NRK > Nyheter

Saturday, 13 August, 07:34

NRK - 25 jun 22 kl. 05:20

Har fått ordre om å trekke seg ut

Ukrainske styrker i Sievjerodonetsk har fått ordre om å trekke seg ut av den krigsherjede byen i Donbas etter mange ukers harde kamper. Byen, som nå ligger i ruiner, er i den siste lommen i Luhansk-provinsen som regjeringsstyrkene fortsatt hadde kontroll over. Byen er nå stort sett under russisk kontroll. – Det er kommet til en situasjon der det ikke gir mening å holde på ødelagte posisjoner. Derfor har styrkene fått ordre om å flytte til nye stillinger og fortsette militære operasjoner derfra, sier guvernør Serhij Hajdaj.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sievjerodonetsk, Donbas, Luhansk, Serhij Hajdaj, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Har fått, ordreom å , trekke, segut
Klartale - 24 jun 22 kl. 12:40

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:56

Ordfører: Hele Sievjerodonetsk er falt til russerne

Russiske invasjonsstyrker okkuperer nå hele Sievjerodonetsk ved frontlinjen i Øst-Ukraina, opplyser ordføreren i byen. – Byen er nå under full russisk okkupasjon, sier Sievjerodonetsks ordfører Oleksandr Strjuk ifølge nyhetsbyrået Reuters. – De forsøker å opprette sin egen orden, og så vidt jeg vet har de utnevnt en slags kommandant, sier Strjuk til nasjonalt fjernsyn lørdag.

NRK - 04 jul 22 kl. 13:18

Putin gir ordre om fortsatt framrykking

Russlands president Vladimir Putin ga tirsdag forsvarsminister Sergej Sjojgu ordre om å fortsette offensiven etter at byen Lysytsjansk ble tatt i helgen. – Militære enheter, inkludert Øst-gruppen og Vest-gruppen, må fortsette sitt oppdrag i henhold til tidligere godkjente planer, sa Putin til Sjojgu mandag. Etter at Russland måtte trekke seg ut av områdene rundt Kyiv og Kharkiv, er de russiske styrkene konsentrert i Øst-Ukraina, der målet trolig er å ta kontroll over hele Donbas.

NRK - 24 jun 22 kl. 12:40

Russiske soldater hevder de har inntatt to nye småbyer

Russiske styrker og separatister hevder de har inntatt byene Hirske og Zolote sør for Lysytsjansk, som er den siste storbyen Ukraina kontrollerer i Luhansk. Ukrainske styrker har foreløpig ikke bekreftet at byene har falt. Det er uklart om ukrainske styrker rakk å trekke seg ut av byen.

NRK - 24 jun 22 kl. 08:13

Guvernør: Ukrainske styrker beordret til å trekke seg ut av Sievjerodonetsk

Ukrainske soldater er nødt til å trekke seg tilbake fra Sievjerodonetsk, sier guvernøren i Luhansk etter flere uker med harde kamper mot russiske styrker i øst. – De har fått en ordre om å gjøre det, sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Han er guvernør i Luhansk fylke der Sievjerodonetsk ligger øst i Ukraina.

NRK - 08 jun 22 kl. 09:30

– Ukrainas militære må kanskje trekke seg tilbake i Sievjerodonetsk

Ukrainske styrker må muligvis rekke seg tilbake til sterkere stillinger i byen Sievjerodonetsk, hvor det pågår voldsomme kamper. Det opplyser Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj. Det melder Reuters.

Klartale - 23 maj 22 kl. 13:15

Afghanske kvinner blir tvunget til å dekke til ansiktet

– Vi er i dyp sorg i dag. Det skrev Khpalwak Safi på Facebook. Han er sjefredaktør for en afghansk nyhetskanal.

NRK - 17 maj 22 kl. 01:34

Hyller soldatene fra Azovstal

Soldatene som var på det beleirede stålverket i Mariupol blir hyllet av det ukrainske forsvaret for de 82 dagene de holdt stand på Azovstal. – De fulgte ordre og holdt ut mot en overmektig fiende, noe som ga den ukrainske hæren tid til å omgruppere seg, trene opp flere soldater og motta store mengder våpen fra andre land, sier Denys Prokopenko som leder Azovregimentet i en videotale ifølge avisa Kyiv Independent. Generalstaben i Ukrainas væpnede styrker sier at soldatene på Azovstal har fullført sitt kampoppdrag, og at de hadde fått ordre om å redde liv.

NRK - 16 jul 22 kl. 13:33

Russisk minister beordrer opptrapping i Øst-Ukraina

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har gitt ordre om å øke angrepene i Øst-Ukraina etter at det har vært roligere i området en stund. Sjojgus ordre kom lørdag da han inspiserte noen av styrkene som har deltatt i invasjonen av Ukraina. – Etter å ha hørt tilstandsrapportene har sjefen for forsvarsdepartementet gitt de nødvendige instruksene for å øke hærgruppenes aktiviteter i alle retninger for å nekte regimet i Kyiv muligheten til å gjennomføre omfattende angrep mot sivile og infrastruktur i Donbas og andre regioner, heter det i en uttalelse fra departementet lørdag.

NRK - 26 feb 22 kl. 16:25

– Gir ordre om å angripe fra alle kanter

Det russiske forsvarsdepartementet har gitt soldatene i Ukraina ordre om å gjenoppta offensiven fra alle kanter. Offensiven skal ha blitt satt på vent i påvente av mulige forhandlinger mellom Ukraina og Russland, heter det i meldingen fra nyhetsbyrået Ria. Storbritannia sier den russiske offensiven har blitt forsinket som følge av logistikkutfordringer, drivstoffmangel og fordi russerne har fått større motstand enn de hadde ventet fra ukrainske styrker..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mann med stort sår i halsen

Politiet har fått melding om ein mann med eit stort sår i halsen i Trondheim, skriv politiet i Trøndelag på Twitter. Naudetatane er på veg. Mannen skal vera bevisst..

NRK - 45 minutter siden

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - 1 time siden

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - 1 time siden

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

NRK - 2 timer siden

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - 4 timer siden

Russlands økonomi falt 4 prosent

Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) falt 4 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge offisielle tall. Tallene fra landets statistiske sentralbyrå Rosstat omfatter det første fulle kvartalet etter at Russland gikk inn i Ukraina med soldater. (NTB).

NRK - 4 timer siden

Alvorlig skadet etter sykkelulykke

En syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Vettre i Asker fredag kveld. Personen ble funnet i Granbakken like før midnatt fredag kveld. Det er uklart hva som har skjedd.

NRK - 6 timer siden

Salman Rushdie ligger på respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag ligger på respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.

NRK - 7 timer siden

Mekling på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid. Det opplyste riksmekler Mats Ruland til NRK, kort tid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag. Dersom brudd blir det streik fra mandag morgen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com