NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 05:04

NRK - 08 apr 24 kl. 13:28

Har bedt om at Bhatti kan vitne via video

Påtalemyndigheten har bedt om at Arfan Bhatti kan vitne via video fra et fengsel i Pakistan, hvis han ikke blir utlevert i tide til å vitne i 25. juni-rettssaken. Det opplyser statsadvokat Sturla Henriksbø til NRK. Men om han i det hele tatt vil si noe, er ikke sikkert: – Bhatti har rett til å nekte å forklare seg siden han er siktet, og han har overfor politiet uttalt at han vil benytte seg av denne retten, slik at det vel er store muligheter for at det ikke kommer noen forklaring fra ham uansett, kommenterer Henriksbø. Arfan Bhatti og Zaniar Matapour er begge siktet i saken etter 25.
Les mer på NRK


Les mer om:
Arfan Bhatti, Pakistan, Sturla Henriksbø, NRK, Henriksbø, Bhatti, Zaniar Matapour, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Har bedtom at , Bhattikan , vitne, via, video
Klartale - 07 maj 24 kl. 06:00

Arfan Bhatti møter i retten tirsdag

Arfan Bhatti er siktet i en terrorsak. Norske myndigheter mener at han var med på å planlegge terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022.

NRK - 26 apr 24 kl. 11:54

Aktor håper fortsatt Bhatti kommer som vitne

Statsadvokat Sturla Henriksbø har fortsatt håp om at Arfan Bhatti skal komme fysisk for å vitne i rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour i Oslo tingrett. – Det er fortsatt et par uker til vi er ferdig med saken og når behandlingen av utleveringsbegjæringen har kommet så langt i Pakistan, så er det fortsatt et håp om at vi kan rekke det, sier Henriksbø til NRK. Rettssaken mot Matapour skal etter planen holde på til midten av mai.

NRK - 19 apr 24 kl. 09:47

Matapour blei stoppa i bilen bak SIAN-leiaren

22. april 2022 var det varsla at SIAN skulle halde markering samtidig som fredagsbønna i Stovner Moske. Dei skulle då mellom anna brenne ein koran.

NRK - 23 apr 24 kl. 15:41

Aktoratet tror ikke Bhatti kommer hjem denne uka - skyver på vitnemålet

Aktoratet tror ikke at terrorsiktede Arfan Bhatti kommer hjem til Norge denne uka. Derfor skyves vitnemålet hans, som egentlig var planlagt førstkommende fredag. – Siden det nå er tirsdag og kort tid til fredag er det lite sannsynlig at Bhatti vil være her i Norge da.

NRK - 30 nov 23 kl. 21:08

Arfan Bhatti begjærer seg løslatt mot kausjon

Arfan Bhatti, som er siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo i fjor sommer, har begjært seg løslatt fra fengsel i Pakistan mot kausjon. Bhatti begjærte seg løslatt under et rettsmøte torsdag. Advokat John Christian Elden bekrefter opplysningene.

Klartale - 03 maj 24 kl. 11:01

Arfan Bhatti er på vei til Norge

– Arfan Qadeer Bhatti er nå på et fly til Norge. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen fredag. Hun er justisminister.

NRK - 07 maj 24 kl. 09:26

Bhatti og Matapour håndhilste og ga hverandre kyss

Arfan Bhatti kommer inn i rettsalen ikledd en blå og svart joggedress, og en grønn caps. Han har kortklipt grått skjegg. Han og Matapour smiler stort til hverandre, og Bhatti går bort til han og tar han i hånda.

NRK - 18 mar 24 kl. 08:52

Dommer i Bhatti-saken: Dom vil falle om noen dager

Det vil falle dom i saken mot Arfan Bhatti i løpet av noen dager. Det varslet dommeren i saken under dagens rettsmøte. Den norske islamisten har sittet fengslet i Pakistan siden september 2022.

NRK - 30 nov 23 kl. 13:18

Ventar avgjerd i utleveringssak mot Bhatti 7. desember

Høyringa i den fyrste rettsinstansen i Islamabad vart i dag avslutta. Dommaren seier han i løpet av få dagar vil ta stilling til kausjonssøknaden til Arfan Bhatti, medan avgjerda i sjølve utleveringssaka er venta den 7. desember.

NRK - 27 dec 23 kl. 10:52

Bhatti-avgjørelse utsatt igjen

Avgjørelsen om Arfan Bhatti kan bli utlevert fra Pakistan til Norge er igjen utsatt. Nå sier retten at avgjørelsen skal komme 8. januar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Afghansk sykehus: Stabil tilstand skadde turister

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem en nordmann, etter skyteangrepet i Bamiyan i Afghanistan før helgen, opplyser et sykehus i Kabul, ifølge nyhetsbyrået AFP. Seks mennesker, tre av dem spanjoler og de tre andre afghanere, ble drept i angrepet fredag. I tillegg ble sju eller åtte personer såret.

NRK - 30 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 1 time siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 45 minutter siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com