NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 00:48

NRK - 27 feb 23 kl. 14:15

Gunnar Wilhelmsen mener vindmøllene må fjernes

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) mener vindmøllene på Fosen må rives. Det skriver VG. Torsdag tok aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat seg inn i resepsjonsområdet i Olje- og energidepartementet. Der har de protesterer mot at vindmøllene ikke er revet til tross for at en høyesterettsdom har konkludert med at de er ulovlige. Aksjonistene har blitt fjernet av politiet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Gunnar Wilhelmsen, Fosen, VG, Natur, Norske Samers Riksforbund Nuorat, Olje, Wilhelmsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gunnar, Wilhelmsen, mener, vindmøllene, fjernes
Klartale - 01 mar 23 kl. 06:30

Krever at vindmøller rives

Sist torsdag var det 500 dager siden dommen i Høyesterett. Der står det at menneske-rettighetene ble brutt da det ble bygget vindmøller på Fosen i Trøndelag. Årsaken er at de er et hinder for at samer kan drive med rein.

Klartale - 22 mar 23 kl. 11:43

Flertall sier nei til å rive vindmøller

Vindmøllene på Fosen har vært et viktig tema den siste måneden. Flere har også demonstrert mot regjeringen. Årsaken er at de vil at vindmøllene skal rives og fjernes.

Klartale - 09 mar 23 kl. 11:15

– Helt åpent hva som vil skje med vindmøllene på Fosen

Jonas Gahr Støre er Norges statsminister. Nå må han og regjeringen finne ut hva de skal gjøre med vindmøllene på Fosen. De har det vært mye debatt rundt de siste ukene.

Klartale - 28 feb 23 kl. 09:31

Striden om samer, strøm og politikk

Samisk ungdom, artister og miljøforkjempere protesterer mot norske myndigheter. 500 dager etter dommen om vindmøller og reindrift på Fosen, står møllene fortsatt der.Reineierne mente at vindmøllene krenket samenes rettigheter til utøvelse av kultur.

NRK - 17 apr 23 kl. 12:46

Russland-ekspert Julie Wilhelmsen tildeles Fritt Ords pris for 2023

Nupi-forsker Julie Wilhelmsen tildeles Fritt Ords pris for 2023. Hun sier det er viktigere enn noen gang at forskere tør å delta i ordskiftet. Wilhelmsen har fått kritikk for sine analyser av Russlands angrepskrig i Ukraina.

NRK - 18 mar 23 kl. 01:20

Reineiere på Fosen åpne for kompromiss

Flere av reineierne på Storheia på Fosen åpner for at de omstridte vindturbinene kan stå. Men da må de fjernes før konsesjonstiden er over. – Reindriften kan være villig til å inngå en avtale om en begrenset driftstid for vindkraftverket.

NRK - 14 feb 23 kl. 16:35

Etter massiv protest fikk han til slutt vindmølla

Bonde Hans Christian Høiland i Time kommune på Jæren er nå i gang med å sette opp sin egen vindmølle. – Vi må stå på hvis vi vil at noe skal gå gjennom. Nå gav dette resultat, sier en fornøyd Høiland.

Klartale - 28 feb 23 kl. 12:12

Se video fra demonstrasjon

Unge samer og aktiviserer demonstrerer mot de som styrer Norge. Det har de gjort siden torsdag sist uke.De demonstrerer fordi samiske familier ønsker å fjerne vindmøller på Fosen.

NRK - 27 mar 23 kl. 14:13

NVE anbefaler hybridkabler eid av Statnett i Nordsjøen

På oppdrag fra Olje- og energidepartementet har NVE og Reguleringsmyndigheten for energi (RME) utredet hvordan fase to av havvindsatsingen på feltet Sørlige Nordsjø II best bør gjennomgås. I første fase av Sørlige Nordsjø II ble det bestemt at strømmen fra vindmøllene bare skal gå inn til fastlandet i Norge. I anbefalingene fra NVE og RME, som ble overlevert mandag, går det fram at det for andre byggetrinn bør etableres hybridkabler.

E24 - 22 feb 23 kl. 13:54

500 dager siden Fosen-dom: SV krever at vindmøllene fjernes

Torsdag er det 500 dager siden Høyesterett avgjorde at vindkraftanlegget på Fosen er ulovlig. Nå krever SV igjen at vindmøllene tas ned..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 1 time siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 1 time siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 2 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 2 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 2 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 3 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com