Klartale > Nyheter

Thursday, 25 July, 14:28

Klartale - 21 aug 23 kl. 14:00

Grensevakter anklaget for massedrap

Grensevakter i Saudi-Arabia har skutt mot etiopiske migranter. Migrantene har forsøkte å krysse grensen fra Jemen. Det skriver organisasjonen Mixed Migration Centre (MMC)Organisasjonen mener migranter blir drept på systematisk vis. De kaller det for forbrytelser mot menneskeheten. Gjerningsmennene opererer under statlig myndighet.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Saudi-Arabia, Jemen, Mixed Migration Centre, Mmcorganisasjonen, MMC, Human Rights Watch, HRW, Verdens, FN, Nord-Jemen, BBC, Soufia Mohammed, Mohammed BBC, Mohammed, Etiopia, Saudi-Arabias

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Grensevakter, anklaget, for, massedrap
Klartale - 09 maj 23 kl. 10:52

Hvorfor skjer det igjen og igjen?

Bare i løpet av helgen var det to massedrap i Texas. Åtte mennesker ble drept. Det var inkludert gjerningsmannen selv.

NRK - 27 apr 23 kl. 13:26

Ny kenyansk pastor anklaget for massedrap

Kenyas innenriksminister sier torsdag at en av landets høyest profilerte pastorer vil bli tiltalt for «massedrap på hans tilhengere». Det skjer bare dager etter at likene av minst 90 mennesker ble funnet på eiendommen til en pastor sør i Kenya. Han skal ha bedt sine følgere om å sulte seg til døde.

NRK - 21 aug 23 kl. 19:46

USA ber Saudi-Arabia etterforske anklager om massedrap på migranter

USA er bekymret etter en HRW-rapport som anklager Saudi-Arabia for massedrap på migranter. De ber om en grundig etterforskning. Ifølge Human Rights Watch har saudiarabiske grensevakter drept flere hundre etiopiske migranter og asylsøkere på grensa til Jemen.

NRK - 19 apr 23 kl. 15:12

Zelenskyj på grensebesøk

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har besøkt grensen til Belarus og Polen. Den ukrainske presidenten takket grensevaktene for innsatsen de legger ned for landets sikkerhet. Videobilder viser at Zelenskyj møter grensevakter i et skogsområde med piggtrådgjerder.

NRK - 02 jul 23 kl. 12:34

Polen øker sikkerheten ved grensen til Belarus

Polens innenriksminister Mariusz Kaminski vil sende 500 politifolk til grensen til Belarus for å øke sikkerheten i området. – På grunn av den spente situasjonen ved grensen til Belarus har jeg bestemt at vi øker våre styrker med 500 polske politifolk, skriver Kaminski på Twitter søndag formiddag. Ifølge polske grensevakter prøvde 187 personer å ulovlig krysse grensen inn til Polen fra Belarus lørdag.

NRK - 21 aug 23 kl. 06:18

HRW: Saudiarabiske grensevakter har drept hundrevis av migranter det siste året

Grensevakter i Saudi-Arabia har skutt mot etiopiske migranter som forsøkte å krysse grensen fra Jemen. Flere hundre er drept, ifølge Human Rights Watch (HRW). Tallet HRW omtaler mandag gjelder for det siste året.

NRK - 17 nov 23 kl. 12:50

Økning i antall asylsøkere ved finske grenseoverganger

Finske grensevakter melder om en økning i antall asylsøkere. Ved midnatt natt til lørdag stenges fire grenseoverganger til Russland. Finske myndigheter kunngjorde torsdag at de stenger fire grenseoverganger til Russland.

NRK - 12 jul 24 kl. 14:25

Finland nekter asylsøkere å ta seg over grensen fra Russland

Riksdagen i Finland har vedtatt en ny innvandringslov som vil gi grensevakter lov til å sende asylsøkere som kommer over grensen fra Russland, tilbake. Loven ble vedtatt med 167 mot 31 stemmer fredag. – Hvis Russland vil, så har de muligheten til å mobilisere og sluse hundretusenvis av såkalte asylsøkere til vår grense på bare noen dager eller uker, sier riksdagsmedlem for Samlingspartiet, Ben Zyskowicz.

VG - 21 aug 23 kl. 10:45

HRW: – Saudi-Arabia begår massedrap på migranter på grensen

Saudiarabiske grensevakter har det siste året drept flere hundre etiopiske migranter og asylsøkere på grensen til Jemen, ifølge Human Rights Watch (HRW)..

NRK - 21 aug 23 kl. 13:53

HRW: Saudi-Arabia gjer massedrap mot migrantar

Grensevakter har det siste året drepe fleire hundre etiopiske migrantar på grensa til Saudi-Arabia, ifølge Human Rights Watch (HRW). Organisasjonen seier det er hundrevis av kvinner og barn blant dei drepne, melder AFP. Dei ber om at FN granskar hendingane.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

Minst 257 døde i jordskred i Etiopia

Det var jordskred i Sør-Etiopia på mandag. 257 personer er bekreftet døde. Men det kan være så mange som 500, tror verdens-organisasjonen FN.

Klartale - 2 timer siden

Hvor mange medaljer kan Norge ta i OL?

Årets Olympiske leker (OL) er i Paris i Frankrike. Kan noen fra Norge få en medalje? Sportsmagasinet Sports Illustrated har gjettet hvem de tror vinner.

Klartale - 3 timer siden

140 flyvinger innstilt på Frankfurt

Aktivister protesterte på Frankfurt flyplass i Tyskland. De startet tidlig torsdag morgen. Aktivister limte seg selv fast på rullebanen.

Klartale - 5 timer siden

Både Joe Biden og Donald Trump har holdt taler

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe BidenHan holdt tale fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Biden er president i USA.

Klartale - 8 timer siden

Diskuterer nye regler for ulv

Kommisjonen til Den europeiske union (EU) vil endre på hvor strengt vernet ulv er. Regjeringer sier de sliter med at det er for mange ulv. Mens naturvernere er bekymret for at ulven kan bli en truet art igjen.

Klartale - Igår: 14:09

Hvem er «Folk mot fossilmakta»?

Onsdag morgen kom aktivister seg inn på Oslo lufthavns område. De brukte vinkelsliper for å skjære hull i gjerdet. Det sier Avinor til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - Igår: 12:38

Tyfon har tatt 13 liv på Filippinene

Det er tyfonsesong i Asia. Tyfoner er kraftig, tropisk regn og kraftig vind.Nå har det ekstreme været tatt livet av tolv personer på Filippinene.

Klartale - Igår: 11:07

Mye mikroplast i Barentshavet

En rapport viser at det er mikroplast i hele Barentshavet. Den påvirker sjøfugl og dyreliv. Plasten kommer fra både lokale kilder, og kilder som er langt unna.

Klartale - Igår: 10:24

Det farlige vannet

Norge har en lang kyst. Vi har mange innsjøer og elver. Livet ved sjøen består av alt fra hyggelige båtturer til grilling på brygga.

Klartale - Igår: 09:28

Fly med 19 om bord krasjet i Nepal

Et fly har krasjet under avgang. Flyet skulle ta av fra Nepals hovedstad Katmandu. 19 personer var om bord.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com