NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:10

NRK - 24 maj 23 kl. 10:12

Høyre vil ha tettere EU-samarbeid om forsvar

Forsvarsminister og EU-motstander Bjørn Arild Gram (Sp) ble utfordret av Høyre om et tettere forsvarssamarbeid med EU i Stortingets spørretime onsdag. – Vil statsråden ta initiativ til en rammeavtale med EU? ville Høyres Ine Eriksen Søreide vite. Hun la til at Høyre fullt og helt slutter opp om en slik tilnærming. Hun viste til at et flertall i den regjeringsoppnevnte forsvarskommisjonen foreslår at regjeringen går i dialog med EU om mulighetene for en rammeavtale for norsk tilknytning til EUs felles utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Bjørn Arild Gram, Høyre, Stortingets, Høyres Ine Eriksen Søreide, EUs, Gram, Nato, Norges, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyre, vilha , tettere, EU-samarbeidom , forsvar
Klartale - 21 sep 23 kl. 12:46

Slik vil de styre Norge

Kommune- og fylkestingsvalget er over. Flere kommuner er fortsatt ikke enige om hvem som skal bestemme. Enkelte forhandler med hverandre, mens andre er blitt enige.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 15 aug 23 kl. 09:14

Putin ønsker tettere samarbeid med Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin ønsker tettere samarbeid med Nord-Korea, heter det i en gratulasjonsmelding til landets leder Kim Jong-un. – Jeg er sikker på at vi vil fortsette å bygge vårt bilaterale samarbeid på alle områder til nytte for våre to folk, for å styrke stabiliteten og sikkerheten på den koreanske halvøya og i hele Nordøst-Asia, sier Putin. Utsagnet kom i en gratulasjonsmelding publisert av Kreml i forbindelse med årsdagen for Koreas selvstendighet fra Japan i 1945.

NRK - 03 maj 23 kl. 15:26

Røde Kors reagerer på at forsvarskommisjonen vil ha tettere samhandling mellom sivile og militære

Forsvarskommisjonen vil ha tettere samhandling mellom militære og sivile aktører. – Risikabelt, sier Røde Kors. – Det er positivt at kommisjonen ser og anerkjenner at bruk av sivile i militær innsats medfører folkerettslige konsekvenser, og at beredskapslovgivningen i Norge må utformes slik at dette tas hensyn til, sier generalsekretær Anne Bergh i Røde Kors i en pressemelding.

NRK - 10 aug 23 kl. 04:07

Ønsker turbiner tettere på bebyggelser

Norsk vindkraftbransje ønsker å sette opp vindturbiner tettere på bebyggelsen enn det som er vanlig i dag. I tillegg vil de ha lavere skatt. Fornybar Norge, NHOs medlemsorganisasjon for vindkraftutbyggere, ber om at det blir enklere å bygge mindre vindkraftverk nær allerede eksisterende infrastruktur, skriver Klassekampen.

Klartale - 19 sep 23 kl. 08:39

Flere vil ha henne som ny leder i Høyre

Flere vil ha Ine Eriksen Søreide som leder i Høyre. Det viser en måling fra kanalen TV 2.Erna Solberg leder partiet i dag.

NRK - 12 maj 23 kl. 02:50

Kinas utenriksminister ønsker tettere samarbeid med Norge

På et møte med norske næringslivsledere torsdag sa Kinas utenriksminister Qin Gang at de to landene må samarbeide tettere. Qin mener at Norge og Kina må jobbe sammen for å fremme handelsliberalisering og oppnå flere resultater i samarbeidet mellom de to landene. I et møte med representanter fra norsk næringsliv i Oslo, understreket ministeren at både Norge og Kina støtter og deltar i den økonomiske globaliseringen, og at begge også er motstandere av proteksjonisme.

Klartale - 28 aug 23 kl. 05:58

Mange unge dropper å stemme. Hva gjør partiene?

Ytringsfrihet, demokrati og stemmerett. Føles det fjernt? Norge har alt sammen.

NRK - 25 mar 23 kl. 10:44

Høyre-splid om «mobilforbud»: - Ikke Høyre-politikk 

Hvor sterkt skal staten gripe inn for å begrense barns mobilbruk? Saken splitter Høyre, som drøfter saken i formiddag. – Det i praksis å vedta et mobiltelefonforbud i skolen er ikke Høyre-politikk.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com