Klartale > Nyheter

Monday, 29 November, 15:22

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya. Det er også en blodig konflikt i landet. Den er mellom presidenten og en region nord i landet.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Biden, Kenya, Det, Etiopia, Tigray, FN, Kenyatta, Abiy Ahmed, Reuters, USA, Afrika, Pandora Papers, BBC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Han blir første, lederfra , Afrikasom , besøker, Biden
NRK - 19 jul 21 kl. 20:54

Levealder redusert i Sør-Afrika

Den forventede levealderen i Sør-Afrika har stupt med flere år som et resultat av koronaviruspandemien, ifølge landets statistikkbyrå. Sør-Afrika har vært et av de hardest rammede landene av pandemien i Afrika og har registrert nesten 2,3 millioner smittetilfeller og 66.859 dødsfall.

NRK - 28 jul 21 kl. 10:42

USA sender vaksiner til Afrika

Amerikanske myndigheter vil sende om lag 10 millioner doser av vaksiner mot koronaviruset til Nigeria og Sør-Afrika. 4 millioner doser av Moderna-vaksinen vil gå til Nigeria. Sør-Afrika vil motta 5,66 millioner doser av Pfizer-vaksinen.

NRK - 02 sep 21 kl. 11:40

Janssen-doser blir i Afrika

Dosene med Janssen-vaksiner som ble produsert i Sør-Afrika var tiltenkt det europeiske markedet. Men til Reuters sier en talsperson for Den afrikanske union at dosene, som allerede er pakket og sendt, vil sendes tilbake til Sør-Afrika. Sør-Afrika har bestilt 31 millioner vaksinedoser fra Johnson & Johnson, men har foreløpig fått svært få av dosene som er bestilt..

NRK - 02 sep 21 kl. 20:17

Afrika når ikke vaksinemål

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) kommer de fleste land i Afrika ikke til å nå målet om å vaksinere sine ti prosent mest sårbare innen slutten av september, skriver NTB. – Hamstring av vaksiner har holdt Afrika tilbake, og vi trenger desperat flere vaksiner, sier Matshidiso Moeti, WHOs regiondirektør for Afrika. Hvis ikke vaksineringstakten trapper opp ligger 42 av Afrikas 54 land an til å ikke nå målet..

NRK - 16 sep 21 kl. 17:35

Afrika inne i 4. smittebølge

Bare 3,6 prosent av Afrikas befolkning er fullvaksinert, mens deler av kontinentet allerede er rammet av en fjerde smittebølge. Nordafrikanske land som Algerie, Egypt og Tunisia er spesielt hardt rammet, i tillegg til land som Benin i vest og Kenya og Somalia i Øst-Afrika. – Vi er ikke ferdig med dette ennå, sier John Nkengasong i Den afrikanske unions helseorganisasjon CDC torsdag, Han understreker at behovet for koronavaksiner fortsatt er skrikende på kontinentet.

Klartale - 15 okt 21 kl. 06:00

Vil lage en egen vaksine for afrikanske land

Afrika er det minst vaksinerte verdensdelen. Mens rike land starter med en tredje dose, hadde 15 av 54 afrikanske land fått vaksinert 10 prosent av folket.Afrigen Biologics and Vaccines leder et prosjekt for å utvikle en afrikansk vaksine.

NRK - 21 jul 21 kl. 13:29

Vil produsere vaksinar i Sør-Afrika

Vaksineprodusentane Biontech og Pfizer kunngjorde onsdag at dei har funne ein samarbeidspartnar for å produsere koronavaksinen lokalt i Sør-Afrika, frå og med 2022. Vaksinane vil deretter bli distribuert til fleire land i Afrika, ifølge Reuters. Dette er den første avtalen om produksjon og distribusjon på det afrikanske kontinentet, ifølge nyheitsbyrået..

NRK - 29 okt 21 kl. 01:45

Sprøytemangel truer vaksineringen

Den kronglete koronavaksineringen i Afrika kan bli ytterligere forsinket av en mangel på sprøyter akkurat idet vaksinedosene vil strømme inn på kontinentet. Unicef mener det vil være mangel på opp til 2,2 milliarder engangssprøyter som brukes til vaksineringen, ifølge WHO. Mangelen vil vedvare minst ut første kvartal neste år, tror WHO.

NRK - 21 jun 21 kl. 18:46

Vil ha vaksinesenter i Sør-Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) vil starte et senter i Sør-Afrika som skal bidra til at landet selv kan produsere koronavaksiner. – I dag har jeg gleden av å kunngjøre at WHO har startet diskusjoner med en sammenslutning av selskaper og institusjoner for å åpne et senter for teknologioverføring i Sør-Afrika, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på en pressekonferanse mandag..

NRK - 02 jul 21 kl. 21:48

Ny smitterekord i Sør-Afrika

Det ble registrert 24.000 nye smittetilfeller i Sør-Afrika i dag, melder Reuters. Det er det høyeste tallet siden starten av pandemien.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 09 nov 21 kl. 14:35

Klima kan ødelegge økonomien til fattige land

Verdens fattigste land kan få trøbbel om de ikke får den støtten de trenger..

Klartale - 09 nov 21 kl. 12:40

Tidligere dømt for drapsforsøk

Tirsdag ble en mann skutt av politiet på Bislett i Oslo. Mannen skal tidligere være dømt for drapsforsøk..

Klartale - 09 nov 21 kl. 11:22

Død etter å ha blitt skutt av politiet

Mannen som ble skutt av politiet tirsdag, er død. Det melder NRK..

Klartale - 09 nov 21 kl. 10:51

Vi vil merke en forskjell

Regjeringen skal bruke 322,5 milliarder kroner på å gjennomføre politikken sin i Norge neste år. Det er like mye som den forrige regjeringen. Men vil vi merke store forskjeller i bruken..

Klartale - 09 nov 21 kl. 10:45

Krever at politiet får ha våpen

Politidirektoratet krever at all politiet får være våpen. Men dette er kun midlertidig..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:20

Mann skutt av politiet på Bislett

En mann skal ha løpt etter en kvinne med kniv i hånden. Politiet skal ha skutt mannen flere ganger..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:06

Vurderer nye råd for testing og karantene ved korona

Stadig flere blir smittet med korona-viruset i Norge. Helsemyndighetene vurderer å endre rådene for sporing av smitte og karantene..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:06

De rikeste kjøper hver femte elbil

Elbiler blir stadig mer populære i Norge. Hver femte elbil som kjøpes, blir solgt til de 10 prosent rikeste i landet..

Klartale - 09 nov 21 kl. 08:44

Flere studenter sliter med søvnen

Flere studenter og unge voksne sier at de har problemer med å få sove. Dobbelt så mange unge bruker sovemedisin som i 2010..

Klartale - 09 nov 21 kl. 08:42

Skuespiller Vegar Hoel er død

Skuespiller Vegar Hoel døde mandag på Stavanger universitets-sykehus. Han hadde vært syk lenge. Han ble 47 år gammel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt