NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 02:52

NRK - 26 sep 22 kl. 08:31

Høgskoler og universiteter sjekker tilfluktsrom

Flere universiteter og høgskoler kartlegger nå tilfluktsrommene sine som følge av krigen i Ukraina, skriver Khrono. Både Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU i Trondheim og Universitetet i Agder har satt i gang eller allerede gjennomført kartlegginger av hvor mange tilfluktsrom de har på sine områder og tilstanden deres. Flere av tilfluktsrommene brukes til andre ting, noe som er tillatt i fredstid. Reglene sier at tilfuktsrommene må kunne klargjøres for bruk i løpet av 72 timer. I Bergen brukes f.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Khrono, Universitetet, Oslo, Bergen, NTNU, Trondheim, Agder, Juridisk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høgskolerog , universiteter, sjekker, tilfluktsrom
NRK - 29 okt 22 kl. 08:40

Mangler oversikt over tilfluktsrom

Sivilforsvaret innrømmer sviktende tilsyn av landets 20.000 tilfluktsrom. NRK har avdekket av bare en brøkdel av rommene har blitt ordentlig kontrollert siden de ble bygget.

NRK - 29 okt 22 kl. 08:40

Kjenner ikke kvaliteten på norske på tilfluktsrom

Sivilforsvaret innrømmer sviktende tilsyn av landets 20.000 tilfluktsrom. NRK har avdekket av bare en brøkdel av rommene har blitt ordentlig kontrollert siden de ble bygget.

NRK - 14 dec 22 kl. 08:06

Ekstra strømstøtte til folkehøgskoler

Regjeringen gir 5,5 millioner kroner i engangsstøtte til folkehøgskoler som ikke har fått strømstøtte gjennom eksisterende ordninger. Det ekstraordinære engangstilskuddet skal hjelpe flere folkehøgskoler med høye strømutgifter i 2022. Tilskuddet er en del av folkehøgskolerammen for inneværende år.

Klartale - 26 okt 22 kl. 09:55

Den tyske president måtte ned i tilfluktsrom i Ukraina

Den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier kom til byen Kyiv tirsdag morgen. Det var en hemmelig reise helt fram til han gikk ut fra toget.– Mitt budskap til folk i Ukraina er at vi vil fortsette å støtte Ukraina med penger, militært og politisk, sa Steinmeier.

NRK - 15 jul 22 kl. 12:41

To universiteter truffet av russiske angrep i Mykolajiv

To universiteter i byen Mykolajiv sør i Ukraina ble truffet av minst ti missiler fredag morgen, ifølge myndighetene i byen. To personer ble såret i angrepet. Det meldte ordfører Oleksandr Sienkevytsj i Mykolajiv på Telegram fredag.

NRK - 29 nov 22 kl. 10:35

Kinesiske universiteter sender studenter hjem

Flere kinesiske universiteter har gitt studenter beskjed om at de kan reise hjem, og at undervisning og avsluttende eksamener skal gjennomføres digitalt. Tiltaket blir blant annet gjennomført på Tsinghua-universitetet i Beijing, som var blant stedene der det i helgen ble arrangert protester mot landets myndigheter og de strenge koronarestriksjonene. Ved enkelte universiteter er det satt opp busser som skal bringe studentene tilbake til hjemstedene i andre deler av Kina.

NRK - 21 jan 23 kl. 16:53

Danske universiteter forbyr ChatGPT

Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten chatGPT på eksamen. Den populære, men ganske omstridte chatroboten kan skrive tekster, også hele eksamensoppgaver, som er så gode at selv de mest erfarne lærere og sensorer kan bli lurt. Derfor har flere danske universiteter nå lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver kringkasteren DR.

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

NRK - 26 jun 22 kl. 22:27

250 mennesker hentet ut av tilfluktsrom

Prorussiske separatister hevder å ha evakuert 250 mennesker fra tilfluktsrom i en fabrikk i Sievjerodonetsk etter at Ukraina ga opp forsvaret av byen. Rundt 200 sivile, inkludert små barn, ble brakt ut av den kjemiske fabrikken Azot på lørdag, skrev Luhansk-separatistrepresentanten i Moskva, Rodion Miroschnikon på Telegram. Det er imidlertid uklart hvor de er ført hen.

NRK - 10 okt 22 kl. 10:45

EU-topp i bomberom etter rakettangrep i Kyiv

EUs justiskommissær Didier Reynders ble evakuert og plassert i et tilfluktsrom da Ukrainas hovedstad Kyiv ble rammet av bomber mandag morgen. EU-kommissæren meldte om evakueringen på Twitter mandag morgen, skriver VG. – Takket være rask reaksjon fra sikkerhetsfolkene, ble mine folk og meg selv raskt ført til hotellets tilfluktsrom.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 1 time siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 1 time siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 1 time siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 1 time siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 1 time siden

Varsler en stormfull natt og morgen i Finnmark

I Finnmark er det varslet en stormfull natt og morgen natt til søndag på grunn av et lavtrykk som kommer inn. – Det er derfor ventet snøfokk og vanskelige kjøreforhold i deler av Troms og Finnmark. Faren avtar ganske raskt i Troms, men i Finnmark er det ventet snøfokk til ettermiddagen, melder Meteorologene på Twitter..

NRK - 1 time siden

Gasslekkasje i Ålesund

I Ålesund rykket nødetatene ut til en mulig gasslekkasje fra en bedrift i Borgundfjordveien. Det er ikke meldt om personskade, meldte politiet i Møre og Romsdal rundt midnatt på Twitter. Til VG forteller operasjonsleder Eivind Klokkersund at det er snakk om gassen Styren, og at de jobber med å få tettet lekkasjen.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke ved Kvinesdal

Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. To biler og tre personer er involvert i ulykken. Samtlige skal være ved bevissthet.

NRK - 2 timer siden

Droneangrep mot militæranlegg i Iran

En eksplosjon ved et militæranlegg i den iranske byen Isfahan ble forårsaket av et droneangrep, melder statlig media, som siterer forsvarsdepartementet. – En av dronene ble skutt ned av luftforsvaret. De to andre ble skutt ned av automatisk ild og gikk i luften.

NRK - 3 timer siden

Artisten Tom Verlaine er død

Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel. Kunngjøringen av hans bortgang ble formidlet av Jesse Paris Smith, som er datteren til artisten Patti Smith, skriver New York Times.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com