NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 09:44

NRK - 27 jul 21 kl. 07:22

Haitis sikkerhetssjef arrestert

Haitis sikkerhetssjef er arrestert i kjølvannet av drapet på president Jovenel Moïse 7. juli, opplyser politiet. Sikkerhetssjef Jean Laguel Civil er mistenkt for å ha vært delaktig i plottet som fikk presidenten drept i sin bolig av agenter som klarte å ta seg forbi vaktene uten å løsne et skudd. Det skriver NTB. Civil er satt i enecelle i et fengsel i Delmas nær hovedstaden Port-au-Prince..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jovenel Moïse, Jean Laguel Civil, NTB, Delmas, Port, prince

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Haitis, sikkerhetssjef, arrestert
NRK - 26 mar 23 kl. 23:47

Tar på seg noe av skylden for attentatet på Haitis president

Colombias president Gustavo Petro sier landet hans har noe av skylden for attentatet på Haitis president Jovenel Moïse i juli 2021. – Jeg vil dra til Haiti. Det er et problem der Colombia har medansvar, for det første fordi det var Haiti som i sin tid hjalp oss med å bli et land, og for det andre fordi det var colombianske leiesoldater som drepte Haitis president, og utløste en krise som ble verre enn den de allerede sto i, sa Petro til pressen under et toppmøte i Den dominikanske republikk.

NRK - 30 jul 23 kl. 08:21

Kenya er villig til å lede internasjonal Haiti-styrke

Kenya er positiv til å lede en internasjonal styrke i Haiti. Den skal bidra til å stabilisere det voldsrammede landet. Kenya har tilbudt seg å sende 1000 politifolk til øystaten i Det karibiske hav, opplyser Kenyas utenriksdepartement.

NRK - 11 okt 23 kl. 05:01

Eks-senator erkjenner straffskyld etter drapet på Haitis president

Den tidligere haitiske senatoren Joseph Joel John har erkjent seg skyldig på tre punker i en amerikansk rettssak om drapet på Haitis president i 2021. Haitis president Jovenel Moïse ble skutt og drept i hjemmet sitt av bevæpnede menn 7. juni 2021.

NRK - 20 feb 24 kl. 01:59

Flere tiltalt etter presidentdrapet i Haiti

En dommer som gransker drapet på Haitis president Jovenel Moïse, har tatt ut tiltale mot Moïses enke, eksstatsminister Claude Joseph og en tidligere politisjef. Moïse ble drept i juli 2021. Dommeren som etterforsker saken skriver i tiltalene at Moïses enke Martine Moïse og tidligere statsminister Claude Joseph anklages for medvirkning og sammensvergelse.

NRK - 12 mar 24 kl. 04:38

Reuters: Haitis statsminister trekker seg

Statsministeren i Haiti Ariel Henry trekker seg, melder Reuters. Henry er ikke valgt som statsminister, men har sittet som Haitis statsminister etter at Haitis president Jovenel Moïse ble drept i 2021..

NRK - 30 nov 22 kl. 11:50

Sikkerhetssjef i Hongkong: ligner på fargerevolusjon

Hongkongs sikkerhetssjef advarer innbyggerne mot å ta deli i solidaritetsmarkeringer med demonstranter i andre kinesiske byer, ifølge AFP. Sikkerhetssjef Chris Tang skal ha sagt at han ser tegn til en fargerevolusjon og at dette kan være en overtredelse av sikkerhetsloven. Loven kan gi opp til livstid i fengsel..

NRK - 16 jun 21 kl. 09:21

Haiti preges av gjengvold

En økning i gjengvold har drevet rundt 8500 kvinner og barn på flukt i Haitis hovedstad Port-au-Prince bare de siste to ukene, ifølge en Unicef-rapport. I løpet av de siste ni månedene har nær 14.000 mennesker blitt drevet på flukt.

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 12:05

Haitis president drept i et angrep natt til onsdag

Haitis president Jovenel Moïse er drept i et angrep mot boligen hans, opplyser minister Claude Joseph til lokale medier..

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 12:05

Haitis president drept i angrep

Haitis president Jovenel Moïse ble natt til onsdag drept i et angrep mot boligen hans, opplyser fungerende statsminister….

Klartale - 07 jul 21 kl. 12:41

Haitis president drept

En gruppe mennesker angrep boligen til Haitis president natt til onsdag. Presidenten ble drept og kona ble hardt skadd..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Havarikommisjonen: Viking Sky burde ikke seilt

Havarikommisjonen har kommet med sin rapport om grunnstøtingen til cruiseskipet Viking Sky i Hustadvika i 2019. De påpeker en rekke feil. I rapporten skriver de blant annet at skipet manglet redundans på grunn av at én av fire dieselgeneratorer var ute av drift, og derfor utsatte mannskap og passasjerer for økt risiko.

NRK - 45 minutter siden

Økning for kollektivtransport – mest for jernbane

Det var en økning på 7,6 prosent i tallet på passasjerer med kollektivtransport fra fjerde kvartal 2022 til samme periode i fjor. Mest økte jernbane. Ifølge Statistisk sentralbyrå reiste nærmere 189 millioner passasjerer kollektivt i fjerde kvartal 2023.

NRK - 30 minutter siden

Bank setter ned utlånsrenten

Før Norges Banks rentebeslutning på torsdag setter Landkreditt Bank ned utlånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, opplyser banken. Det er ikke ventet at sentralbanken skal kutte i styringsrenten..

NRK - 45 minutter siden

Stadig vanskeligere boligmarked for single førstegangskjøpere

For åttende året på rad er Oslo kommunen det er vanskeligst å komme seg inn på boligmarkedet i, viser Førstehjemindeksen til Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). I 2023 hadde single førstegangskjøpere i Norge i gjennomsnitt råd til 14,2 prosent av boligene – i Oslo kun 3,1 prosent, viser tallene..

NRK - 1 time siden

E18 åpnet igjen etter elbilbrann

Nødetatene har rykket ut til brann i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning var en periode sperret. Veien er nå åpnet igjen, men politiet dirigerer trafikken forbi.

NRK - 1 time siden

E18 sperret – brann i elbil

Det brenner i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning er sperret, skriver Sør-Øst politidistrikt på X. To personer var inne i bilen, men ingen skal ha inhalert røyk.

NRK - 1 time siden

YouTube krever merking av KI-innhold

De som publiserer på YouTube fremover, må huke av om innholdet er manipulert eller endret for å tydeliggjøre hva som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens. – Seerne får stadig mer behov for åpenhet om hvorvidt det de ser på, er manipulert eller syntetisk, skriver selskapet på sin blogg. Den nye merkingen vil gjelde videoer hvor det kan være tvil om det man ser virkelig er ekte, for eksempel såkalt deepfake, hvor en kjent person sier noe vedkommende aldri har sagt.

NRK - 2 timer siden

Blinken: Akutt matusikkerhet i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at Gazas befolkning lider under alvorlige nivåer av det han kaller akutt matusikkerhet. Blinken skal denne uken reise til Saudi-Arabia og Egypt for å diskutere våpenhvile og nødhjelp for Gazastripen. Ifølge FN opplever halvparten av befolkningen i Gaza nå matusikkerhet, og om ikke nødhjelp slipper inn vil det om kort tid resultere i hungersnød..

NRK - 2 timer siden

Funnet miljøgifter – stenger populær øy i Oslofjorden

Deler av den populære badeøya Gressholmen blir stengt for publikum fordi det kan være helseskadelig å oppholde seg der. Årsaken er forurensning fra en gammel skytebane på øya i Indre Oslofjord, skriver Aftenposten. Oslo kommune ber folk unngå å spise bær, sopp, fisk, skjell og skalldyr fra Gressholmen og Rambergøya.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brannar

Både i Aureosen i Hustadvika og i Breivika i Ålesund har brannvesenet kontroll på to brannar i bustadhus. I Aureosen ryk det litt frå taket framleis, men ettersløkking har starta. Også i Breivika er brannen slått ned.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com