NRK > Nyheter

Thursday, 28 March, 08:20

NRK - 20 jun 22 kl. 00:22

Gustavo Petro har vunnet presidentvalget i Colombia

Den venstreorienterte tidligere geriljakrigeren Gustavo Petro har vunnet presidentvalget i Colombia, melder NTB/AFP. Oppdateres..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gustavo Petro, Colombia, NTBAFP, Petro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gustavo, Petrohar , vunnet, presidentvalgeti , Colombia
NRK - 07 jan 23 kl. 23:11

Colombias president i Venezuela

Colombias president Gustavo Petro har reist til Venezuela for å møte landets president Nicolás Maduro. Besøket skjer få dager etter at de to landene åpnet en omstridt grensebru nyttårsdagen. Brua ble ferdigstilt i 2016, men aldri tatt i bruk på grunn av det anspente forholdet mellom de to naboene.

NRK - 15 apr 23 kl. 01:51

Colombias president Gustavo Petro besøker USA

Colombias president Gustavo Petro er invitert til å besøke USAs president Joe Biden i Det hvite hus neste uke. Talskvinne i Det hvite hus Karine Jean-Pierre sier at de to blant annet skal drøfte klimaendringer, narkotikasmugling og migrasjon, i tillegg til menneskerettigheter og arbeiderrettigheter i regionen og verden ellers. Petro ble valgt til president i juni i fjor i en bølge av nye latinamerikanske presidenter fra venstresiden.

NRK - 20 jun 22 kl. 04:32

Blinken gratulerte Petro med seieren

USAs utenriksminister Antony Blinken gratulerte Colombia med å holde et fritt og redelig presidentvalg, etter at den venstreorienterte Gustavo Petro vant presidentvalget søndag. – Vi ser frem til å samarbeide med den valgte presidenten Petro, for å ytterligere styrke forholdet mellom USA og Colombia. Samt å bevege nasjonene våre mot en bedre fremtid, sier Blinken i et uttalelse utstedt av utenriksdepartementet, melder Reuters..

Klartale - 20 jun 22 kl. 14:22

Han er Colombias nye president

Gustavo Petro vant presidentvalget i Colombia. Han er tidligere kriger for geriljaen M-19-geriljaen. Petros parti Alternativ vei er til venstre i politikken.

NRK - 23 jun 22 kl. 11:25

Petro vil gjenåpne grensa til Venezuela

Gustavo Petro, som sist helg vant presidentvalget i Colombia, sier at han vil normalisere forholdet til Venezuela og gjenåpne grensa mot nabolandet. – Jeg har kontaktet Venezuelas regjering for å gjenåpne grensa og gjenopprette menneskerettighetene på grensa, tvitrer Petro. I februar 2019 brøt den avtroppende presidenten Ivan Duque de diplomatiske forbindelsene med Venezuela og stengte grensa, skriver NTB..

NRK - 08 aug 22 kl. 02:57

Colombias nye president varsler krig mot narkotika

I Colombia ble Gustavo Petro søndag tatt i ed som ny president. Han erklærte at kamp mot narkotikakartellene er en hovedsak for ham. Petro er landets første president fra venstresiden og en tidligere opprører og kritiker av den konservative forgjengeren Iván Duque.

NRK - 29 nov 22 kl. 05:27

Petro sender soldater til Colombias sørgrense

President Gustavo Petro sender 400 soldater til Colombias sørgrense for å slå ned på narkobander etter en serie drap den siste tiden. De 400 får i oppdrag å vokte seks seksjoner langs grensa til Ecuador, Peru og Brasil og blokkere kanaler for smugling av narkotika, opplyser innenriksminister Alfonso Prada. Petro, som er landets første president fra venstresiden, innkalte til møte med militære ledere etter kamper mellom væpnede grupper i grenseområdene som kostet 18 mennesker livet og førte til at et titall familier ble fordrevet.

NRK - 20 mar 23 kl. 05:56

Colombia skrinlegger våpenhvile

Colombias president Gustavo Petro har suspendert våpenhvilen som han inngikk med landets største kriminelle organisasjon ved årsskiftet. – Jeg har beordret de væpnede styrkene ti å gjenoppta alle militære operasjoner mot Golfklanen. Vi skal ikke tillate at de fortsetter å spre engstelse og terror i lokalsamfunnet, uttaler Petro.

NRK - 26 apr 23 kl. 07:57

Colombias president vil ha ny regjering

Colombias president Gustavo Petro har bedt landets statsråder om å trekke seg slik at han kan utnevne en ny regjering, opplyser flere kilder. Venstreorienterte Petro har ikke lyktes med å få et flertall i landets nasjonalforsamling med på sitt forslag til omstridt helsereform. Flere støttepartier sier nei.

NRK - 30 maj 22 kl. 01:02

Eks-geriljasoldat og populist videre til annen valgrunde i Colombia

Eks-geriljasoldaten Gustavo Petro og den populistiske eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández møtes i andre valgomgang i det colombianske presidentvalget. 62 år gamle Petro har etter at mer enn 97 prosent av stemme er talt opp drøyt 40 prosent av stemmene og kan bli landets første venstreorienterte president noensinne. Bak ham følger den populistiske eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández med 28 prosent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ukraina har skutt ned 26 russiske droner

Ukraina sier at de natt til torsdag skjøt ned 26 droner som ble avfyrt fra Russland. Det ukrainske militæret melder på Telegram at russerne skjøt både krysserraketter, S-300-raketter og 28 droner mot Ukraina i løpet av natten. – 26 angrepsdroner av Shahad-typen ble skutt ned i Odesa, Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizjzja, sier Mykola Olesjtsjuk som er sjef for flyvåpenet.

NRK - 45 minutter siden

Nordmenn hamstrer egg i Sverige

Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen. Allerede på tirsdag gikk Maxi-Mat på Nordby-senteret ved Svinesund tomt for egg, skriver Nettavisen. Hos Nordby Supermarket på samme senter måtte man samme dag innføre begrensning på hvor mange egg man kunne handle inn, maks tre 20-pakninger per husstand.

NRK - 2 timer siden

Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske soldater i Østerrikes hovedstad. Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar.

NRK - 2 timer siden

Frankrike saksøker tenåring

Frankrike saksøker en tenåring etter falske anklager om at en rektor skal ha slått henne da de kranglet om bruken av islamsk hodeplagg. Det opplyser den franske statsministeren ifølge BBC. Rektoren skal ha insistert på at hun fjernet hodeplagget på skolens område, som fransk lov krever.

NRK - 3 timer siden

Russland kan ha brukt ny styrt bombe i angrep mot Kharkiv

Russland kan ha brukt en ny type styrt bombe i et angrep på Kharkiv der en person ble drept onsdag, sier lokale tjenestemenn. – Dette er noe imellom en styrt bombe, som de har brukt nylig, og en rakett. Du kan si det er en flygende bombe, sier den regionale politisjefen Volodymyr Tymosjko.

NRK - 4 timer siden

Tre lyktestolper har blitt veltet ut i veien i Rogaland

Tre lyktestolper har i løpet av kort tid natt til torsdag blitt veltet på ulike fylkesveier i Time i Rogland. Alle steder lå de ut i veibanen. Politiet har vært på alle stedene og gjort undersøkelser.

NRK - 5 timer siden

Haukelifjell åpnet

E134 over Haukelifjell ble natt til torsdag åpnet for vanlig trafikk etter at det onsdag kveld ble innført kolonnekjøring på grunn av uvær. På de andre viktige fjellovergangene i Sør-Norge er det åpent, men det meldes om glatt føre på riksvei 7 over Hardangervidda, opplyser Statens vegvesen. (NTB).

NRK - 5 timer siden

Colombia utviser argentinske diplomater

Colombia har gitt argentinske diplomater beskjed om å forlate landet etter at Argentinas president Javier Milei omtalte sin colombianske kollega som morder og terrorist. I januar kalte Colombia hjem sin ambassadør fra Argentina etter lignende uttalelser fra Milei..

NRK - 6 timer siden

Hytte totalskadd i brann i Nesbyen

Det begynte natt til torsdag å brenne i en hytte i Nesbyen i Buskerud. Det var tre personer inne, men de kom seg ut. Politiet tror brannen stater ved inngangspartiet, men vet ikke årsaken.

NRK - 6 timer siden

Forlik i rettskrangel mellom Disney og Florida

Disney og Florida har inngått forlik i en krangel som startet da Disney protesterte mot et forbud mot å undervise om seksualitet og legning i skolen. Så gikk Disney til sak da ikke fikk utvikle et landområde, og mente det var en gjengjeldelse fordi Disney var kritiske til en lov fra 2022 som ikke tillot undervisning om seksualitet og legning i Floridas grunnskoler. Disney er en av de største arbeidsgiverne i delstaten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com