VG > Debatt

Saturday, 25 September, 10:59

VG - 30 jul 21 kl. 09:51

Høyteknologisk gruveprosjekt med miljøfokus

Gjennom flere artikler i VG i sommer har vi kunnet lese om demonstranter fra blant annet Natur og Ungdom som ønsker å hindre oppstart av den planlagte gruvedriften i Repparfjorden. Har demonstrantene egentlig skjønt hva de protesterer mot?.
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
VG, Natur, Ungdom, Repparfjorden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyteknologisk, gruveprosjektmed , miljøfokus
NRK - 18 aug 21 kl. 09:10

Miljøsaker dominerer Arendalsuka

Årets Arendalsuke er svært dominert av klima og miljøsaker. Nesten 70 prosent av arrangementene har en eller annen for for miljøprofil. Nesten av 800 av de nærmere 1200 arrangementene har miljøfokus.

NRK - 16 apr 21 kl. 14:46

Mot ny regjering på Grønland

På Grønland vil venstrepartiet Inuit Ataqatigiit (IA) danne en ny koalisjonsregjering med partiet Naleraq, ifølge avisa Sermitsiaq. IA vant valget, og de to partiene vil stanse et omstridt gruveprosjekt som vil gi inntekter og miljøødeleggelser..

E24 - 09 jun 21 kl. 18:45

Norsk gruveprosjekt jakter to milliarder - venter interesse fra Japan

Etter 15 år øyner Nordic Mining endelig oppstart på Engebø-prosjektet. Avtaler med underleverandører er signert, og nå starter jakten på finansiering..

NRK - 24 apr 21 kl. 05:59

Brasil kutter i miljøbudsjettet

Allerede dagen etter at Brasil på president Joe Bidens miljøtoppmøte lovte sterk miljøinnsats, kutter regjeringen i miljøbudsjettet. Brasils president Jair Bolsonaro fikk ros av Biden for løftet han kom med i sin tale om å fordoble miljøbudsjettet..

NRK - 13 sep 21 kl. 03:46

200 miljøaktivister drept i fjor

Minst 227 miljøvernaktivister ble drept verden rundt i fjor, ifølge en rapport fra organisasjonen Global Witness. Men organisasjonen antar at det reelle antallet miljøvernere som er blitt drept, er betydelig høyere. Flest ble drept i Colombia og i Mexico.

VG - 18 maj 21 kl. 23:14

TIX: - Vil ha fokus på mental helse

ROTTERDAM/OSLO (VG) Det ble ingen pandemi-dagen derpå; Norge og TIX ble 18.mai klar for Eurovision-finale lørdag. Og nå vil TIX ha fokus på mental helse..

NRK - 15 aug 21 kl. 13:45

Søreide er bekymret

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at hun er bekymret for situasjonen i Afghanistan og at Norge har fokus på sikkerheten til ambassadeansatte. – Situasjonen i Afghanistan er svært krevende og uoversiktlig. Vi har nå fullt fokus på sikkerheten til våre ansatte, våre lokalt ansatte afghanere og deres familier.

NRK - 14 maj 21 kl. 11:00

Tiltalt for seksuell utnyttelse

En miljøterapeut er tiltalt for stillingsmisbruk ved å skaffe seg seksuell omgang med en pasient. Det skal deriblant ha skjedd på Ullevål sykehus i Oslo, melder NTB. Kvinnen er tiltalt både etter straffeloven og helsepersonelloven.

NRK - 26 maj 21 kl. 11:33

Miljøgifter i spekkhoggarkalv

Spekkhoggarkalven som stranda langs kysten av Nord-Noreg, hadde like høge nivå av miljøgifter i kroppen som vaksne spekkhoggarar. Forskarar undersøkte den ti dagar gamle kalven som stranda på eit skjær, og seinare døydde. – Han hadde berre mjølk i magen, så alle miljøgiftene i babyen må ha kome frå mora, seier forskar Clare Andvik ved Universitetet i Oslo i ei pressemelding..

NRK - 05 jun 21 kl. 07:22

Maja Lunde får miljøpris

Forfatter Maja Lunde er tildelt Rachel Carson-prisen. Miljøprisen deles ut i Stavanger hvert andre år og går til en kvinne som har gjort en betydelig innsats for miljøet. Det er første gang en forfatter får prisen.

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Er det en fugl? Er det en kleshenger?

Klitoris var aldri liten som en ert, slik jeg lærte på ungdomsskolen. Den var mye større, men jeg måtte bli over 45 før jeg så en illustrasjon av den for første gang..

VG - 12 timer siden

Et lite folkelig kriseparti

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Kanskje er det en virkelig dyp krise som må til for at partiet forstår alvoret?.

VG - Igår: 09:58

«25 under 25»: – Hva med Norges største minoritet?

Funksjonshemmede blir stadig glemt i samfunnsdebatten og får ikke delta i demokratiet på lik linje med resten av befolkningen. Vi vet at det er få politikere med nedsatt funksjonsevne, også i folkevalgte organer. Det er det flere grunner til..

VG - Igår: 10:03

«25 under 25»: Gutta, vi må prate

«Jeg er sliten.» Ikke fysisk, men mentalt. «Du er ikke bra nok.

VG - Igår: 14:21

Hva kan man forvente av velferdsstaten Norge?

I vår ble jeg mor for andre gang. Kun to år skiller våre to små, storesøster Iben og lillebror Bjørn. De er like på mange måter, begge har arvet bedageligheten til far og temperamentet til mor.

VG - I førrgår: 22:47

Norge først med Jonas

Fem år etter «America First»-doktrinen, kommer de rødgrønne etter. Blir internasjonalisten Jonas Gahr Støre sjef for en Norge først-regjering?.

VG - I førrgår: 21:14

Vaksiner: De rike har sviktet de fattige

Mens vi i Norge må kaste og avbestille vaksiner, er bare 2 prosent av verdens fattigste coronavaksinert. Nå donerer USA en halv milliard nye doser. Men de kommer ikke før neste år..

VG - 21 sep 21 kl. 20:57

Innvandrere sinker vaksinemål

Bent Høie vil helst ha 90 prosent fullvaksinerte før han gjenåpner landet. Men det er ikke mulig. For mange innvandrere har ikke latt seg vaksinere..

VG - 21 sep 21 kl. 18:14

Talibans terror-strategi

At Taliban taler med flere tunger og fortsetter å styre gjennom frykt og trusler, er dessverre ingen overraskelse. Den gledelige overraskelsen er at afghanerne ikke uten videre lar seg true til lydighet..

VG - 21 sep 21 kl. 13:30

«25 under 25»: Mangfoldsdebatten gjelder også for minoritetsmiljøer

Vi må bli like flinke til å jobbe med å skape toleranse, aksept og respekt i minoritetsmiljøene som vi gjør i det norske samfunnet for øvrig..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt