NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 09:39

NRK - 01 jun 23 kl. 11:40

Grønt lys for enorm litiumgruve i Portugal

Portugisiske miljømyndigheter har gitt grønt lys for en litiumgruve som kan bli Europas største. Dette er viktig for produksjonen batterier til elbiler. Det er i dag slike gruver i Australia, Chile og Sør-Amerika. Men dette betyr at Europa er ett skritt nærmere å være uavhengig når det gjelder dette råstoffet. Men det er stor motstand fra flere mot gruven.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europas, Australia, Sør-Amerika, Europa, Zero, EU, Portugal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Grønt, lys, for, enorm, litiumgruvei , Portugal
Klartale - 22 apr 23 kl. 06:00

Slik dyrker du grønnsakene dine selv

Liker du å knaske solmodne tomater eller sprø gulrot? Spiser du salat til middag eller har det under skinken på brødskiven? Du trenger ikke gå i butikken for å kjøpe noen av de vanligste grønnsakene.

Klartale - 03 okt 23 kl. 14:11

Kvinner på Grønland saksøker Danmark

67 kvinner på Grønland saksøker den danske staten. Kvinnene fikk prevensjon som unge. De fikk satt inn spiral av danske leger.

Klartale - 06 nov 23 kl. 16:00

Disse norske grønnsakene kan du spise nå

Grønnsaker er på vei inn til lagring. Det kan nordmenn nyte godt av utover vinteren. Det skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i en pressemelding.

Klartale - 30 apr 23 kl. 06:00

Hvorfor blir hår grått?

Forskere har sett på hvorfor håret ditt blir grått. De tror også de har funnet svaret. Om de har rett er det håp om å unngå grått hår.

NRK - 21 aug 23 kl. 21:30

USA gir grønt lys for storsalg av kamphelikoptre til Polen

Utenriksdepartementet i Washington gir grønt lys for salg av Apache-helikoptre til Polen. Kontrakten er verdt rundt 127 milliarder kroner. Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon opplyser mandag at det er gitt grønt lys til storsalget.

NRK - 16 jun 23 kl. 14:15

Politiet øker tilstedeværelsen på Grønland

Politimester Ida Melbo Øystese sier at de vil ha mer politi på Grønland i Oslo etter beskrivelsene om at Vaterlands-området er eid av narkolangere. – Vi har god dialog med byrådet og ser fram til møtet. Som ny politimester har jeg varslet at vi skal være mer til stede i gatene, og vi kommer til å trappe opp tilstedeværelsen på Grønland i tiden fremover, sier politimester Ida Melbo Øystese i en e-post til NTB.

Klartale - 03 mar 23 kl. 14:00

Folk ringte politiet og pressen for disse to lysene

Fly, stjerner eller noe annet rart? Nei, det er planetene Venus og Jupiter side om side.Bildene er tatt i Asker kommune i Viken torsdag kveld.

NRK - 20 maj 23 kl. 11:45

Russland: Enorm risiko å gi F16 til Ukraina

Den russiske forsvarsministeren Alexander Grushko sier Vesten løper en enorm risiko hvis de gir F16-fly til Ukraina. USAs president Joe Biden sa til de andre G7-lederne fredag at USA støtter F16-trening av ukrainske piloter. – Vi ser at Vesten fortsatt eskalerer situasjonen og det innebærer en enorm risiko for dem selv, sier Grushko til nyhetsbyrået TASS..

Klartale - 03 mar 23 kl. 11:49

Storbritannia mangler grønnsaker

I Storbritannia er det lite grønnsaker. Mange av hyllene er tomme. Matbutikkene har laget regler på hvor mye tomater og salat du kan kjøpe.

NRK - 25 mar 23 kl. 09:38

Nordmenn kjøpte mindre frukt og grønt i fjor

Analysesjef Tore Angelsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) la i torsdag fram ferske tall på frukt og grøntvolum og verditall for frukt- og grøntomsetningen i Norge i 2022. – Totalt sett ser vi en nedgang i volum fra 2021 til 2022 av frisk frukt, bær og grønnsaker på 3,4 prosent per innbygger, sier Angelsen. Nordmenn velger oftere vekk frukt og grønt når økonomien blir stram.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Tidligere Ap-statsråd Grete Knudsen er død

Tidlegere statsråd og stortingsrepresentant Grete Knudsen er død, 83 år gammel. Det bekrefter datteren Gitte Knudsen overfor NRK. Den tidligere Ap-toppen døde natt til tirsdag 5.

NRK - 30 minutter siden

Helsedirektoratet: Norsk kosthold i feil retning

Matvareforbruket i fjor viser at Norge ikke når målene for forbedret kosthold. Prislappen ser ut til å veie tyngst i butikken, noe som bekymrer Helsedirektoratet. Forbruket av fisk, grønnsaker, frukt og bær har ikke økt de senere årene.

NRK - 1 time siden

Farevarsel for snø i Lofoten

Det er sendt ut et gult farevarsel for snømengder i Lofoten fra Meteorologisk institutt. Faren øker ifølge Varsom.no fra onsdag klokken 16, og faren er minkende igjen torsdag klokken 17.

NRK - 1 time siden

Veien er ryddet etter kjedekollisjon på E39

Rett før klokken 08.40, opplyste politiet at veien er ryddet og at traifkken går som vanlig. Klokka 07.

NRK - 1 time siden

Formuehopp for Sindre Finnes

Fra 2021 til 2022 økte formuen til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner til 3,6 millioner kroner. Ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

NRK - 1 time siden

Vil fjerne momsen på bruktkjøp

Forbrukerrådet ber regjeringen fjerne momsen på bruktkjøp og påpeker at to av tre nordmenn allerede handler brukt for å spare penger. Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. Målet er å få enda flere til å legge julegavehandelen til bruktmarkedet.

NRK - 1 time siden

Kredinor-sjefen går på dagen

Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert. Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen. Kredinor er et av landets største inkassoselskap..

NRK - 1 time siden

Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Flyselskapet Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november, som er ned 2 prosent fra samme måned i fjor. – Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com