NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:04

NRK - 26 feb 23 kl. 22:46

Greta Thunberg nektet adgang

Greta Thunberg skulle etter planen møte Fosen-aksjonistene i Olje- og energidepartementet søndag kveld, men fikk ikke tillatelse til å komme innenfor dørene. Det opplyser Ella Marie Hætta Isaksen, en av aksjonistene, til NTB. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) bekrefter at de ikke ville slippe Thunberg inn, men i stedet tilbød henne å snakke med aksjonistene gjennom en sidedør til resepsjonen. – Bakgrunnen for den beslutningen er at DSS av sikkerhetsmessige hensyn ikke ønsker at flere demonstranter skal ta seg inn i bygget, sier seniorrådgiver Espen Evensen i DSS til NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Thunberg, Fosen, Olje, Ella Marie Hætta Isaksen, NTB, DSS, Espen Evensen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Greta, Thunberg, nektet, adgang
Klartale - 11 nov 22 kl. 12:45

Greta Thunberg vil la andre snakke om klima

Greta Thunberg startet skolestreiker for klimaet i 2018. Hun er fra Sverige. Etter det streiket hun hver fredag.

NRK - 15 jan 23 kl. 17:40

Greta Thunberg båret bort av politi

Klimaaktivist Greta Thunberg er fjernet av politiet fra landsbyen Lützerath i Tyskland. Aktivister protesterer der mot utvidelsen av en kullgruve. Det er bilder publisert av magasinet Bild som viser at to politimenn løfter svenske Thunberg vekk fra stedet der klimaaktivister i helga har protestert, melder Aftonbladet.

Klartale - 09 jun 23 kl. 15:00

Greta Thunberg avslutter skolestreiken

Svenske Greta Thunberg er klima-aktivist. I 251 uker har hun drevet med skolestreik. Men nå er hun ferdig på skolen.

Klartale - 12 okt 23 kl. 16:28

Derfor er de sinte på staten

Noen få aksjonister tusler mellom lavvoer. De står ved Stortinget. Torsdag morgen virker stille i hovedstaden.

Aftenposten - 26 feb 23 kl. 20:35

Greta Thunberg i Oslo for å støtte demonstrasjon: Nektet adgang søndag kveld

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ble nektet adgang til Olje- og energidepartementet søndag kveld..

NRK - 24 jul 23 kl. 09:26

Greta Thunberg stilles for retten

Klimaaktivist Greta Thunberg stilles mandag for retten, tiltalt for å ha nektet å følge politiets ordrer under en aksjon i Malmö. Blir hun funnet skyldig, risikerer hun opptil seks måneders fengsel. Men denne typen lovbrudd straffes vanligvis med bøter.

Klartale - 15 sep 23 kl. 14:03

Greta Thunberg må møte i retten

Greta Thunberg demonstrerte i Malmö 24. juli. Demonstrasjonen ble holdt uten tillatelse.

NRK - 09 nov 22 kl. 06:34

Greta Thunberg vil overlevere megafonen til andre

Hun har utløst en verdensomspennende protestbevegelse og skjelt ut noen av verdens mektigste ledere. Nå vil klimaaktivist Greta Thunberg ta et skritt til siden. Thunberg ønsker å gi megafonen videre til de som er rammet, de som lever i frontlinjen av klimakrisen.

Klartale - 01 mar 23 kl. 10:22

Politiet bar Greta Thunberg bort

Aktivister demonstrerer utenfor flere departementer. De protesterer mot vindmøller. Greta Thunberg har vært med å demonstrere de siste dagene.

Klartale - 01 mar 23 kl. 12:17

– Jeg kommer til å fortsette å delta

Aktivister demonstrerer utenfor flere departementer. De protesterer mot vindmøller. Greta Thunberg har vært med å demonstrere de siste dagene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 15 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 30 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 30 minutter siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com