NRK > Nyheter

Thursday, 23 September, 03:47

NRK - 27 jul 21 kl. 07:22

Haitis sikkerhetssjef arrestert

Haitis sikkerhetssjef er arrestert i kjølvannet av drapet på president Jovenel Moïse 7. juli, opplyser politiet. Sikkerhetssjef Jean Laguel Civil er mistenkt for å ha vært delaktig i plottet som fikk presidenten drept i sin bolig av agenter som klarte å ta seg forbi vaktene uten å løsne et skudd. Det skriver NTB. Civil er satt i enecelle i et fengsel i Delmas nær hovedstaden Port-au-Prince..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jovenel Moïse, Jean Laguel Civil, NTB, Delmas, Port, prince

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Haitis, sikkerhetssjef, arrestert
NRK - 16 jun 21 kl. 09:21

Haiti preges av gjengvold

En økning i gjengvold har drevet rundt 8500 kvinner og barn på flukt i Haitis hovedstad Port-au-Prince bare de siste to ukene, ifølge en Unicef-rapport. I løpet av de siste ni månedene har nær 14.000 mennesker blitt drevet på flukt.

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 12:05

Haitis president drept i et angrep natt til onsdag

Haitis president Jovenel Moïse er drept i et angrep mot boligen hans, opplyser minister Claude Joseph til lokale medier..

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 12:05

Haitis president drept i angrep

Haitis president Jovenel Moïse ble natt til onsdag drept i et angrep mot boligen hans, opplyser fungerende statsminister….

Klartale - 07 jul 21 kl. 12:41

Haitis president drept

En gruppe mennesker angrep boligen til Haitis president natt til onsdag. Presidenten ble drept og kona ble hardt skadd..

NRK - 07 jul 21 kl. 21:00

– Leiesoldater sto bak drapet

Haitis USA-ambassadør sier at profesjonelle leiesoldater sto bak drapet på Haitis president. Ambassadøren Bocchit Edmond sier gjeringsmennene utga seg for å være amerikansk narkopoliti. Videre sier han at det var et godt organisert angrep av profesjonelle folk, og at de skyldige allerede kan ha forlatt Haiti..

Klartale - 08 jul 21 kl. 09:52

To pågrepet og fire skutt etter drapet på Haitis president

To mistenkte gjerningspersoner er pågrepet. Fire andre er skutt og drept av politiet etter attentatet mot Haitis president..

Aftenposten - 09 jul 21 kl. 06:41

Politiet: Minst 28 utlendinger bak attentatet mot Haitis president

Det var minst 28 gjerningspersoner – to amerikanere og resten colombianere – som sto bak attentatet mot Haitis president….

Aftenposten - 11 jul 21 kl. 07:21

Enken til Haitis president uttaler seg

Enken til Haitis president, Martine Moïse, som ble kritisk såret i attentatet mot mannen, har for første gang latt høre….

NRK - 21 jul 21 kl. 05:31

Haitis nye statsminister tatt i ed

Haitis nye statsminister Ariel Henry ble tatt i ed tirsdag etter at landets president ble drept for to uker siden. Henry er innsatt som leder for en ny regjering i et forsøk på å stabilisere et land i kaos etter attentatet på president Jovenel Moïse 7. juli..

VG - 21 jul 21 kl. 05:48

Haitis nye statsminister tatt i ed

Haitis nye statsminister Ariel Henry ble tatt i ed tirsdag etter at landets president ble drept for to uker siden..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ubåtverft sender faktura

Frankrikes Naval Group sier verftet kommer til å sende en detaljert kostnadsoversikt til Australia i løpet av de neste ukene. Fakturaen kommer til å inneholde kostnadene det franske verftet forventer at myndighetene i Canberra betaler for å skrote ubåtavtalen..

NRK - 1 time siden

Passasjersvikt kan gi rutekutt

Bruken av Ruters kollektivtilbud i Oslo og Akerhus falt kraftig under pandemien, og passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt. Nedgangen i kollektivbruken har vedvart, selv om biltrafikken ser ut til å være tilbake som normalt, målt ut fra passeringstall i bomringene og Vegvesenets trafikktellinger, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 2 timer siden

Argentina har tilbakebetalt gjeld

Argentina betalte onsdag nærmere 1,9 milliarder dollar av sitt 44 milliarder dollar store lån til Det internasjonale pengefondet (IMF). Det gjeldstyngede søramerikanske landet fikk 44 milliarder av et i alt 56 milliarder dollar stort lån fra IMF..

NRK - 3 timer siden

799 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 799 koronasmittede i Norge. Det er 170 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 737 koronasmittede per dag.

NRK - 4 timer siden

Mann pågrepet med kniv

En mann ble onsdag kveld pågrepet etter å ha vist frem en kniv i en butikk på Carl Bernes plass i Oslo. Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Ingen personer er skadd, melder politiet i Oslo..

NRK - 4 timer siden

Oppgang på børsen i USA

Børsen i i New York endte opp onsdag etter at den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande forsikret markedet om at gjelda ikke blir misligholdt. Dow Jones-indeksen var onsdag opp 1 prosent, i likhet med den bredere S&P-indeksen og teknologitunge Nasdaq..

NRK - 5 timer siden

Elleve menn dømt i Marokko

Elleve menn er dømt til 20 år i fengsel hver for sin rolle i bortføringen og gruppevoldtekten av en tenåring i Marokko. Khadija Okkarou, som da var 17, gikk offentlig ut og fortalte om voldtekten i 2018. Hun sa hun ble bortført og holdt fanget i to måneder av en gjeng som voldtok og torturerte henne..

NRK - 5 timer siden

Ny ordfører i Bergen

Rune Bakervik (Ap) ble insatt som ny ordfører i Bergen under bystyremøte i Bergen onsdag kveld. Han ble valgt for resten av valgperioden 2019-2023. – Jeg skal gjøre mitt beste, og jobbe for Bergen hver dag, sa han fra talerstolen.

NRK - 5 timer siden

VG: Snart lettere å reise ut av EU

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til VG at han tror det snart vil være enklere å reise mellom land for fullvaksinerte. Etterhvert som flere lands koronasertifikater blir kompatible med den europeiske løsningen, vil det gjøre langturene enklere. Tirsdag ble koronapassene for Albania, Færøyene, Marokko og Panama koblet opp til EUs løsning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt