VG > Debatt

Saturday, 23 September, 19:34

VG - 05 jun 23 kl. 10:15

Gransking av adopsjon må ha tillit

Når regjeringa no set i gang ei større gransking av utanlandsadopsjonar til Noreg må resultatet gi grundige og gode svar. Det er viktig for at granskinga skal ha nødvendig tillit og stå seg over tid..
Les mer på VG


Les mer om:
Noreg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Granskingav , adopsjonmå ha , tillit
Klartale - 17 aug 23 kl. 13:15

Færre har tillit til regjeringen

Trøbbel med pendlerbolig, tyveri og spørsmål om habilitet. Flere politikere har måttet sluttet med jobben sin som følge av problemer.Folks tillit til politikere har vært et spørsmål den siste tiden.

NRK - 03 apr 23 kl. 03:47

Krever kriseteam for adopterte

Etter flere saker om ulovlige adopsjoner i media, opplever Ressurssenteret Adopsjon i Endring en tredobling av henvendelser. Senteret vil ha et kriseteam for adopterte, skriver VG. – Adopterte lurer på om deres adopsjonshistorie kan være falsk eller om deres adopsjon er ulovlig, sier Diana Fynbo i Adopsjon i Endring til avisa.

NRK - 03 apr 23 kl. 03:47

Tredobling i tallet på adopterte som vil ha hjelp

Ressurssenteret Adopsjon i Endring vil ha et kriseteam for adopterte. Senteret melder om en tredobling av henvendelser. Ifølge VG kommer økningen etter at sakene om ulovlige adopsjoner ble kjent i mediene.

NRK - 10 mar 23 kl. 10:18

Enstemmig Sameting vedtok å be om uavhengig gransking av Fosen-saken

Sametinget vedtok i dag enstemmig å be om en uavhengig gransking av Fosen-saken, fra første saksbehandling til oppfølgingen av dommen fra Høyesterett. En uavhengig gransking ble foreslått av posisjonen på Sametinget (Beiveálgu-gruppa; Norske Samers Riksforbund, Senterpartiet og Ávjovári Johttisápmelaččaid Listu) tirsdag. – Jeg er glad for at et enstemmig Sameting nå har gitt klar beskjed om at det bes om en uavhengig gransking av Fosen-saken fra første saksbehandling til oppfølgingen av dommen fra Høyesterett, sier parlamentarisk leder i Norske Samers Riksforbund (NSR) Beaska Niillas i en pressemelding.

Klartale - 04 jul 23 kl. 14:02

Derfor snakker så mange om Bjørnar Moxnes

Bjørnar Moxnes leder partiet Rødt. Han har blitt tatt for tyveri av et par solbriller. Nå er navnet hans overalt i norske medier.

NRK - 07 aug 23 kl. 15:51

Mener norsksomaliere fortsatt har tillit hos Ap

Tidligere i år meldte NRK om stor velgerflukt blant norsksomaliere fra Arbeiderpartiet. Her ble det uttrykt stor misnøye og mistillit til partiet. Samme år arrangerer AUF løp for å samle inn penger til miljøkrisen i Somalia, skriver Utrop.

NRK - 30 aug 23 kl. 13:36

Støre: – Har fortsatt tillit til Huitfeldt

VG avslørte i dag at Anniken Huitfeldt har kjøpt aksjer mens hun var utenriksminister, blant annet i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen. Statsminister Jonas Gahr Støre sier han fortsatt har tillit til henne: – Utenriksministeren har gjort feil knyttet til habilitet. Ektemannens kjøp og salg av aksjer, har gjort at Anniken har vært inhabil i saker i regjering og eget departement, uten å være klar over det selv.

NRK - 23 feb 23 kl. 19:21

Ber om gransking av Forsvaret

Tidligere soldat Silje Falmår fortalte NRK om mobbing, grove tekstmeldinger og voldtekt mens hun avtjente verneplikten. SV krever at overgrepene og trakasseringene NRK har avslørt i Forsvaret må granskes. – Poenget med en gransking er å komme til bunns i dette, og at vi fra politisk hold nå tar et ansvar for å finne ut hva som har skjedd, og hvordan vi skal komme oss videre, sier stortingsrepresentant Ingrid Fiskaa (SV) De får støtte av flere partier på Stortinget: Venstre, KrF, Rødt og MDG.

NRK - 01 mar 23 kl. 17:26

Krever uavhengig gransking av terroren 25. juni

De siste månedene har det kommet frem at etterretnings- og sikkerhetstjenestene har sittet på mer informasjon rundt terrorangrepet enn de tidligere har kommunisert, det skriver Oslo pride i en pressemelding. – Avsløringene vitner om en alvorlig systemsvikt i norsk kontraterrorarbeid overfor skeive. Grensen er nådd, og regjeringen må ta grep, sier leder i Oslo pride Dan Bjørke.

NRK - 07 mar 23 kl. 19:01

Russland mener Nord Stream-meldinger rettferdiggjør FN-gransking

Russlands viseambassadør i FN, Dmitry Polyanskiy, mener FN må ta regien på en internasjonal gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene. Det sier Polyanskiy til nyhetsbyrået Reuters tirsdag kveld, i kjølvann av New York Times sin sak som antydet at en proukrainsk gruppe kan ha sabotert gassledningene. Russland vil at FNs sikkerhetsråd mot slutten av mars skal stemme over et vedtak som ber generalsekretær António Guterres om å få på plass en slik gransking, sier Polyanskiy til Reuters..

Fler nyheter fra VG

VG - Igår: 13:28

Nei, Høgre juksa ikkje i valet

Det er grovt uansvarleg av Mads Gilbert å omtale kommune- og fylkestingsvalet som «juksevalg» og «ødelagt et politisk valg i Norge». Udokumenterte påstandar om valjuks er gift for tilliten til valordninga og til demokratiet..

VG - Igår: 10:50

Kunne vi hatt færre habilitetssaker med enkel digitalisering?

I dag viser offentlige registre kun hvem som står som aksjeeiere ved nyttår. Det er mulig å endre systemet slik at man kan se enhver aksjetransaksjon i sanntid og undersøke om det foreligger mulige interessekonflikter..

VG - Igår: 09:07

Samfunnet svikter mødre til funksjonshemmede barn

Er det i det hele tatt mulig å kombinere rollen som ulønnet pårørende med en helt vanlig lønnet fulltidsjobb?.

VG - Igår: 23:13

Dette ble for pusete, Fredrik

Jeg slo på «Debatten», men fikk «Lindmo»..

VG - I førrgår: 14:11

Får jeg oppfylt drømmen før jeg dør?

Det er snart 80 år siden, men jeg husker det som i går: I tre dager var jeg fange hos Gestapo i Kristiansand. Slikt setter uutslettelige spor i et 12 år gammelt barnesinn..

VG - I førrgår: 13:32

Laget av et annet materiale

Løgn og svik til tross. Alt preller av på Erna Solberg. I sine første intervjuer etter avsløringene, viser hun hvor overlegen hun er..

VG - I førrgår: 20:58

Erna må legge frem alt

Erna Solberg må legge frem alt om aksjekjøpene til Sindre Finnes.

VG - 20 sep 23 kl. 18:29

Det er ingen straff å miste makt

Politisk makt er bare til låns – heldigvis..

VG - 20 sep 23 kl. 12:00

Norge er landet der ingen tar regningen

Erna Solberg er allerede en betydelig statsminister i norsk historie. Det beste hun kan gjøre for sitt ettermæle er å ta ansvar og stå til regnskap, også når andre gjør feilene..

VG - 19 sep 23 kl. 21:45

Brutalt ærlig

Erna Solberg forteller åpent om grov manipulering. Hensikten er å beholde jobben..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com