NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:59

NRK - 03 maj 23 kl. 22:34

Guterres: FN mislyktes i å hindre krig i Sudan

FNs generalsekretær António Guterres beklager at FN mislyktes i å hindre at det brøt ut full krig i Sudan. FN ble tatt på senga av utbruddet av krigen. Det var fordi både verdensorganisasjonen og andre hadde håp om at forhandlinger om en overgang til sivilt styre skulle lykkes, sa Guterres til pressen i Nairobi onsdag. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, António Guterres, FN, Sudan, Guterres, Nairobi, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: GuterresFN , mislyktesi å , hindre, krigi , Sudan
NRK - 18 jul 23 kl. 20:58

Guterres ønsker FN-forbud mot våpen styrt av kunstig intelligens

FNs generalsekretær sier kunstig intelligens kan true global fred og sikkerhet og ber verdens land om å etablere regelverk for å hindre kaos og ødeleggelser. FNs sikkerhetsråd hadde tirsdag sitt første møte med kunstig intelligens (KI) som tema. Generalsekretær António Guterres ønsker at medlemslandene innen 2026 får på plass en bindene pakt for å forby dødelige autonome våpensystemer.

Klartale - 18 jan 23 kl. 12:31

FN-sjefen sier oljeselskaper har løyet om klima

– Sist uke fikk vi vite at noen av dem som produserer fossil energi visste hva det førte til. Allerede på 70-tallet. De visste svært godt at bruken av fossil energi førte til et endret klima, sa António Guterres.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:23

Guterres: Menneskeheten er på tynn is

FNs generalsekretær António Guterres sier at rapporten er en «overlevelsesguide» for menneskeheten. – Kort fortalt: Verden trenger klimahandling på alle fronter. Alt, på en gang, sier Guterres.

NRK - 27 maj 23 kl. 12:33

Guterres sjokkert over kritikken mot Sudan-utsending

Sudans hærsjef Abdel Fattah al-Burhan skal i et brev til Guterres ha bedt generalsekretæren om å skifte ut Perthes som spesialutsending, noe Guterres nekter å gjøre. – Guterres er stolt av den jobben Volker Perthes har gjort og fastholder at han har full tillit til spesialutsendingen, sier talsmannen Stephane Dujarric. – Generalsekretæren er sjokkert over brevet han har mottatt fra general Burhan, sier han.

Klartale - 15 feb 23 kl. 08:18

Stigende hav kan true 900 millioner mennesker

António Guterres var klar i sin tale til sikkerhets-rådet i verdens-organisasjonen FN. Guterres er general-sekretær i organisasjonen.Han snakket i talen om hva global oppvarming kan bety for folk som bor i områder som er havet.

NRK - 04 mar 23 kl. 09:52

Guterres langer ut mot rike land og oljeprodusenter

FNs generalsekretær António Guterres anklager rike land og oljeprodusenter for å føre en ondsinnet politikk som rammer verdens fattigste. Verdens 46 minst utviklede land, de såkalte LDC-landene, åpnet lørdag sitt toppmøte i Doha i Qatar. Afghanistan og Myanmar inngår i gruppen, men er utestengt fordi makthavner ikke er anerkjent som lovlige av FN.

NRK - 21 maj 23 kl. 09:03

Guterres: På tide å reformere FNs sikkerhetsråd

FNs generalsekretær António Guterres sa søndag at det er på tide å reformere både sikkerhetsrådet og Bretton Woods-avtalen slik at det harmonerer bedre med dagens virkelighet. – Den globale finansarkitekturen er utdatert, dysfunksjonell og urettferdig, sa Guterres på en pressekonferanse i Hiroshima. I lys av det økonomiske sjokket etter koronapandemien og Russlands invasjon av Ukraina, så har systemet feilet i å oppfylle rollen som et globalt sikkerhetsnett, sa Guterres.

NRK - 06 jul 23 kl. 22:45

Guterres med krass kritikk av Israel-angrep

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer sterkt Israels angrep mot den palestinske flyktningleiren i Jenin på den okkuperte Vestbredden tidligere i uka. Guterres viser til at Israel angrep en tett befolket leir med fly, droner og store bakkestyrker. Tolv palestinere ble drept i angrepene og over 100 sivile ble såret.

NRK - 27 jul 23 kl. 16:12

Guterres: – Verden har gått fra global oppvarming til «en æra av global koking»

FNs generalsekretær, António Guterres sier at det kreves «dramatiske og umiddelbare handlinger for å begrense den globale temperaturøkningen og unngå det aller verste av klimaendringer». Guterres sier at julitemperaturene viser at jorden har gått fra en fase med oppvarming til en «æra av global koking» – Det trengs troverdige planer for å kutt kull innen 2030, planer fra OECD-landene innen 2030 og for resten av verden innen 2040. G20-medlemmene må sette seg ambisiøse nye mål for reduksjon av utslipp, sier Guterres.

NRK - 10 aug 23 kl. 04:43

Guterres dypt bekymret over situasjonen for Nigers president

FNs generalsekretær António Guterres sier han er dypt bekymret over forholdene som Nigers avsatte president Mohamed Bazoum og hans familie er underlagt. Det har kommet meldinger om at Bazoum og hans familie verken har tilgang til elektrisitet, vann, mat eller medisiner. Guterres sier han er dypt bekymret over meldingene om situasjonen for presidenten, som holdes i det som er blitt kalt husarrest etter militærkuppet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 3 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com