NRK > Nyheter

Wednesday, 07 June, 07:03

NRK - 07 nov 21 kl. 19:54

Har gjort nytt funn i Pompeii

Arkeologer har funnet restene av et «slaverom» under nye utgravinger i oldtidsbyen Pompeii, som ble ødelagt i et vulkanutbrudd i år 79, skriver NTB. I en villa noen hundre meter fra Pompeii har de funnet et godt bevart rom som en slavefamilie trolig bodde i. Rommet fungerte også som lager. I det lille rommet fant arkeologene tre senger, hvorav en trolig var en barneseng, flere kanner og kar av keramikk, og en trekiste. – Dette gir et sjeldent innblikk i hverdagen til mennesker som sjelden omtales i historiske kilder, som jo nesten utelukkende er skrevet av menn som tilhørte eliten, sier Pompeiis generaldirektør Gabriel Zuchtriegel.
Les mer på NRK


Les mer om:
Pompeii, NTB, Pompeiis, Gabriel Zuchtriegel, Civita Giuliana, Napoli, Vesuv

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Har gjort nytt, funni , Pompeii
Klartale - 20 maj 23 kl. 06:30

Har funnet nye skjeletter i Pompeii

I år 79 skjedde en katastrofe. Vulkanen Vesuv hadde et voldsomt utbrudd. Den italienske byen Pompeii ble begravd av tjukk aske, søle og lava.

Klartale - 14 jan 23 kl. 06:30

Vil vise hvordan folk levde i Pompeii

I mange år har arkeologer jobbet med å grave fram byen. Den ble dekket av aske etter at vulkanen Vesuv hadde et stort utbrudd i år 79 etter Kristus.Målet har vært å lære mer om hva slags liv folk levde i en middels stor romersk by.

VG - 19 maj 23 kl. 09:22

Arkeologisk funn: Nye skjeletter oppdaget i Pompeii

Arkeologer har oppdaget to nye skjeletter i ruinene av den italienske byen Pompeii..

VG - 17 aug 21 kl. 23:10

Halvveis mumifisert mann fra Pompeii så dagens lys

Arkeologene gjorde store øyne da de fant meget godt bevarte levninger av en mann som levde i Pompeii, den italienske oldtidsbyen som ble fullstendig ødelagt av et vulkanutbrudd for snart 2000 år siden..

Dagbladet - 19 aug 21 kl. 09:25

Nye funn i Pompeii overrasker

Menneskelige levninger funnet i grav skal være de best bevarte noensinne..

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 16:19

«Eksepsjonelt» slave-funn

Forskere har funnet et helt intakt rom i Pompeii, hvor de mener at slavene til huseieren bodde..

NRK - 28 mar 22 kl. 09:59

DNA-funn mot Jan Helge Andersen bekreftet

Gamle sporprøver fra Baneheia-saken har blitt undersøkt på nytt med ny teknologi i utlandet. Ved hjelp av ny teknologi har eksperter i utlandet fått bekreftet tidligere funn av DNA-spor av Jan Helge Andersen, får NRK opplyst. Prøvene som nå er testet, er de samme sporprøvene som ble undersøkt på laboratorier for 20 år siden.

NRK - 28 mar 22 kl. 09:59

DNA-funn mot Jan Helge Andersen Skal være bekreftet

Gamle sporprøver fra Baneheia-saken har blitt undersøkt på nytt med ny teknologi i utlandet. Ved hjelp av ny teknologi skal eksperter i utlandet ha fått bekreftet tidligere funn av DNA-spor av Jan Helge Andersen, får NRK opplyst. Prøvene som nå er testet, er de samme sporprøvene som ble undersøkt på laboratorier for 20 år siden.

Klartale - 10 jun 22 kl. 06:30

WHO trenger mer tid for å finne ut hvor korona kom fra

En gruppe på 27 eksperter har jobbet med å finne svar på hvordan smitte fra virus sprer seg. De er også bedt om å se på hvor smitten med korona kom fra. De jobber for Verdens helse-organisasjon (WHO).

Klartale - 10 jun 22 kl. 06:30

WHO sliter med å finne ut hvor korona kom fra

En gruppe på 27 eksperter har jobbet med å finne svar på hvordan smitte fra virus sprer seg. De er også bedt om å se på hvor smitten med korona kom fra. De jobber for Verdens helse-organisasjon (WHO).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kronprinsparets 50-årsfrimerker er klare

I anledning 50-årsdagene til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har Posten laget to nye frimerker. – Det er faktisk ti år siden kronprinsparet var på frimerker sist. Det var i forbindelse med deres 40-årsdager, sier Postens frimerkesjef Halvor Fasting til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Fall i Kinas eksport i mai

Kinas eksport minket i mai for første gang siden februar, melder statlige medier. Eksporten sank med 7,5 prosent sammenlignet med mai 2022, en skarp nedgang fra økning på 8,5 prosent i april, går det fram av tall publisert av det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Samtidig falt også importen i mai med 4,5 prosent, ifølge Xinhua..

NRK - 1 time siden

Vanningsforbud i Grimstad

Grimstad kommune har innført vanningsforbud, grunnet lav vannstand i høydebassengene. Situasjonen vurderes fortløpende, og innbyggerne vil få beskjed når vanning igjen kan tillates..

NRK - 1 time siden

Falt fra jernbanebro

Politiet mottok i natt melding om to personer som løp på jernbanelinjen i Larvik. Patruljen fikk kort tid etter kontroll på personene. Den ene av de to var skadet etter å ha falt ned fra en jernbanebro rett før patruljen ankom stedet.

NRK - 1 time siden

Levninger i Mexico identifisert

Levningene som ble funnet i 45 poser i Mexico i forrige uke, tilhører flere savnede telefonsenterarbeidere. Det opplyser myndighetene i delstaten Jalisco. Til sammen åtte ungdommer var meldt savnet.

NRK - 3 timer siden

To drept og fem skadet etter skyting i park i Richmond

Minst to mennesker ble drept og fem skal være skadet etter at det ble avfyrt skudd i en park i byen Richmond i delstaten Virginia i USA tirsdag. Skytingen skjedde ved 17-tiden lokal tid under en vitnemålsutdeling på området til universitetet Virginia Commonwealth, ifølge politisjef Rick Edwards. Elever fra en videregående skole og deres familier deltok på arrangementet, skriver Reuters..

NRK - 3 timer siden

Advarer om farlig luft i New York

Millioner av mennesker i USA og Canada har blitt advart om luftforurensing, skriver VG. Årsaken er de kraftige skogbrannene i Canada. Et røykteppe brer seg over store deler av det nordøstlige USA, ifølge Washington Post.

NRK - 3 timer siden

Skal lede arbeidet med Sannhetskommisjonens rapport

Lubna Jaffery (Ap) skal lede Stortingets arbeid med Sannhetskommisjonens rapport. Rapporten ble overlevert Stortinget 1. juni.

NRK - 3 timer siden

Flere skadet etter skyting i park i Richmond

Seks mennesker skal være skadet etter at det ble avfyrt skudd i en park i byen Richmond i delstaten Virginia i USA tirsdag. Skytingen skjedde ved 17-tiden lokal tid under en vitnemålsutdeling på området til universitetet Virginia Commonwealth, ifølge politisjef Rick Edwards. Elever fra en videregående skole og deres familier deltok på arrangementet, skriver Reuters..

NRK - 4 timer siden

Redningsaksjon nær Nordpolen avsluttet

Den medisinske evakueringen av en russer fra et russisk fartøy som befinner seg nær Nordpolen, er nå avsluttet. Pasienten er nå i Longyearbyen. Ifølge Hovedredningssentralen (HRS) landet helikopteret med pasienten på Svalbard lufthavn Longyearbyen klokken 02.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com