen: Mann dømt til fengsel

Loga sámegillii. En mann, som gjemte ca. 1,1 kg amfetamin i Museumsskogen i Karasjok, er dømt til 1 år og 7 måneder fengsel i Indre- og Østre Finnmark tingrett.

NRK - 1 time siden

Mange sykehus i Kina legger ned fødetilbudet

På grunn av lave fødselstall har mange sykehus i Kina besluttet å ikke lenger ha et tilbud for fødende. Sykehus i flere provinser, inkludert i det østlige Zhejiang og det sørlige Jiangxi, har de siste to månedene kunngjort at de vil stenge sine fødeavdelinger, ifølge meddelelser sett av Reuters. Ifølge det statsstøttede nyhetsbyrået Daily Economic News gjelder det også flere andre sykehus i Kina, som på grunn av det synkende antallet nyfødte ikke lenger har mulighet for å betjene sine fødeavdelinger.

NRK - 1 time siden

Havarikommisjonen: Viking Sky burde ikke seilt

Havarikommisjonen har kommet med sin rapport om grunnstøtingen til cruiseskipet Viking Sky i Hustadvika i 2019. De påpeker en rekke feil. I rapporten skriver de blant annet at skipet manglet redundans på grunn av at én av fire dieselgeneratorer var ute av drift, og derfor utsatte mannskap og passasjerer for økt risiko.

NRK - 1 time siden

Økning for kollektivtransport – mest for jernbane

Det var en økning på 7,6 prosent i tallet på passasjerer med kollektivtransport fra fjerde kvartal 2022 til samme periode i fjor. Mest økte jernbane. Ifølge Statistisk sentralbyrå reiste nærmere 189 millioner passasjerer kollektivt i fjerde kvartal 2023.

NRK - 1 time siden

Bank setter ned utlånsrenten

Før Norges Banks rentebeslutning på torsdag setter Landkreditt Bank ned utlånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, opplyser banken. Det er ikke ventet at sentralbanken skal kutte i styringsrenten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com