NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 12:11

NRK - 08 feb 23 kl. 10:26

Høyre mener Vedum skaper usikkerhet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedums (Sp) varsel om at det vil komme et oppdatert anslag for prisvekst til våren, skaper usikkerhet, mener Høyre. I praksis ber finansministeren om at det vedtatte budsjettet ikke skal følges, fremholdt Høyres Helge Orten i Stortingets spørretime i dag. – Kommuner, sykehus og andre som mottar penger, skal isteden basere seg på at de får mer midler til å dekke prisvekst. Hvor mye de får, skal de først få vite i midten av mai. Det skaper usikkerhet, sa han.
Les mer på NRK


Les mer om:
Trygve Slagsvold Vedums, Høyre, Høyres Helge Orten, Stortingets, Vedum, Stortinget, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyre, mener, Vedum, skaper, usikkerhet
Klartale - 06 okt 23 kl. 08:49

I dag kommer statsbudsjettet

Statsbudsjettet kommer hvert år. Det er regjeringen som lager statsbudsjettet. Det skal vise hva regjeringen ønsker å bruke penger på.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

Klartale - 21 sep 23 kl. 12:46

Slik vil de styre Norge

Kommune- og fylkestingsvalget er over. Flere kommuner er fortsatt ikke enige om hvem som skal bestemme. Enkelte forhandler med hverandre, mens andre er blitt enige.

Klartale - 02 jan 23 kl. 06:10

Erna Solberg har planen klar for 2023

Erna Solberg var Norges statsminister fra 2013 til 2021. I 2021 overtok Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet. Nå er Solberg klar igjen.

NRK - 17 aug 23 kl. 17:41

Vedum erklært uønsket av Karasjok Senterparti

Senterpartiet i Karasjok har gitt beskjed til partileder Trygve Slagsvold Vedum om at han ikke er ønsket hos dem, skriver VG. – Vedum har tatt kontakt med oss og vil gjerne komme i løpet av høsten, men han er ikke velkommen hit, har medlemsmøtet gitt klar beskjed om, sier lokallagsleder Anne Toril Eriksen Balto til avisa. Bakgrunnen er striden om elektrifiseringen av Equinors gassanlegg på Melkøya.

NRK - 20 jun 23 kl. 14:34

Vedum vil ikke følge nye kostholdsråd: – Det er viktig å nyte litt i livet

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ikke moralisere over folks matvaner. Han kommer verken til å kutte ned på mengden kjøtt eller øl i tråd med nye kostråd. – Hvis jeg bare skulle spise grønnsaker og drukket vann, så hadde livet vært kjipt, sier Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Klartale - 03 jan 23 kl. 12:45

Høyre mener innvandrere bør bo over hele landet

Høyre har lagt fram en ny plan for sin innvandrings-poltikk. Det var Mari Holm Lønseth som la fram planen tirsdag. Hun er talsperson for innvandrings-poltikk for Høyre.

Klartale - 08 aug 23 kl. 15:30

Derfor skal Melkøya bli elektrisk

Melkøya er ei øy utenfor Hammerfest i Finnmark. På øya finnes en fabrikk som produserer gass. Fabrikken drives av kraft fra gass.

NRK - 29 mar 23 kl. 10:19

Vedum tror Høyre vil beholde lakseskatten

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avviste Høyres bønn i Stortinget onsdag om å vurdere nye skattemodeller for havbruksnæringen. I stedet antydet han at Høyre vil komme til å styre videre på regjeringens grunnrenteskatt dersom de skulle overta regjeringsmakta igjen. – Jeg håper Høyre, når de legger bort retorikken, ser at dette er en modell som de vil styre videre på hvis de en gang i framtida får regjeringsmakt, sa Vedum i spørretimen.

Klartale - 19 sep 23 kl. 08:39

Flere vil ha henne som ny leder i Høyre

Flere vil ha Ine Eriksen Søreide som leder i Høyre. Det viser en måling fra kanalen TV 2.Erna Solberg leder partiet i dag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 30 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 45 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 1 time siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 1 time siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 1 time siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 2 timer siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com