NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:06

NRK - 25 nov 22 kl. 19:25

Høyesterett avviste anken fra Scandic

Fredag ettermiddag ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg avviser anken fra Scandic, skriver Radio Nordkapp. I høst slo Hålogaland lagmannsrett fast at Scandic må ha løyve fra kommunen for å kunne kreve inn parkeringsavgift på Nordkapp-platået. Denne avgjørelsen anket Scandic til Høyesterett, nå er anken avvist og dommen er rettskraftig. Scandic aksepterte lagmannsretts dom om at platået er et friluftsområde. Anken gikk om de må ha løyve fra kommunestyret for å kreve inn parkeringsavgift..
Les mer på NRK


Les mer om:
Høyesteretts, Scandic, Radio Nordkapp, Hålogaland, Nordkapp, Høyesterett

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyesterett, avviste, ankenfra , Scandic
NRK - 23 sep 22 kl. 14:11

Scandic tapte parkeringskamp om Nordkapp

Lagmannsretten mener Scandic ikke kan ta seg betalt av turister som besøker en av landets mest kjente naturdestinasjoner. Det er ordfører Trudy Engen i Nordkapp kommune som melder om seier i en pressemelding. NRK har foreløpig ikke fått tilgang på dommen.

NRK - 28 apr 23 kl. 14:21

Anmelder Scandic for ulovlig avgiftsinnkreving

Knut-Bjørn Lindkvist og Jan Olsen har anmeldt Scandic for ulovlig avgiftsinnkreving på Nordkapp-platået. Anmeldelsen skal ifølge Finnmarksposten ha blitt levert den 27. april.

NRK - 06 sep 22 kl. 19:20

Høyesterett forkastet anken til drapsdømt

Høyesterett har forkastet anken til mannen i slutten av 20-årene som i Møre og Romsdal tingrett ble dømt til 21 års fengsel for drap, voldtekt og to drapsforsøk. Det skriver Romsdals Budstikke. Mannen anket dommen, men lagmannsretten sa i juli nei til ny behandling av saken.

NRK - 31 maj 23 kl. 14:41

Anken til overgrepsdømt befal avvist av Høyesterett

Høyesterett avviser anken til et befal i Hæren som er dømt for seksuelt krenkende atferd. Ankeutvalget finner enstemmig at det ikke er tilstrekkelig grunn til at anken blir fremmet for Høyesterett, skriver Forsvarets Forum. Dermed er dommen fra lagmannsretten rettskraftig.

NRK - 22 aug 22 kl. 05:39

Ny runde i retten

I dag kommer striden om Scandic Hotels rett til å ta avgift på Nordkapplatået opp i lagmannsretten. Scandic Hotels anket saken etter at Nordkapp kommune vant fram i Vestre Finnmark tingrett med sin påstand om at Scandic Hotels ikke skal kunne kreve parkeringsavgift. Ordfører i Nordkapp kommune Trudy Engen sier rettssaken berører kommunen sterkt..

NRK - 12 apr 23 kl. 19:41

Mobbesak i Drangedal ankes til Høyesterett

Mobbesaken i Drangedal går til Høyesterett dersom ankeutvalget godkjenner anken. Onsdag ble det kjent at 31 år gamle Cecilie Haugen har bestemt seg for å anke saken sin til Høyesterett. Hun søkte om erstatning fra kommunen i 2020, fordi hun mente hun ble mobbet på skolen og at kommunen ikke gjorde nok for å stoppe det.

NRK - 24 okt 22 kl. 13:29

Scandic anker til Høyesterett

Scandic har valgt å anke til Høyesterett i Nordkapp-saken etter å ha tapt to rettsinstanser mot Nordkapp kommune. Det melder Radio Nordkapp. Kommunen har fått medhold i at man må ha løyve fra kommunestyret for å kunne drive avgiftsparkering på Nordkapp-platået..

NRK - 30 sep 23 kl. 14:01

Høyesterett forkaster anken til Borgen-drapsmann

I november i fjor ble en 30 år gammel mann dømt til 17 års fengsel for drapet på 23 år gamle Sunniva Borgen i Bergen. Mannen anket først til Gulating lagmannsrett, som valgte å forkaste anken i mai i år. Forsvarer John Christian Elden meldte at de ville anke saken helt til høyesterett, men nå har også de forkastet anken, melder TV 2.

NRK - 01 sep 22 kl. 15:14

Høyesterett avviser Toppe-anke

Høyesterett har avvist anken fra en 48 år gammel mann som er dømt til tolv års forvaring for drapsforsøk på en 37 år gammel mann på Toppe i Åsane høsten 2020. 37-åringen overlevde fallet på 16 meter, men ble påført alvorlige skader. Høyesterett har også avvist anken fra en medtiltalt 41-åring, skriver BA.

NRK - 22 jun 23 kl. 14:35

Høyesterett skjerper straff for mann som oppbevarte stor mengde våpen

I en ny dom fra Høyesterett får en 50 år gammel mann skjerpet straff etter å ha oppbevart og solgt en stor mengde våpen og ammunisjon. Dommen fra Høyesterett gir veiledning om straffenivået for grove våpenlovbrudd i Norge. I Agder lagmannsrett ble mannen dømt til fengsel i to år og fikk 142 dagers fradrag for å ha sittet i varetekt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 30 minutter siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 45 minutter siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.

NRK - 2 timer siden

Budsjettforhandlingene fortsetter

Ap, Sp og SV fortsetter forhandlingene om neste års statsbudsjett. NTB får lørdag kveld opplyst fra begge sider at det ikke ligger an til at budsjettavtalen blir presentert lørdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com