NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 21:41

NRK - 12 aug 21 kl. 10:25

HRW: – Begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch. Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert angrepene som kom fra Gaza under den elleve dager lange krigen i mai, som kostet tolv sivile og en soldat livet i Israel. HRW ber videre om at Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som fra før gransker anklager om israelske krigsforbrytelser, både gransker «de ulovlige palestinske rakettangrepene mot Israel, og de ulovlige israelske angrepene mot Gaza». De har tidligere anklaget Israel for krigsforbrytelser under krigen, der 256 palestinere, blant dem 66 barn, ble drept, skriver NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gazastripen, Human Rights Watch, Gaza, Israel, HRW, Den, ICC, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: HRW, Begikk, krigsforbrytelser
NRK - 27 jul 21 kl. 17:10

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de israelske angrepene, hvor 62 sivile palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre israelske angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

VG - 12 aug 21 kl. 10:37

HRW: Militante grupper i Gaza begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch..

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 10:43

Flere tusen raketter ble skutt fra Gaza mot Israel. En krigsforbrytelse, mener HRW.

Det er ikke lov å angripe sivile mål i krig. De militante gruppene på Gazastripen begikk derfor krigsforbrytelser da de….

NRK - 10 aug 21 kl. 14:01

FN frykter krigsforbrytelser

FNs høykommissær for menneskerettigheter frykter at det begås krigsforbrytelser i Afghanistan og ber partene vende tilbake til forhandlingsbordet. – Taliban må innstille sine militære operasjoner i byene, krever Michelle Bachelet i en kunngjøring. FNs høykommissær for menneskerettigheter har mottatt rapporter som tyder på at krigsforbrytelser blir begått, ikke bare fra Taliban, men også fra regjeringsvennlige militser.

NRK - 22 jun 21 kl. 11:17

HRW ber FN gripe inn i Nicaragua

Human Rights Watch ber FN komme på banen i Nicaragua, der president Daniel Ortegas regime trapper opp forfølgelsen av rivaler og kritikere i forkant av valget. HRW har dokumentert hvordan flere opposisjonelle er blitt fengslet den siste tiden..

VG - 07 jul 21 kl. 14:35

Hellerud-siktede i avhør: Begikk drapshandling i frustrasjon

Mannen som er siktet for å ha drept 25 år gamle Marianne Hansen har forklart at han begikk handlingen i frustrasjon over at hun ikke ville være sammen med ham lenger..

NRK - 27 maj 21 kl. 17:42

FN: Kan ha begått krigsforbrytelser

FN undersøker om Israel kan ha begått krigsforbrytelser under fly- og artilleriangrepene mot Gaza, og etterlyser nå beviser for at angrepene hadde militære formål. Det melder NTB..

NRK - 08 jun 21 kl. 16:14

Mladic dømt for krigsforbrytelser

Den tidligere bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic ble i dag dømt for krigsforbrytelser i Det internasjonale krigsforbrytertribunalet. Mladic ble dømt til livstid i fengsel i den første rettssaken mot ham i 2017, men anket dommen. Den ble tirsdag avvist av Det internasjonale krigsforbrytertribunalet..

NRK - 04 okt 21 kl. 14:17

Krigsforbrytelser begått i Libya

Både krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten er blitt begått i krigsherjede Libya siden 2016, konkluderer en fersk FN-rapport. Undersøkelsene har identifisert en rekke konkrete individer og grupper, både libyske og utenlandske, som er spesielt ansvarlige for slike brudd. Denne listen vil imidlertid være konfidensiell inntil den er delt med de aktuelle ansvarlige beslutningsaktørene, skriver NTB..

NRK - 08 okt 21 kl. 07:42

FN avvikler Jemen-gruppe

FNs menneskerettsråd avvikler en ekspertgruppe som observerer og etterforsker krigsforbrytelser i Jemen, skriver NTB. Det skjer etter at et forslag om å fornye gruppas mandat med to år ble stemt ned. Det er første gang UNHRC har avvist et utkast til uttalelse siden dannelsen i 2006, sier en talsmann til AFP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt