NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 03:03

NRK - 22 okt 21 kl. 18:32

Har funne frykta sjukdom i jorda

Det er oppdaga skrantesjuke i ei jordprøve frå villreinområdet sone 2 i Nordfjella. Dette vekkjer stor uro blant forskarane, skriv Jeger.no. Skrantesjuke (CWD) er ein frykta sjukdom som er 100 prosent dødeleg for hjortedyr. Dette området ligg mellom området i Nordfjella som blei tømt for villrein i 2017 og Hardangervidda.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nordfjella, Jeger, CWD, Hardangervidda, Villreinrådet, Geilo, Bjørnar Ytrehus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Har funne, frykta, sjukdomi , jorda
NRK - 05 nov 21 kl. 18:44

Danmark vurderer koronatiltak igjen

Det danske helsedepartementet har bede om ei vurdering om covid-19 skal bli definert som samfunnskritisk sjukdom igjen, melder Danmarks Radio. Då Danmark opna landet igjen tidlegare i år, valde dei å ikkje kategorisere covid-19 som ein samfunnskritisk sjukdom. No vurderer regjeringa å innføre nye tiltak, og då er dei avhengige av at koronasjukdom blir rekna som ein samfunnskritisk sjukdom, skriv kringkastaren..

NRK - 25 jul 21 kl. 17:41

Livlaus mann funne i vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Rikeringe. Vedkommande blei funne ved ein kano. Naudetatane er på veg, og det blir gjort livreddande tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter..

NRK - 17 sep 21 kl. 12:36

Ber om ny vurdering frå FHI

Helse- og omsorgsdepartementet har bede Folkehelseinstituttet om å vurdere om covid-19 framleis er ein allmennfarleg sjukdom. Det kan vere ei viktig brikke i gjenopning av Noreg, skriv VG. Då danske helsestyresmakter bestemte at covid-19 ikkje lenger var ein samfunnsfarleg sjukdom, opphøyrde pandemilova og restriksjonane.

NRK - 11 okt 21 kl. 15:58

AstraZeneca: Medisin halverer fare

AstraZeneca opplyser at covid-19-medisinen deira halverer faren for alvorleg sjukdom og død. Blandinga med kodenamnet AZS 7442 har tidlegare vist seg å ha ein positiv effekt ved å avverja koronasymptom. Men nyare forsøk med dosar på 600 mg har halvert faren for å utvikla alvorleg covid-19-sjukdom eller død.

NRK - 29 sep 21 kl. 17:29

Skadane i Göteborg verre enn frykta

Skadane på bygarden som blei råka av ein eksplosjon tysdag morgon i Göteborg er verre enn frykta, seier svensk politi. Det er oppdaga sprekker i bygget og ved inngangen har redningstenesta plassert støtter for å unngå kollaps. Politiet reknar samstundes med å kunna gå inn på eigedommen i løpet av dagen for å gjera ei teknisk undersøking, men det må gjerast etter at redningsmannskapet har vurdert om det er trygt å gå inn.

Klartale - 07 okt 21 kl. 15:30

Spiller inn første film i verdensrommet

Russland er et land med mye historie innen romfart. De var blant annet første land som sendte et menneske i bane rundt jorda. Nå har de sendt et filmteam til verdensrommet.

NRK - 04 nov 21 kl. 09:38

Dødstala stig i Nigeria

Fleire døde personar er funne i ruinane av høgblokka som raste saman i Nigerias største by Lagos måndag. Talet på døde er no 36 personar. 33 menn og tre kvinner er bekrefta omkomne.

NRK - 25 jul 21 kl. 17:41

Livlaus mann henta opp av vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Ringerike. Vedkommande blei funne ved ein kano. Det blir gjort livreddande tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter.

NRK - 06 aug 21 kl. 15:23

Sakna gut funne i god behald

Barnet som har vore sakna på sjøen i Verdal, skal no vere funne i live, ifølge NRK sin reporter på staden. Redningshelikopter frå Ørland og luftambulanse rykte ut, saman med dykkarar. Guten er på veg til sjukehus saman med pårørande..

NRK - 25 sep 21 kl. 20:37

Ingen funn av personar

Politiet har søkt med dykkarar i området der det blei funne ein motorsykkel i sjøen ved Dyrkorn i Fjord kommune i Møre og Romsdal. Dei har ikkje funne personar. I ei oppdatering på Twitter skriv politiet at dei har søkt langs stranda, i overflata og under vatn..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt