NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 02:08

NRK - 09 jun 21 kl. 14:32

Høie etablerer nytt testsystem

Det blir etablert et system for testing til koronasertifikat med statlig finansiering av testing utført av private aktører. – Det skal brukes antigen hurtigtester, og resultatet skal registreres i MSIS slik at det vises i koronasertifikatet, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse om Janssen-vaksinen onsdag ettermiddag..
Les mer på NRK


Les mer om:
MSIS, Bent Høie, Janssen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høie, etablerer, nytt, testsystem
NRK - 07 jul 21 kl. 08:17

Nytt testsystem blir forsinket

Det nye testsystemet for elevkartlegging i skolene blir klart ett år senere enn det Utdanningsdirektoratet foreslår. Det sier kunnskapsminister Guri Melby (V) til NTB. Direktoratet la opp til at det nye testregimet skal være klart til bruk i skoleåret 2024/2025.

VG - 13 aug 21 kl. 10:13

Kritiserer nytt testsystem for skoler og barnehager: – Det kom brått på

Fra mandag vil barn og unge slippe smittekarantene hvis de følger nye retningslinjer for testing, men flere kommuner vet ikke hvordan de skal få det til..

VG - 18 aug 21 kl. 21:30

Trosser nytt testsystem for barn og unge: – Opplever stor uro

Bjørnafjorden kommune vedtok onsdag å innføre en lokal forskrift hvor de beholder de gamle karantenereglene for de under 18 år..

E24 - 11 maj 21 kl. 08:47

Elkem etablerer nytt batteriselskap: Vianode

Elkem etablerer selskapet Vianode, som skal se på vekstmuligheter innen avanserte batterimaterialer..

NRK - 01 sep 21 kl. 07:20

Medgir at systemet ikke fungerer

Flere, blant annet Elevorganisasjonen, er bekymret for hvordan smittesituasjonen påvirker barn og unge. Til tross for rekordhøye smittetall skal skoler holdes åpne. Nå er helsemyndighetene mer opptatt av tall på innlagte enn av smittetall, bekrefter FHIs Camilla Stoltenberg til NRK.

NRK - 07 sep 21 kl. 09:26

Testsystem nede

Bærum kommunes system for koronatesting er nede. Det betyr køer på telefon og ved oppmøte på teststasjonene på Fornebu og Rykkinn. Det skriver kommunen selv på sine nettsider.

NRK - 19 maj 21 kl. 13:19

Agder etablerer NAV ombud

Agder fylkeskommune etablerer landets første NAV ombud, etter en enstemmig tilslutning i Hovedutvalg for kultur, folkehelse og frivillighet. NAV ombudet skal hjelpe alle innbyggere i Agder som trenger hjelp til å formidle sin sak i møte med NAV, og bistå der brukere opplever at deres sak ikke blir hørt..

E24 - 31 aug 21 kl. 11:18

Nå blir Byggmester Sagen også eiendomsutvikler

Byggmester Sagen er et av regionens største entreprenørselskap med over 200 millioner kroner i omsetning. Nå etablerer de et nytt selskap for å drive med eiendomsutvikling..

E24 - 09 mar 21 kl. 10:00

Etablerer eget selskap for transport og lagring av CO₂

Northern Lights blir eget selskap med Equinor, Shell og Total som likeverdige partnere..

E24 - 13 apr 21 kl. 15:03

Hitecvisions Moreld satser stort på havvind

Hitecvision-eide Moreld etablerer Moreld Ocean Wind og går inn med titalls millioner kroner i havvind-selskapet Ocergy. Målet er milliardomsetning innen fem år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 45 minutter siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 1 time siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 1 time siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 1 time siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 1 time siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 2 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 3 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 3 timer siden

Ny leder for Videnskaps-Akademi

Lise Øvreås ble torsdag valgt som ny leder av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) etter Hans Petter Graver. Hun er valgt for perioden 2022–2024. Øvreås er professor i geomikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og direktør for UiBs senter for bærekraftig hav, Ocean Sustainability Bergen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt