NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:40

NRK - 10 sep 21 kl. 04:21

Hackere brøt seg inn i FN

Ukjente hackere klarte i april å bryte seg inn i deler av FNs datasystemer opplyser talsperson Stephane Dujarric i FN i New York. Han sier angrepet ble oppdaget og slått tilbake, men gir ingen detaljer om hvilken informasjon hackerne fikk tilgang til eller om noe ble stjålet. Hackernes metode for å bryte seg inn i FNs nettverk framstår som lite sofistikert, melder Bloomberg. De har mest sannsynlig kommet seg inn ved å bruke stjålne brukernavn og passord fra en FN-ansatt kjøpt på det mørke nettet..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Stephane Dujarric, FN, New York, Bloomberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hackere, brøt, seg, inni FN
Klartale - I førrgår: 15:02

Espen Andersen Bråthen er siktet for drapene på Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. En 37 år gammel mann drepte fem personer. Mannen heter Espen Andersen Bråthen.

Klartale - Igår: 09:00

Kongsberg-siktede skal sjekkes psykisk

I går fikk politiet meldinger om en mann som skjøt på folk med pil og bue. Senere kom det fram at mannen var Espen Andersen Bråthen.Fem personer ble drept.

NRK - 27 aug 21 kl. 17:46

Klimabrøl foran Stortinget

Hundrevis av mennesker var samlet foran Stortinget fredag for å brøle for klimaet. Klimabrølet ble arrangert for første gang i 2019, og nytt av året er en brølemaskin. Den skal sørge for at en kan brøle over fire år.

NRK - 28 sep 21 kl. 20:22

Bråthen har levert stevning

Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

E24 - 07 jun 21 kl. 22:25

USA har tatt tilbake 19 mill. stjålet av hackere

Amerikanske myndigheter sier de har tatt tilbake 2,3 millioner dollar, tilsvarende 19 millioner kroner som ble betalt som løsepenger til hackere etter et dataangrepet mot rørledninger i mai..

NRK - 29 jun 21 kl. 06:49

Hackere hadde bakdør til bank

Hackere har i sju måneder hatt en åpen bakdør til IT-systemene til den danske nasjonalbanken. Nasjonalbanken utelukker ikke at døren kan ha blitt misbrukt. Sikkerhetshullet oppsto i forbindelse med SolarWinds-angrepet som ble oppdaget i 2020..

NRK - 15 jul 21 kl. 17:28

Lover million-dusør for hackere

Den amerikanske regjeringen utlovet torsdag en dusør på 10 millioner dollar for informasjon om utenlandske hackere, etter flere krav om løsepenger. Den siste tiden har det vært en kraftig økning i hackerangrep med krav om løsepenger. Ifølge USA stammer flere av disse angrepene fra Russland, som selv benekter ansvar..

E24 - 15 jul 21 kl. 17:41

USA utlover million-dusør for å stoppe hackere

Den amerikanske regjeringen utlovet torsdag en dusør på 10 millioner dollar for informasjon om utenlandske hackere, etter flere krav om løsepenger..

NRK - 19 jul 21 kl. 20:02

Biden: – Kina beskytter hackere

President Joe Biden anklager Kina for å «beskytte» og tilrettelegge for hackere etter at USA og flere allierte ga Kina skylden for dataangrepet mot Microsoft. – Den kinesiske regjeringen, ikke ulikt den russiske regjeringen, gjør ikke dette selv, men de beskytter dem som gjør det, og kanskje også tilrettelegger for dem sånn at de er i stand til å gjøre det, sier Biden til pressen i Det hvite hus mandag..

NRK - 02 aug 21 kl. 17:42

Hackere skaper vaksineproblemer

Hackere har slått ut nettsiden som benyttes for å bestille time for koronavaksine og få vaksinepass i Lazio-regionen i Italia, der hovedstaden Roma ligger. Hackerne har låst og kryptert den offisielle nettsiden, som derfor ikke kan benyttes. Guvernøren i Lazio-regionen, Nicola Zingaretti, kaller i et intervju med nyhetsbyrået Ansa hackingen et terrorangrep..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 30 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 30 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 30 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 2 timer siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt