NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:18

NRK - I førrgår: 14:16

Havila Capella tilbake i drift 28. juni

Havila Capella blir å sjå langs norskekysten 28. juni, etter at rederiet Havila Kystruten har fått sertifikat frå Sjøfartsdirektoratet. Dette gjer at kystruteskipet har fått gyldig forsikring, opplyser selskapet i ei pressemelding. Skipet har lege til kai i Bergen sidan 12. april, på grunn av Noreg og EU sine sanksjonar mot Russland..
Les mer på NRK


Les mer om:
Capella, Havila Kystruten, Sjøfartsdirektoratet, Bergen, Noreg, EU, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Havila, Capella, tilbakei , drift28 , juni
NRK - 20 jun 22 kl. 15:35

Får bruke Havila Capella

Hordaland tingrett har mandag gitt Havila Kystruten rett til å seile med båten Havila Capella langs kysten i to år. Dette gir Kystruten en mulighet for for å oppfylle kontrakten med Samferdselsdepartementet. Nå må båten forsikres før den kan kaste loss fra Bergen, der den har lagt i opplag.

E24 - 16 jun 22 kl. 12:16

Havila Kystruten vil bli eier av Havila Capella

Havila Kystruten får ikke seile med skipet Havila Capella fordi den ikke kan forsikres grunnet russisk eierskap. Nå har selskapet tatt rettslige skritt for å bli eier av skipet..

NRK - 26 apr 22 kl. 09:31

Havila Capella får seile fra Bergen

Havila Kystruten med hovedsete i Herøy har mottatt dispensasjon fra Utenriksdepartementet til at skipet Havila Capella får seile fra Bergen. Selskapet vil nå arbeide videre med forsikring av skipet. Skipet ble stoppet av sanksjonene mot Russland tirsdag før påske, og for hver dag har selskapet blitt rammet økonomisk..

NRK - 24 maj 22 kl. 15:56

Ny rundtur med Havila Capella kansellert

Havila Kystruten må nok en gang kansellere en kommende rundtur med Havila Capella, da det ikke har kommet på plass en løsning som gjelder forsikring av skipet. Det skriver selskapet i en pressemelding. Rundturen hadde planlagt avgang 26.

E24 - I førrgår: 14:10

Havila Kystruten har fått forsikringer på skip

Havila Kystruten sier at forsikringene nå er i orden for skipet Havila Capella, og åpner for at det skal være mulig å seile med skipet igjen..

NRK - 02 maj 22 kl. 11:37

Avlyser nok ein rundtur

Havila Kystruten melder at reiarlaget må avlyse endå ein tur med skipet «Havila Capella». Den neste rundturen Bergen-Kirkenes-Bergen skulle etter planen starte onsdag 4. mai.

E24 - 13 apr 22 kl. 16:51

Hurtigruten vil la strandede Havila-passasjerer reise gratis

Hurtigruten gir gratis reise til lokalpassasjerer som er blitt forhindret avreise fra Bergen etter sanksjonene mot Kystrutens skip Havila Capella..

NRK - 28 apr 22 kl. 14:18

Vil ha staten som Havila-garantist

Forsikringsselskapet Gard, som har ansvarsforsikringen på Havila Capella, sier i en uttalelse at de ikke vil søke dispensasjon fra de sanksjonskravene som hindrer båten fra å seile. Kommunikasjonsrådgiver Karoline H. Flåm skriver dette i en e-post til NRK torsdag ettermiddag.

E24 - 09 maj 22 kl. 19:38

Havila Kystruten får ikke forsikre Havila Capella

Utenriksdepartementet har avslått søknaden om dispensasjon..

NRK - 05 mar 22 kl. 10:15

Staten i dialog med Havila

Samferdselsdepartementet er i dialog med Havila Kystruten om Russland-Ukraina-konflikten og mulige konsekvenser for kystrutedriften, bekrefter departementet overfor E24. Havila Kystruten har finansiert sitt byggeprogram til flere milliarder kroner gjennom en leie- og lånefinansieringsavtale med russiske, statseide GTLK. NRK skrev om denne saken tidligere i uken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 15 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 45 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 45 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 2 timer siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com